Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 27 Νοεμβρίου

στα 10

Θα μείνετε μέσα απόψε; Το Flix σάς έχει επιλογές: ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 27 Νοεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Delicatessen

«Delicatessen» (1991) του Ζαν Πιερ Ζενέ | ΕΡΤ 3 στις 22.30

Μετά την απόλυτη καταστροφή του κόσμου, το κρέας είναι δυσεύρετο και το φαγητό έχει αντικαταστήσει σε αξία ακόμα και το ίδιο το χρήμα. Στο ισόγειο μιας παλιάς πολυκατοικίας του Παρισιού ένας χασάπης έχει σχέδιο: βάζει αγγελίες ζητώντας υπαλλήλους για το κρεοπωλείο, ενώ στην ουσία παρασύρει μελλοντικά θύματα, τα σκοτώνει και πουλάει το κρέας τους. Οταν ένας άνεργος κλόουν του τσίρκου όμως απαντήσει στην αγγελία, όλα ανατρέπονται...

Κατάμαυρη κωμωδία που σατιρίζει τον κανιβαλισμό των σύγχρονων κοινωνιών, 30 χρόνια μετά ακόμα επίκαιρη!

here today

«Here Today» (2021) του Μπίλι Κρίσταλ | Novalife στις 22.20

Σας έλειψε ο Μπίλι Κρίσταλ; Κι εμάς! Στην κομεντί που σκηνοθέτησε (και κυκλοφόρησε περιορισμένα μέσα στα lockdown) ερμηνεύει έναν βετεράνο της κωμωδίας, τον Τσάρλι, ο οποίος συναντά μία νεαρή κοπέλα που τραγουδάει στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Η φιλία τους θα είναι γεμάτη γέλιο, συγκίνηση και απρόσμενες καταστάσεις που ξεπερνά το χάσμα γενεών και ανανεώνει την εμπιστοσύνη μας στην ανθρώπινη επικοινωνία.

Πρωταγωνιστεί ο ίδιος με την Τίφανι Χίντις.

Moonlight

«Moonlight» (2016) του Mπάρι Τζέκινς | Cosmote TV 2 στις 01.20

Είναι η ταινία που έκλεψε το Οσκαρ από το «La La Land». Είναι η ταινία που καθιέρωσε τον Μπάρι Τζέκινς. Είναι μία υπέροχη ταινία ενηλικίωσης. Είναι η ιστορία ενός μικρού μαύρου αγοριού που του αρέσουν τ’ αγόρια και που μεγαλώνει στο πιο σκληρό, βίαιο, επιθετικό περιβάλλον, προσπαθώντας να επιβιώσει, όχι αλλάζοντας την ταυτότητά του, αλλά παρατηρώντας τη να μεταβάλλεται με ενστικτώδη περιέργεια.

Οταν το φεγγαρόφωτο, μάς λέει ο Μπάρι Τζένκινς, διασκευάζοντας το θεατρικό έργο του Ταρέλ Αλβιν ΜακΚρέινι, πέφτει πάνω στο μαύρο δέρμα, το κάνει να φαίνεται μπλε. Γιατί στο «Moonlight», τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται, τίποτα δεν περιορίζεται στο πλαίσιο που έχει προκαθοριστεί γι’αυτό. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix

the wrestler

«Ο Παλαιστής» (The Wrestler, 2008) του Ντάρεν Αρονόφσκι | Διατίθεται στην πλατφόρμα του Cinobo

Ενας πάλαι ποτέ ένδοξος και τώρα ξωφλημενος παλαιστής θα προσπαθήσει να δώσει μία τελευταία μάχη στη ζωή: να εξιλεωθεί με τα αμαρτήματα του παρελθόντος, να τα ξαναβρεί με την κόρη του να ξαναβρεί τη χαμένη του αυτοεκτίμηση.

Η ταινία που μοιάζει να γράφτηκε για τον Μίκι Ρουρκ, που το 2008 έμοιαζε να κάνει το απόλυτο come back κερδίζοντας τη Χρυσή Σφαίρα και χάνοντας το Οσκαρ την τελευταία στιγμή.

The Guilty 607 1

«Ο Ενοχος» (The Guilty, 2017) του Γκούσταβ Μέλερ | Διατίθεται στην πλατφόρμα του ERTFLIX

O Aσγκερ ξεκινά τη βάρδιά του στα επείγοντα τηλεφωνήματα της αστυνομίας. Δεν είναι αυτή η δουλειά του. Κανονικά, θα έπρεπε να είναι έξω, στη δράση. Αύριο είναι η δίκη του. Οι δημοσιογράφοι έχουν βρει το κινητό του, τον παρενοχλούν για μια δήλωση. Ο Ασγκερ δουλεύει στα τηλέφωνα γιατί είναι τιμωρημένος και υπό περιορισμό. Τι έχει κάνει; Είναι ένοχος; Θα τον υπερασπιστεί ο συνεργάτης του; Θυμάται τι πρέπει να πει; Τα τηλέφωνα χτυπούν. Αυτή είναι η μεγαλύτερη τιμωρία – να χάνει το χρόνο του πίσω από ένα γραφείο απαντώντας σε μεθυσμένους κι ανόητους. Μέχρι που στην άλλη άκρη της γραμμής ακούει την πνιγμένη, τρομοκρατημένη φωνή της Ιμπεν. Του μιλάει με κώδικα, σαν να έχει καλέσει τη μικρή της κόρη, ενώ στην πραγματικότητα εκπέμπει SOS. Ο πρώην άντρας της βγήκε από τη φυλακή, κι μετά από ένα βίαιο επεισόδιο με τα παιδιά, την απήγαγε. Ο Ασγκερ βρίσκεται στο ακουστικό κι η Ιμπεν σ' ένα λευκό βαν που τρέχει προς άγνωστη κατεύθυνση και προς το θάνατό της.

Aν έχετε δει την αμερικανική διασκευή στο Netflix με τον Τζέικ Τζίλενχαλ, κάντε ένα κόπο και δείτε το αυθεντικό α-ρι-στού-ργη-μα! O Γκούσταβ Μέλερ, στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο, καταθέτει ένα masterclass στο χτίσιμο του κινηματογραφικού σασπένς με ένα εύρημα κι απλά, γερά δομικά υλικά. Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ του Σάντανς, Βραβείο Κοινού και Ανδρικής Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Διαβάστε την κριτική του Flix

Διαβάστε ακόμα τη συνέντευξη του πρωταγωνιστή στο Flix: Γιάκομπ Σέντεργκρεν: «Ολοι είμαστε ένοχοι. Και στη ζωή και στο σινεμά όλα είναι θέμα αντίληψης»

love hard

«Love Hard» (2021) του Χερμάν Χιμένες | Διατίθεται στην πλατφόρμα του Netflix

Μάς εξέπληξε θετικά! Μία κομεντί που θα μπορούσε να είναι άλλο ένα γλυκερό τηλεταινιάκι έχει μία ειλικρίνεια στην απόδοση της γνωστής ιστορίας: μια δυναμική νεοϋορκέζα δικηγόρος γνωρίζει σε ένα dating app τον τέλειο άντρα. Αποφασίζει να ξεπεράσει τους δισταγμούς της και να του κάνει έκπληξη για να περάσουν τα Χριστούγεννα μαζί. Παίρνει το πρώτο αεροπλάνο και φτάνει στη μέση του χιονισμένου πουθενά για να διαπιστώσει ότι ο άνθρωπος που ερωτεύτηκε δεν υπάρχει. Υπάρχει, αλλά...

Δύσκολο πράγμα η αγάπη. Ειδικά τις Κυριακές το βράδυ...


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς