Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη 1 Απριλίου

στα 10

Δεν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα, υπάρχουν πολλές καλές ταινίες για να δείτε σήμερα!

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη 1 Απριλίου
Centar του Ιβάν Μάρκοβιτς

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς


american utopia 607

David Byrne's American Utopia του Σπάικ Λι

Το «American Utopia» ανέβηκε στο Μπρόντγουεϊ το φθινόπωρο του 2019 και ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2020 με sold out παραστάσεις. Το κονσέρτο/σόου/παράσταση αποτελείται από τον Ντέιβιντ Μπερν και μια εντεκαμελή ομάδα χορευτών που ερμηνεύουν επί σκηνής τραγούδια από την καριέρα του Μπερν αλλά και των Talking Heads, με τον ίδιο να κάνει - καλύτερα από όλους - τον άνθρωπο ορχήστρα (τραγούδάει, μιλάει, παίζει όργανα, χορεύει) σε ένα «διασκεδαστικό φιλμ που μεταφέρει τους θεατές σε ένα μουσικό ταξίδι που μιλάει για την ελευθερία, την αισιοδοξία, την πίστη στην ανθρωπότητα, κάτι πολύ σημαντικό σε μια εποχή μεγάλης αβεβαιότητας».

Το φιλμ είναι διαθέσιμο για ενοικίαση ή αγορά στο Αpple TV

Snowpiercer 607

Snowpiercer του Μπονγκ Τζουν-χο

Βασισμένο στο γαλλικό κόμικ «Le Transperceneige» των Ζακ Λομπ και Ζαν Μαρκ Ροσέτ που εκδόθηκε το 1984, το φιλμ διαδραματίζεται εξ ολοκλήρου σε ένα τρένο στο οποίο κατοικούν πλέον οι μόνοι επιζώντες του πλανήτη μας. Η Γη έχει παγώσει και καλυφθεί ολόκληρη από χιόνια και στο τρένο που ανοίγει τον δικό του δρόμο στο χιόνι, έχουν βρει καταφύγιο όσοι δεν έχουν πεθάνει από τις ακραίες καιρικές συνθήκες.Το «Snowpiercer» παίρνει την ιδέα μιας παγωμένης Γης -το αποτέλεσμα μια αποτυχημένης προσπάθειας των ανθρώπων να αναστρέψουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου- και χτίζει μια κοινωνική μεταφορά με όχημα μια γιγαντιαία αμαξοστοιχία, που τρέχει ασταμάτητα με ταχύτητα σε μια διαδρομή που μοιάζει να οδηγεί από την ποπ απόλαυση στο κινηματογραφικό μεγαλείο. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix εδώ.

Η ταινία προβάλλεται στο στις 22:15 στο Open

never rarely sometimes always 607

Never Rarely Sometimes Always της Ελίζα Χίτμαν

H Οτομ, ένα 17χρονο κορίτσι σε μια μικρή πόλη της Πενσυλβάνια είναι έγκυος κι αν κι είναι αποφασισμένη να τερματίσει την εγκυμοσύνη της, οι νόμοι της πολιτείας που απαιτούν την συγκατάθεση των γονιών της για κάτι τέτοιο, το καθιστούν αδύνατο. Κι έτσι η Οτομ, απεγνωσμενη, αρχικά θα δοκιμάσει να προκαλέσει μια αποβολή, και στη συνέχεια, μαζί με την λίγο μεγαλύτερη ξαδέρφη της Κρίσταλ θα πάρουν το λεωφορείο για την Νέα Υόρκη με ελάχιστα χρήματα στην τσέπη προκειμένου να κάνει την έκτρωση εκεί. Στην διάρκεια των δύο ημερών που θα διαρκέσει το ταξίδι τους, τα κορίτσια θα αντιμετωπίσουν την μοναξιά, την εχθρότητα, την αδιαφορία μιας πόλης που δεν νοιάζεται για εκείνες, αλλά και την αίσθηση του καθήκοντος ακόμη και την τρυφερότητα των εργαζομένων της κλινικής στην οποία θα απευθυνθούν, την καλοσύνη (έστω και υπό προϋποθέσεις) των ξένων. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix εδώ.

Η ταινία προβάλλεται στις 21:00 στο Cosmote Cinema 1

centar 607

Κέντρο (Centar) του Ιβάν Μάρκοβιτς

Η αρχιτεκτονική ενός εμβληματικού συνεδριακού χώρου που χτίστηκε τη δεκαετία του ’70 στο Βελιγράδι μεταφέρει ως σήμερα μια περασμένη εικόνα του μέλλοντος, ενώ τα ίδια τα οικοδομικά υλικά αποκαλύπτουν την τωρινή του κατάσταση: αυτό το τεράστιο σύμπλεγμα από διαδρόμους, φουαγιέ και αίθουσες μοιάζει σχεδόν εγκαταλειμμένο. Ένα εργώδες πειραματικό ντοκιμαντέρ που διεγείρει τις αισθήσεις μας, καταγράφοντας την υλικότητα των κινήσεων των εργατών, είτε αυτοί δουλεύουν ατομικά είτε ως σύνολο. Μια επιτελεστική τελετουργία ανάμεσα στο προσωπικό και το συλλογικό. Η ταινία απέσπασε βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο Εθνικό Διαγωνιστικό τμήμα του Beldocs, το 2019.

H ταινία προβάλεται online στην πλατφόρμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του αφιερώματος «Αποκαλυπτικά ντοκιμαντέρ που βραβεύτηκαν σε φεστιβάλ της γειτονιάς μας»

Greenland 607 2

Greenland: Το τελευταίο καταφύγιο (Greenland) του του Ρικ Ρόμαν Βο

Eνας κομήτης απειλεί τη Γη με αφανισμό. Ο Tζον θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να προστατέψει τη γυναίκα και το μικρό του γιο και να βρεθούν όλοι μαζί σε ένα ασφαλές καταφύγιο. Καθώς η ώρα μηδέν για τη σύγκρουση πλησιάζει, η οικογένεια έρχεται αντιμέτωπη με πολλά εμπόδια που την κρατούν μακριά από τη σωτηρία. O Tζέραρντ Μπάτλερ ενώνει δυνάμεις ξανά με τον σκηνοθέτη του «Ο Φύλακας Αγγελος Eπεσε» για μία ακόμα περιπέτεια, στην οποία ο κόσμος καταστρέφεται, κάτι που μεταξύ μας δεν μοιάζει και πολύ μακριά από την πραγματικότητα που βιώνουμε.

H ταινία είναι διαθέσιμη στo Vodafone TV

Personal Shopper 1 607

Personal Shopper: Η Βοηθός (Personal Shopper), του Ολιβιέ Ασαγιάς

Η Μορίν της Κρίστεν Στιούαρτ στην ταινία του Ολιβιέ Ασαγιάς είναι μια Αμερικανίδα στο Παρίσι, που δουλεύει ως personal shopper για την Κίρα, μια κακομαθημένη σταρ. Κουβαλά τα ρούχα και τα κοσμήματα που δανείζεται για τις εμφανίσεις της στο σπίτι και τα επιστρέφει πίσω στους οίκους απ΄ όπου τα παίρνει. Στο ενδιάμεσο, επισκέπτεται το σπίτι που ζούσε κάποτε, μια έπαυλη στα προάστια προσπαθώντας να επικοινωνήσει με το πνεύμα του νεκρού δίδυμου αδελφού της. Ο Λούις ήταν κι εκείνος μέντιουμ κι έπασχε από την ίδια σπάνια καρδιακή δυσμορφία με την Μορίν, η οποία σ΄εκέινον απέβη απρόσμενα μοιραία.Η Μορίν φοβάται τις ταινίες τρόμου κάτι που είναι ειρωνικό αν σκεφτείς ότι στην ουσία ζει μία τέτοια. Οχι από αυτές όπου «ένα κορίτσι τρέχει κυνηγημένο από έναν δολοφόνο», αλλά μία πιο meta, στην οποία ένα κορίτσι σχολιάζει το είδος του οποίου γίνεται εργαλείο. Κι εδώ όχι μόνο η ατμόσφαιρα του τρόμου λειτουργεί, αλλά και το φιλμ μεταμορφώνεται σε κάτι παραπάνω από ένα απλό δείγμα σινεμά είδους. Στην πραγματικότητα το μεγαλύτερο κατόρθωμα του «Personal Shopper» είναι ότι αποφεύγει να ακολουθήσει τα κλισέ ενός θρίλερ ή μιας ταινίας τρόμου, αλλά να γίνει όταν πρέπει, όσο πρέπει υπαινικτικό και τρομακτικό.Διαβάστε ολόκληρη την κριτικη του Flix

