Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 29 Μαΐου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 29 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


canto si tu cantas

Τραγουδώ Αν Τραγουδάς του Νίκου Κορνήλιου

Ο Γιάννης και ο Πάρις γιορτάζουν την επέτειο τους, ανήμερα της λατινοαμερικάνικης Μέρας των Νεκρών στο καφέ που διατηρούν, ένα χώρο έκφρασης, τέχνης και δημιουργίας - καταφύγιο, πέρασμα και «σπίτι» για μια σειρά ανθρώπων που το επισκέπτονται καθημερινά, αφήνοντας πριν φύγουν κάθε φορά, μέσα στους τέσσερις τοίχους του. πολλά περισσότερα από ένα άδειο φλιτζάνι καφέ, ένα μισογεμάτο ποτήρι κρασί ή ένα φιλοδώρημα. Ενας άστεγος βρίσκει χώρο για να κοιμηθεί, ένας άνεργος βρίσκει ένα χώρο να περάσει την ώρα που προσποιείται ότι δουλεύει, μια κοπέλα κάνει πρόβα για μια συνέντευξη σε ένα μεγάλο δικηγορικό γραφείο, μια γυναίκα που δουλεύει σε εισπρακτική εταιρία κάνει τα τηλέφωνά της στους οφειλέτες από την τουαλέτα του καφέ, μια αστυνομικός πίνει εκεί τον καφέ της όταν δεν έχει υπηρεσία, ένα ζευγάρι νιώθει ότι έχει έρθει η στιγμή να αποκαλύψει ένα μεγάλο του μυστικό… Ανθρωποι της διπλανής πόρτας κι άλλοι ακόμη, χαρακτηριστικοί τύποι μιας γνώριμης καθημερινότητας κι αφανείς πρωταγωνιστές ενός κόσμου που δεν θα τους έβαζε ποτέ στο κέντρο της σκηνής, επαγγελματίες καλλιτέχνες και ερασιτέχνες της τέχνης, μοιράζονται τον ίδιο χώρο και απλώνουν τις ιστορίες τους, αναζητώντας, περισσότερο από μια κάποια λύση σε όσα τους απασχολούν, να ακουστούν. Οι φωνές τους ξεχωρίζουν μέσα στο θόρυβο, άλλες μιλούν πιο σιγά, άλλες είναι δυνατές, άλλες συντονίζονται με την ντροπή, άλλες με την επιθυμία, οι περισσότερες με μια απροσδιόριστη αγωνία και θυμό, όλες μαζί συνθέτουν μια ανθρώπινη συμφωνία που κλείνει μέσα της το εφήμερο και το διαχρονικό της ανθρώπινης κατάστασης.

Ο Νίκος Κορνήλιος συνεχίζει την εξερεύνηση ενός σινεμά φτιαγμένου από και μέσα από την ίδια τη διαδικασία κατασκευής του, εδώ με ένα ακόμη πολυσυλλεκτικό ψηφιδωτό χαρακτήρων και ιστοριών που αναζητούν κοινό τόπο μέσα από την επαφή με τον «άλλο» και την τέχνη. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στην ΕΡΤ 2

Shawshank

Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ (The Shawshank Redemption) του Φρανκ Ντάραμποντ

Η ταινία βασίζεται στη νουβέλα του Στίβεν Κινγκ με τον τίτλο "Rita Hayworth and Shawshank Redemption" και εξιστορεί τη ζωή του Άντι Ντουφρέιν, ενός τραπεζίτη, ο οποίος περνάει άδικα δύο δεκαετίες στη φυλακή Σώσανκ. Εκεί αναπτύσσει φιλία με τον λαθροδιακινητή Ρεντ, εργάζεται για τον διεφθαρμένο διευθυντή Σάμιουελ Νόρτον, και μαθαίνει να προσαρμόζεται στη σκληρή ζωή της φυλακής.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.15 στο Star

