Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


all the pretty little horses ολα τα όμορφα άλογα 607

Μικρά Ομορφα Αλογα του Μιχάλη Κωνσταντάτου

Μετά από μια απότομη αλλαγή στη ζωή τους, η Αλίκη και ο Πέτρος βρίσκουν πρόσκαιρο καταφύγιο σε μια παραθαλάσσια, επαρχιακή πόλη μαζί με τον μικρό τους γιο, τον Παναγιώτη. Η απόφασή τους να εργαστούν σε προσωρινές δουλειές είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου, με βάση το οποίο πρόκειται να επιστρέψουν το συντομότερο στην Αθήνα. Όταν η Αλίκη συνειδητοποιεί ότι το σχέδιο δεν λειτουργεί, ο Πέτρος αντιλαμβάνεται τη συναισθηματική της απομάκρυνσή ως σιωπηρή αποδοκιμασία. Η απόσταση ανάμεσά τους μεγαλώνει, ώσπου ο κίνδυνος να παγιδευτούν σε έναν ιστό από ψέματα (που οι ίδιοι έφτιαξαν), γίνεται αισθητός.

Δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Μιχάλη Κωνσταντάτου που μετά το «Luton» ανοίγει την εικόνα σε μια οικογένεια που σε εποχή κοινωνικής αλλά και προσωπικής κρίσης παγιδεύεται μέσα στα ίδια της τα μυστικά. Παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Σαγκάης, συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Σαράγεβο και της Θεσσαλονίκης. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

Attenberg 607

Attenberg της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη

Στην μικρή κωμόπολη «Ασπρα Σπίτια» η Mαρίνα παθιάζεται με τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ για τη φύση, ψάχνει τη δική της σε πειραματισμούς με τη φιλενάδα της και ενηλικιώνεται μέσα από το σεξ και το θάνατο. Μία ταινία ελληνική, μία ταινία διεθνής. Η κινηματογραφική γλώσσα έχει επιβληθεί της νεοελληνικής. Η δύναμη του σεναρίου έχει ξεφύγει από τα στενά όρια των διαλόγων. Η παρουσίαση της ιστορίας έχει τολμηρά απογειωθεί από την αναμασημένη mainstream μανιέρα που είχαμε συμβιβαστεί να αποκαλούμε «ελληνικό σινεμά».

Από την διθυραμβική επιτυχία της Βενετίας μέχρι τον απόλυτο θρίαμβο του Σάντανς και της Νέας Υόρκης, το «Attenberg» σπάει τα στενά όρια του ελληνικού σινεμά, μιλώντας μία γλώσσα κινηματογραφική, διεθνή, τολμηρή, πρωτοπόρα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.10 στην ΕΡΤ 2

man from uncle 607

Κωδικό Ονομα U.N.C.L.E. (The Man From U.N.C.L.E.) του Γκάι Ρίτσι

Με φόντο τις αρχές της δεκαετίας του ’60, στην κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου, η ταινία παρακολουθεί τη ζωή του Σόλο (Χένρι Κάβιλ), πράκτορα της CIA και του Κουριάκιν (Αρμι Χάμερ), πράκτορα της KGB. Στο πλαίσιο μιας αποστολής, οι δύο άνδρες αφήνουν στην άκρη την επί μακρόν αντιπαλότητά τους, προκειμένου να σταματήσουν μια μυστηριώδη διεθνή εγκληματική οργάνωση, που έχει στόχο να αποσταθεροποιήσει την εύθραυστη ισορροπία μέσω των πυρηνικών όπλων και της τεχνολογίας. Το μόνο στοιχείο που έχουν στη διάθεσή τους είναι η κόρη ενός εξαφανισμένου Γερμανού επιστήμονα, μέσω της οποίας θα μπορέσουν να διεισδύσουν στους κόλπους της οργάνωσης. Οι δύο άνδρες θα πρέπει να δώσουν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να αποτρέψουν μια παγκόσμια καταστροφή.

Μια άψογα ποπ, απενοχοποιημένα ανούσια κατασκοπική περιπέτεια, που ξέρει πως όλα είναι στιλ! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.15 στο Star

a quiet place 607

Ενα Ησυχο Μέρος (A Quiet Place) του Τζον Κραζίνσκι

Σε μια κατεστραμμένη Γη, που κατακλύζεται από αρπακτικά εξωγήινης προέλευσης, μια οικογένεια παλεύει να επιβιώσει στην απομονωμένη Νέα Υόρκη, που ορίζεται από μια νέα εποχή απόλυτης σιωπής. Καθώς αυτός ο νέος τύπος εισβολέα έλκεται από τον θόρυβο, ακόμη και ο παραμικρός ήχος μπορεί να είναι θανατηφόρος. Ωστόσο, έχουν περάσει ήδη δώδεκα μήνες από τις πρώτες εμφανίσεις των ισχυρών τεράτων και αυτή η συγκεκριμένη οικογένεια παραμένει δυνατή. Φυσικά, η εκμάθηση των κανόνων επιβίωσης σε αυτή τη σιωπηλή δυστοπία είναι απαραίτητη. Ωστόσο, ένα κατά τα άλλα χαρμόσυνο γεγονός, θέτει σε κίνδυνο την ήδη εύθραυστη σταθερότητα. Τώρα όμως, περισσότερο από ποτέ, οι Άμποτ δεν πρέπει να κάνουν ήχο.

Η σιωπή είναι χρυσός, σε ένα έξυπνο φιλμ τρόμου που μετατρέπει ένα φαινομενικά απλό εύρημα σε μιάμιση ώρα απολαυστικής αγωνίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.40 στον Alpha

the watcher

The Watcher

Το «The Watcher» επαναφέρει το σύμπαν του Μέρφι στην τάξη, αφού γίνεται σχεδόν ο απόλυτος συνδυασμός κάθε εμμονής του - και ας κρατήσουμε αυτή τη λέξη, καθώς, πέρα από οτιδήποτε άλλο η σειρά που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και πιο ειδικά σε ένα online άρθρο του New York με τίτλο «The Haunting of a Dream House» γραμμένο από τον Ριβς Βίντεμαν, μιλάει για την εμμονή. Οπου «Dream House» βάλτε ένα «ονειρεμένο» σπίτι στην οδό Μπούλεβαρντ 657 στο Γουέστφιλντ του Νιου Τζέρσι: θα γίνει το πιο πολύτιμο απόκτημα της οικογένειας Μπράνοκ, μια απτή απόδειξη της κοινωνικής θέσης στην οποία θέλουν να ανήκουν, ακόμη κι αν πρέπει να ξοδέψουν όλα όσα έχουν και (κυρίως) δεν έχουν για να γίνει δικό τους. Οπου «Haunting» βάλτε μια σειρά από ανεξήγητα φαινόμενα που έχουν να κάνουν κυρίως με τα δύο γειτονικά τους σπίτια, αλλά κυρίως μια σειρά από γράμματα που φτάνουν συχνά πυκνά υπογεγραμμένα από τον «The Watcher», με απειλές για το ζευγάρι και τα δυο τους παιδιά.

Η καλύτερη σειρά του σύμπαντος του Ράιαν Μέρφι, εδώ και καιρό, είναι ένα απολαυστικό, ατελές, πιο τρομακτικό απ' όσο θέλει να πιστεύουμε ότι είναι, σχόλιο πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η μίνι σειρά των εφτά επεισοδίων προβάλλεται στο Netflix

dark glasses

Μαύρα Γυαλιά (Dark Glasses) του Ντάριο Αρτζέντο

Oλα ξεκινούν με μία έκλειψη ηλίου που σύμφωνα με τους θρύλους προκαλεί τρόμο γιατί προμηνύει το τέλος του κόσμου. Μια υπέροχη σκηνή, που ασύνδετη με την υπόλοιπη ταινία σε στιλ και ατμόσφαιρα μοιάζει με ιδανική εισαγωγή σε μια ιστορία που μιλάει για όσα βλέπουμε με γυμνά μάτια και όσα περισσότερα βλέπουμε όταν τα μάτια μας είναι κλειστά. Η συνέχεια ανήκει στον κατά συρροή δολοφόνο που σκοτώνει πόρνες πολυτελείας στη Ρώμη και στην Ντιάνα που θα γλιτώσει από τη φονική του μανία, αλλά θα πέσει εξαιτίας του θύμα ενός αυτοκινητιστικού δυστυχήματος που θα την αφήσει τυφλή.

Ακόμη μια προσπάθεια του Ντάριο Αρτζέντο να συνομιλήσει με το παρόν με όρους 70s. Πιο πετυχημένο από πρότερες απόπειρες, το ίδιο ατελέσφορο όπως και να το «δεις». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς