Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 1η Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 1η Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


bad times at the el royale 607

Δύσκολες Ωρες στο Ελ Ροαγιάλ (Bad Times at the El Royale) του Ντρου Γκόνταρντ

Επτά άγνωστοι, ο καθένας με ένα κρυμμένο μυστικό, συναντιούνται στο Ελ Ροαγιάλ της Λίμνης Τάχο, ένα ερειπωμένο ξενοδοχείο με σκοτεινό παρελθόν. Κατά τη διάρκεια μιας μοιραίας νύχτας, όλοι θα έχουν μια τελευταία ευκαιρία για λύτρωση… πριν όλα πάνε κατά διαόλου. Ρίχνοντας στο μίξερ της πλοκής του τα πάντα από την πολιτική κατάσταση της αμερικής στην δεκαετία του 60, τον πόλεμο του Βιετνάμ, τις φυλετικές εντάσεις, την αυγή των hippies και των cult, την θρησκεία και τις προσωπικές αμαρτίες, ντύνοντας τις εικόνες με ένα θριαμβευτικό soundtrack παιγμένο από ένα παλιό τζουκ-μποξ, ή από την σαρωτική φωνή της φανταστικής Σίνθια Ερίβο, το φιλμ έχει τόσα επίπεδα όσα και το ίδιο το motel Ελ Ροαγιάλ που κρύβει κι αυτό όπως και οι επισκέπτες του τα δικά του μυστικά.

Μία υποτιμημένη ταινία, μία από τις καλύτερες του 2018 και με ένα καταπληκτικό καστ: από τον Τζεφ Μπρίτζες μέχρι τον Τζον Χαμ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Star

The Matrix main

The Matrix των Λάνα και Λίλη Γουατσόφσκι

Στο όχι μακρινό μέλλον, η ανθρωπότητα ζει μέσα σε μια εικονική πραγματικότητα που έχουν επιβάλλει οι Μηχανές, τις οποίες οι άνθρωποι εξυπηρετούν ως πηγή ενέργειας χωρίς όμως να το γνωρίζουν. Όταν ο νεαρός χάκερ, Τόμας Άντερσον, με το ψευδώνυμο Νίο, ανακαλύπτει την (αυτ)απάτη με τη βοήθεια του αινιγματικού Μορφέα, σύντομα διαπιστώνει ότι αυτός είναι ίσως ο "Εκλεκτός", που μπορεί να αποτινάξει την κυριαρχία των μηχανών. Θα χρειαστεί όμως να θυσιάσει κάποια πράγματα.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

shutter island 607

Το Νησί των Καταραμένων (Shutter Island) του Μάρτιν Σκορσέζε

Καλοκαίρι 1954. Ο Αμερικανός αστυνόμος Τέντι Ντάνιελς κι ο νέος συνεργάτης του, ο Τσακ φτάνουν σ' ένα νησί κάπου στα ανοιχτά της Αμερικής, όπου βρίσκεται το Ασκλιφ, το ψυχιατρικό νοσοκομείο για ψυχασθενείς εγκληματίες, για να διεξάγουν έρευνα για μια ασθενή που φαίνεται να δραπέτευσε μυστηριωδώς. Οταν ξαφνικά ξεσπάει μια καταιγίδα, ο Ντάνιελς βρίσκεται αποκλεισμένος εκεί και η διακριτική γραμμή μεταξύ πραγματικότητας και παράνοιας αρχίζει να γίνεται επικίνδυνα δυσδιάκριτη...

Ο Λεονάρντο ντι Κάπριο δίπλα σε ένα εξαιρετικό καστ αφήνεται στα χέρια του Μάρτιν Σκορσέζε σε ένα εγκεφαλικό παιχνίδι μυστηρίου για γερούς λύτες.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.10 στο Σκάι

The Piano 607

Μαθήματα Πιανου (The Piano) της Τζέιν Κάμπιον

Η εικόνα ενός πιάνου με ουρά στη μέση μιας παραλίας θα έμοιαζε με κάτι ασυγχώρητα κιτς αν, στο πλαίσιο μιας σχεδόν αριστουργηματικής εικονογραφίας πάνω στη μοναξιά, τη γυναικεία χειραφέτηση και τη δύναμη της αγάπης, η Τζέιν Κάμπιον δεν τη μετέτρεπε σε κάτι εμβληματικά κλασικό.

Υπό τους ήχους του σπουδαίου μουσικού θέματος του Μάικλ Νάιμαν, η Χόλι Χάντερ, η Ανα Πάκουιν και ο Χάρβεϊ Καϊτέλ είναι κάτι περισσότερο από τρια υποψήφια μέλη μιας οικογένειας που δεν θα υπάρξει ποτέ - με κοινή τους ανάμνηση αυτή την ημέρα που έριξε το φως της πάνω στα πλήκτρα αυτού του πιάνου και σε βλέμματα που είδαν κάτι μέσα στο απέραντο του ορίζοντα.

H ταινία προβάλλεται στις 23.30 στο Cosmote Cinema 2

Blue Bayou

«Μπλε Βάλτος (Blue Bayou) του Τζάστιν Τσον

Γεννημένος στην Κορέα, ο Αντόνιο υιοθετήθηκε από Αμερικανούς γονείς όταν ήταν πολύ μικρός και μεγάλωσε στη Λουιζιάνα. Τον συναντάμε 30 χρόνια μετά, ερωτευμένο με τη γυναίκα του Κάθι, αλλά και με την εξάχρονη της κόρη από προηγούμενο γάμο, Τζέσι, την οποία μεγαλώνει τρυφερά, αφοσιωμένα, υποδειγματικά. Η Κάθι είναι έγκυος κι η μικρή Τζέσι ζηλεύει: τώρα ο μπαμπάς θα αγαπάει το δικό του μωρό περισσότερο. Και θα την εγκαταλείψει όπως ο πατέρας της. Ο Αντόνιο, πράγματι, θα την εγκαταλείψει. Οχι όμως για λόγους που το μυαλουδάκι της μπορεί να χωρέσει, ή η ενήλικη κοινή λογική και δικαιοσύνη μπορούν να δικαιολογήσουν. Ο Αντόνιο πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα, γιατί η νομοθεσία που ψήφισε η κυβέρνηση Τραμπ για τους DREAMERS (τα παιδιά των μεταναστών) που ακυρώνει την αμερικανική τους υπηκοότητα και τους αναγκάζει σε απέλαση, δεν αναγνωρίζει ούτε τις υιοθεσίες από άλλες χώρες. Κι έτσι ξαφνικά, ένας άνθρωπος με ρίζες, μνήμες, οικογένεια, μέλλον στην Αμερική, πρέπει να επιστρέψει στην Κορέα. Μία χώρα που τον γέννησε, αλλά δεν είναι η πατρίδα του.

Καλές προθέσεις, στιβαρό πολιτικό μήνυμα, εκκίνηση που δίνει την υπόσχεση υπέροχου σινεμά. Δυστυχώς όμως, ο Τσον παρασύρεται από αμετροεπή μελοδραματισμό και βουλιάζει στον κινηματογραφικό του βάλτο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Προβάλλεται στις 23.55 στο Nova Cinema 2

φτηνά τσιγάρα main

Φτηνά Τσιγάρα του Ρένου Χαραλαμπίδη

Τέσσερις χρεοκοπημένοι νεκροθάφτες οργανώνουν την αρπαχτή, που θα τους δώσει την ευκαιρία να αλλάξουν τη ζωή τους εγκαταλείποντας το επάγγελμα - που αρχικά ξεκίνησαν σαν προσωρινή βιοποριστική λύση, αλλά έμειναν σε αυτό μία ζωή. Πραγματοποιούν, με την υπόσχεση μεγάλης αμοιβής, την τελευταία επιθυμία αποθανόντα Έλληνα της αλλοδαπής, που είναι να τον πάνε για ταφή από την Αθήνα σε κάποιο χωριό της Βοιωτίας, με τα πόδια. Αυτή η παράξενη τελευταία επιθυμία, θα οδηγήσει σε μια οδύσσεια, που θα μετατραπεί σε ένα απροσδόκητο ταξίδι αυτογνωσίας...

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο viva.gr

the sandman

The Sandman

Tο «The Sandman» μιλάει για τον Μορφέα, τον θεό του ύπνου και άρχοντα των Ονείρων – μιας απέραντης περιοχής όπου περιέχει όλα τα όνειρα από τους πάντες που έχουν υπάρξει ποτέ: είτε πρόκειται για θεούς, δαίμονες ή μυθικά πλάσματα, αλλά και ανθρώπους. Μαζί με τα αδέρφια του, τον Θάνατο, το Πεπρωμένο, την Επιθυμία, την Απελπισία, το Ντελίριο (γνωστό κι ως Απόλαυση) και την Καταστροφή (γνωστή και ως Ασωτος) αποτελούν τους εφτά Αέναους.

Ενα από τα πιο αγαπημένα και καλύτερα κόμικς που γράφτηκαν ποτε, το «The Sandman» του Νιλ Γκέιμαν, γίνεται ονειρίκη τηλεοπτική σειρά. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Και τα 11 επεισόδια της σειράς είναι διαθέσιμα στο Netflix


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.