alien resurrection 607

Alien: Η Αναγέννηση (Alien Resurrection) του Ζαν Πιέρ Ζενέ

Η Έλεν Ρίπλεϊ, 200 χρόνια μετά τον θάνατό της, έχει κλωνοποιηθεί και μια βασίλισσα Άλιεν έχει αφαιρεθεί χειρουργικά από το σώμα της. Ο οργανισμός United Systems Military ελπίζει να αναθρέψει τα Άλιεν ώστε να τα μελετήσει στο διαστημόπλοιο Αουρίγκα, χρησιμοποιώντας ως ξενιστές ανθρώπους που έχουν απαχθεί και σταλεί στο διαστημόπλοιο από μισθοφόρους. Τα Άλιεν καταφέρουν να αποδράσουν και η Ρίπλεϊ με τους μισθοφόρους θα προσπαθήσουν αν σωθούν και να καταστρέψουν το διαστημόπλοιο πριν αυτό φτάσει στον προορισμό του, στη γη.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.00 στον Alpha

a quiet place part II main

Eνα Hσυχο Μέρος 2 (A Quiet Place Part II) του Τζον Κρασίνσκι

Σ' έναν μετα-αποκαλυπτικό, δυστοπικό κόσμο, ο παραμικρός ήχος σκοτώνει. Αν τολμήσεις κάτι παραπάνω από ψίθυρο, εξωγήινα σαρκοβόρα τέρατα εμφανίζονται και σε κατασπαράζουν. Εκεί αφήσαμε την ιστορία επιβίωσης της οικογένειας Αμποτ, με τον πατέρα, Λι Αμποτ, να θυσιάζεται στην συγκινητική τελευταία σκηνή, για τη γυναίκα του, Εβελυν και τα παιδιά τους - την Ρέιγκαν, την κωφή κόρη τους, τον Μάρκους, τον πιτσιρικά γιο τους και το νεογέννητο μωρό τους. Κι εκεί θα ξαναπιάσουμε το νήμα: η οικογένεια πρέπει να εγκαταλείψει το κατεστραμμένο μετά την επίθεση των τεράτων σπίτι τους και να βρει νέο καταφύγιο.

Μπορεί να λείπει το στοιχείο της έκπληξης πλέον, αλλά ο Τζον Κραζίνσκι επιστρέφει στον κόσμο της σιωπής με ιδέες, κι αποδεικνύεται σκηνοθέτης με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.45 στο Cosmote Cinema 2

Wild Strawberries 607

Αγριες Φράουλες (Wild Strawberries) του Ινγκμαρ Μπέργκμαν

Ο ηλικιωμένος ιατρός Άιζακ Μποργκ ταξιδεύει με το αυτοκίνητό του για την πόλη Λουντ, όπου θα τιμηθεί από το παλιό του πανεπιστήμιο για την 50χρονη καριέρα του. Στο ταξίδι τον συνοδεύει η έγκυος νύφη του Μαριάν, η οποία δεν τρέφει και τα ευγενέστερα των συναισθημάτων για τον εγωπαθή πεθερό της. Στη διαδρομή, έπειτα και από έναν εφιάλτη που θα τον προβληματίσει, ο ιατρός θα συναντήσει διάφορα πρόσωπα που, συνειρμικά, θα τον φέρουν αντιμέτωπο με τα όνειρα του παρελθόντος και τις μνήμες μιας ζωής που έχει μείνει πίσω.

Σύμπραξη ουσιαστικά του Μπέργκμαν με τον θρύλο του σουηδικού σινεμά, Βίκτορ Σιόστρομ, οι «Αγριες Φράουλες» κοιτούν με αισιοδοξία τα τραύματα των ανθρώπινων σχέσεων όσο αποδεικνύουν περίτρανα την μαεστρία του δημιουργού τους στην οπτική και συναισθηματική απεικόνιση μιας διαδρομής γεμάτη λάθη και επίπονες αποφάσεις. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο viva.gr


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.