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο iPlatforma

Μικρά Ομορφα Αλογα 607

Μικρά Ομορφα Αλογα του Μιχάλη Κωνσταντάτου

Η εικόνα της μεγαλοαστικής πυρηνικής οικογένειας που διαμένει σε μια πολυτελή βίλα έξω από την Αττική υπονομεύεται από την αρχή. Υπάρχει κάτι το αδιόρατα απειλητικό παντού: τόσο στη γυναίκα που τρέχει κλαίγοντας και λαχανιάζοντας μέσα στο δάσος, όσο και στον άνδρα που καθαρίζει την πισίνα και παίζει με τον σκύλο, όσο ένας γείτονας τον παρατηρεί διερευνητικά. Η χαλασμένη αυτόματη πόρτα της εισόδου είναι άλλη μια ένδειξη ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά.Σταδιακά αποκαλύπτεται ότι οι υποψίες του θεατή βγαίνουν αληθινές. Η οικογένεια δεν κατοικεί κανονικά στη βίλα, αλλά ο σύζυγος δουλεύει εκεί ως φροντιστής-οικονόμος κι εκμεταλλεύεται την απουσία της πλούσιας ιδιοκτήτριας για να μένει στα κρυφά με τη σύζυγο και το παιδί τους. Κάθε φορά που εκείνη έρχεται για να μείνει στο σπίτι της μαζί με τους δύο τεράστιους γερμανικούς ποιμενικούς της, τους συμπεριφέρεται ευγενικά, αλλά με την υπεροψία ενός αφεντικού απέναντι στους υφισταμένους της. Εκείνοι φροντίζουν να σβήνουν κάθε ίχνος της παράνομης διαμονής τους κι επιστρέφουν στο μίζερο διαμέρισμά τους. Δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Μιχάλη Κωνσταντάτου που μετά το «Luton» ανοίγει την εικόνα σε μια οικογένεια που σε εποχή κοινωνικής αλλά και προσωπικής κρίσης παγιδεύεται μέσα στα ίδια της τα μυστικά. Παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Σαγκάης, συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Σαράγεβο και της Θεσσαλονίκης. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το «Μικρά Ομορφα Αλογα».

Περισσότερες πληροφορίες για το πώς θα κλείσετε τα εισιτήριά σας και θα στηρίξετε την καμπάνια «Ανοίξτε τα κλειστά σινεμά στο σπίτι σας»

Pride 607

Pride του Μάθιου Γουόρκας

Το 1984 ξέσπασε στη Νότια Ουαλία, η απεργία των ανθρακωρύχων ενάντια στα σκληρά μέτρα που είχε λάβει εναντίον τους η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Μάργκαρετ Θάτσερ. Μια ομάδα Λονδρέζων ακτιβιστών που απαρτίζεται από ομοφυλόφιλους άντρες και γυναίκες προσπάθησε τότε να συγκεντρώσει χρήματα για να υποστηρίξει τους ανθρακωρύχους και τις οικογένειές τους.Feelgood με τον τρόπο που μπορούν να το κάνουν μόνο οι Αγγλοι και με εξαιρετική πολιτική τοποθέτηση πάνω στην έννοια της αλληλεγγύης, μια απίστευτη κι όμως αληθινή ιστορία ενώνει τον γκέι ακτιβισμό με την εργατική πάλη στα χρόνια της Θάτσερ και των Smiths. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix εδώ.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Mubi

cold of kalandar 607

To Κρύο της Τραπεζούντας (Cold of Kalandar) του Μουσταφά Καρά

Η ζωή του Μεχμέτ ξύνει τον πάτο της κοινωνικής πυραμίδας. Ζει σε ένα εξαθλιωμένο ορεινό χαμόσπιτο στην Τραπεζούντα, συντροφιά με την γριά μάνα του, την εξουθενωμένη και απελπισμένη σύζυγό του και τα δυο παιδιά του. Τα λιγοστά ζωντανά που εκτρέφουν για αναπαραγωγή, δεν τους παρέχουν παρά ελάχιστα. Το λογικό θα ήταν να έβρισκε κάποια δουλειά στο κοντινό ορυχείο όπως τον πιέζει η οικογένειά του για να πληρώσουν τα αμέτρητα χρέη τους, αλλά ο Μεχμέτ γυρνάει τα βουνά μόνος του αναζητώντας με μανία, εκείνη την χρυσοφόρο φλέβα που θα τους λύσει τα προβλήματα μια για πάντα.Με μια βραδυφλεγή αφήγηση που αρχικά ζορίζει τον θεατή αλλά τελικά αποζημιώνει σε ατμόσφαιρα και πηγαίο συναίσθημα, η φύση και ο άνθρωπος γίνονται ένα στην ταινία του Μουσταφά Καρά που ήταν και η επίσημη υποβολή της Τουρκίας για το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας το 2016. Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς