Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή του Πάσχα, 2 Μαΐου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή του Πάσχα, 2 Μαΐου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς


Αλίμονο στους Νέους 607

Αλίμονο στους Νέους του Αλέκου Σακελλάριου

Η υπόθεση αποτελεί παραλλαγή του μύθου του Φάουστ και αφορά έναν ηλικιωμένο, τον Ανδρέα (Δημήτρης Χορν), που είναι διατεθειμένος να πουλήσει την ψυχή του στο διάβολο, προκειμένου να ξαναπάρει πίσω τη νιότη του. Η ευχή του δείχνει να πραγματοποιείται, όταν ο διάβολος ανταποκρίνεται στην επιθυμία του και τον κάνει έναν γοητευτικό, αλλά φτωχό τριαντάρη. Έτσι κατορθώνει να πλησιάσει και να κερδίσει αρχικά την καρδιά της Ρίτας (Μάρω Κοντού), μιας όμορφης νεαρής που εποφθαλμιά. Την νεαρή όμως διεκδικεί και ο επίσης ηλικιωμένος γείτονας και φίλος του, Αγησίλαος (Σπύρος Μουσούρης), ο οποίος στα νιάτα -πλέον- του Ανδρέα έχει να αντιπαρατάξει το γεγονός ότι είναι οικονομικά ευκατάστατος, κάτι που δείχνει να γέρνει την πλάστιγγα στην απόφαση της Ρίτας υπέρ του, μια απόφαση που στηρίζει και η κυρία Ελένη (Σμάρω Στεφανίδου), μητέρα της Ρίτας. Τη στιγμή που φαίνεται να χάνει το παιχνίδι, ο Ανδρέας ξυπνά και διαπιστώνει ότι όλα συνέβησαν στο όνειρό του ενόσω είχε αποκοιμηθεί στην πολυθρόνα. Σοφότερος πλέον, ο Ανδρέας αποφασίζει να συμβάλει στην αποκατάσταση της Ρίτας με τον αγαπημένο της, τον νεαρό σοφέρ του (Ανδρέας Ντούζος), στηρίζοντας το ζευγάρι οικονομικά. Ο Αλέκος Σακελλάριος μεταφέρει ελεύθερα το μύθο του Φάουστ σε μια αυλή της Αθήνας σε σενάριο βασισμένο στο ομώνυμο θεατρικό έργο των Σακελλάριου - Γιαννακόπουλου.

Η ταινία προβάλλεται στον ΑΝΤ1 στις 11.15

shrunk the kids 607

Αγάπη Μου Συρρίκνωσα Τα Παιδιά του Τζο Τζόνστον

Eνας επιστήμονας κατά λάθος συρρικνώνει τα παιδιά του και τα παιδιά του γείτονα του στο μέγεθος εντόμων. Εγκλωβισμένα στην πίσω αυλή του τα παιδιά ξεκινάνε την περιπετειώδη επιστροφή τους προς το σπίτι αντιμετωπίζοντας δύσκολους κινδύνους. Μια από τις πιο αγαπημένες και καλτ ταινίες των 80s είναι ό,τι καλύτερο για χαλάρωση και χώνεψη μετά τη μαγειρίτσα.

Η ταινία προβάλλεται στη 14.45 στο OPEN.

Le petit Prince 607

Ο Μικρός Πρίγκιπας του Μαρκ Οσμπορν

Οι σελίδες του «Μικρού Πρίγκιπα» βρίσκονται εδώ σχεδόν αυτούσιες - εικονογραφημένες με μια υπέροχη χειροποίητη stop-motion τεχνοτροπία που θυμίζει τα ευρωπαϊκά animation των απαρχών του σινεμά, αλλά είναι μόνο η αφορμή για μια ολότελα νέα ιστορία (αυτή εικονογραφημένη με computer animation) που θέλει ένα μικρό κορίτσι να ξεφεύγει από την υπερβολικά αγχωτική μητέρα της που την προετοιμάζει ως ρομπότ για να μπει στο καλύτερο κολέγιο της πόλης, όταν συναντά στο διπλανό της σπίτι έναν αεροπόρο (ο ίδιος ο Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερί) που θα της διηγηθεί την ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα. Η γκρίζα πραγματικότητα της ζωής του κοριτσιού, αλλά και ενός κόσμου που είναι ομοιόμορφος, μοναχικός και κινείται με μοναδικό γνώμονα την επιτυχία και το χρήμα, διακόπτεται από τη μαγεία της ιστορίας του ηλικιωμένου αεροπόρου που συνάντησε κάποτε στην έρημο τον Μικρό Πρίγκιπα, καθώς το παρόν μπλέκεται με το παρελθόν, το χρώμα διαβρώνει την παλέτα του αστικού τοπίου και η δύναμη της φαντασίας επικρατεί πάνω στην λογική. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για τον «Μικρό Πρίγκιπα».

Η ταινία προβάλλεται στο Κανάλι της Βουλής στις 17.30

how to train your dragon 2010 607

Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο Σας των Ντιν ΝτεΜπλουά, Κρις Σάντερς

Η ιστορία αφορά σε έναν έφηβο Βίκινγκ, τον Ψάρη, που μένει στο νησί του Μπερκ, όπου η καθημερινή μάχη με τους δράκους είναι τρόπος ζωής. Ο χαρακτήρας, όμως, του Ψάρη δεν ταιριάζει ούτε με τη φιλοσοφία της φυλής του ούτε και με αυτήν του αρχηγού της που συμπτωματικά… είναι κι ο πατέρας του εφήβου. Ωστόσο, όταν ξεκινά η Εκπαίδευση στους Δράκους του Ψάρη και των υπόλοιπων εφήβων, εκείνος συνειδητοποιεί πως αυτή είναι η μοναδική του ευκαιρία να αποδείξει πως έχει τις ικανότητες να γίνει μαχητής και να κερδίσει την εκτίμηση όλων. Γνωρίζοντας όμως έναν τραυματισμένο δράκο που τελικά γίνεται και φίλος του, όλος ο κόσμος του Ψάρη ανατρέπεται, κι από εκεί που ήλπιζε να είχε την ευκαιρία του να αποδείξει τι αξίζει σε όλους, πλέον αναλαμβάνει κάτι πολύ μεγαλύτερο και δυσκολότερο: να αλλάξει το μέλλον και τον τρόπο σκέψης ολόκληρης της φυλής του απέναντι στους δράκους... Από τα πιο όμορφα animation των τελευταίων χρόνων, μια τρυφερή ιστορία φιλίας που θα σας ραγίσει την καρδιά. Υποψήφια για τα Οσκαρ Κινουμένων Σχεδίων και Μουσικής.

Η ταινία προβάλλεται στο OPEN στις 21.00

Brave 607

Brave των Μαρκ Αντριουζ, Μπρέντα Τσάπμαν

Η Μέριντα εκτός από καταπληκτική τοξότης είναι η παρορμητική κόρη του θαρραλέου βασιλιά Φέργκους και της δυναμικής βασίλισσας, Eλινορ. Αποφασισμένη να χαράξει το δικό της μονοπάτι στη ζωή και στο τραχύ και μυστηριώδες τοπίο των Xάιλαντς της Σκωτίας, η Μέριντα αψηφά ένα αρχαίο έθιμο που είναι ιερό για τους φωνακλάδες άρχοντες της χώρας: να ενδώσει σε έναν αρραβώνα με έναν από τους τρεις γιους των αρχόντων του παλατιού. Οι πράξεις της Μέριντα προκαλούν χάος στο βασίλειο που δεν επιδέχεται καμίας διόρθωσης κι όταν απευθύνεται στην εκκεντρική γριά Μάγισσα για βοήθεια, μπλέκει με μια νοσηρή κατάρα. Για να σωθεί θα χρειαστεί να επιστρατεύσει όλο της το κουράγιο και να ανακαλύψει τι θα πει πραγματική γενναιοψυχία, πριν να είναι πολύ αργά. Η Pixar συστήνει την πρώτη γυναίκα ηρωίδα της σε μια ιστορία ενηλικίωσης και γυναικείας χειραφέτησης. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Brave».

Η ταινία προβάλλεται στο STAR στις 21.00

Les Souvenirs 607

Αναμνήσεις του Ζαν Πολ Ρουβέ

Ο Ρομέν θέλει να γίνει συγγραφέας, αλλά, προς το παρόν, είναι νυχτερινός θυρωρός σε ένα ξενοδοχείο. Ο πατέρας του, συνταξιοδοτείται και φέρεται σαν να μην τον νοιάζει. Ο συγκάτοικός του έχει μόνο ένα πράγμα στο μυαλό του: να γοητεύει μια κοπέλα. Η γιαγιά του βρίσκεται σε οίκο ευγηρίας και αναρωτιέται τι γυρεύει εκεί με όλους τους γέρους. Μια μέρα, ο πατέρας του καταφθάνει έντρομος. Η γιαγιά εξαφανίστηκε. Ο Ρομέν αρχίζει να την αναζητά, κάπου μέσα στις αναμνήσεις του... Τρυφερή γαλλική δραμεντί, που ίσως δεν σας μείνει αξέχαστη, μα που είναι σίγουρα γοητευτική. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για τις «Αναμνήσεις».

_Η ταινία προβάλλεται στην ΕΡΤ3 στις 23.00

η δεξιά τσέπη του ράσου 607

Η Δεξιά Τσέπη του Ράσου του Γιάννη Β. Λαπατά

Η ομότιτλη νουβέλα του Γιάννη Μακριδάκη κυκλοφόρησε το 2009 από τις εκδόσεις της Εστίας για να αποκαλύψει ένα αφήγημα στα όρια μιας προσωπικής εξομολόγησης. Η ιστορία του μοναχού Βικέντιου που, παντελώς μόνος του στο μοναστήρι όπου πέρασε την ενήλικη ζωή του, βιώνει το θάνατο της αγαπημένης του σκυλίτσας και προσπαθεί να κρατήσει στη ζωή τα νεογέννητα κουτάβια της, δεν είναι μόνο μια τρυφερή ματιά πάνω στη μοναστική ζωή, αλλά και μια εξερεύνηση της μοναξιάς, όταν αυτή μοιάζει πλέον με μοναδική... επιλογή. Ο Γιάννης Β. Λαπατάς, με θητεία στην τηλεόραση, εδώ στην πρώτη του απόπειρα στη μυθοπλασία στο σινεμά, μεταφέρει τη νουβέλα με την ίδια ευαισθησία, την ίδια διάθεση για εξομολογητική διάθεση και - προς τιμήν του - με πίστη στους τρεις ηρωές του, που δεν είναι άλλοι από τον μοναχό Βικέντιο, τα σκυλιά του και όλα όσα συμβαίνουν στο μυαλό του. Τρυφερό, απλό, ειλικρινές και συγκινητικό, το μυθοπλαστικό ντεμπούτο του Γιάννη Λαπατά μεταφέρει στο σινεμά την ομότιτλη νουβέλα του Γιάννη Μακριδάκη και δείχνει το δρόμο προς ένα δραματικό σινεμά, εμπορικό και προσωπικό μαζί. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για τη «Δεξιά Τσέπη του Ράσου».

Η ταινία προβάλλεται στην ΕΡΤ2 στις 23.45

The English Patient 607

«Ο Αγγλος Ασθενής» του Αντονι Μινγκέλα

Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος τελειώνει, μια νεαρή νοσοκόμα φροντίζει έναν άνδρα που υποφέρει από σοβαρά εγκαύματα, απ' όταν το αεροπλάνο του καταρρίφθηκε. Με μια σειρά από φλας μπακ γνωρίζουμε την ιστορία του και τη μοιραία ερωτική σχέση που καθόρισε τη ζωή του. Ρέιφ Φάινς, Κριστίν Σκοτ Τόμας, Ζιλιέτ Μπινός, Γουίλεμ Νταφόε, 9 Βραβεία Οσκαρ το 1997, σ' ένα από τα ομορφότερα ρομαντικά μελοδράματα όλων των εποχών.

Η ταινία προβάλλεται στο Σκάι στις 02.45

the vigil 607

Η Αγρυπνία (The Vigil) του Κιθ Τόμας

Αφού προσφέρεται να κάνει την «αγρυπνία», μια εβραϊκή πρακτική στην οποία ένα άτομο προσέχει τη σορό ενός πρόσφατα αποθανόντος μέλους της κοινότητας, ένας νεαρός που έχει χάσει την πίστη του, ανακαλύπτει ότι το σπίτι στο οποίο βρίσκεται κρύβει ένα σκοτεινό και τρομακτικό μυστικό. Σε αυτό το μινιμαλιστικό κι έξυπνο θρίλερ, ο τρόμος κρύβεται στις σκιές και σε όσα δεν μπορείς να δεις και υποθέτει πως η αληθινή πηγή του κρύβεται όχι στο σκοτάδι γύρω μας, αλλά σε αυτό που κουβαλάμε μαζί μας.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Vodafone TV

the mosquito coast apple 607

Ακτή του Κουνουπιού

Η οικογένεια των Φοξ φεύγει από την Αμερική κυνηγημένη, όχι για τη Νότια Αμερική, αλλά για το Μεξικό και η διαδρομή τους αναπόφευκτα διασταυρώνεται με αυτή των συμφερόντων των καρτέλ ενόσω πράκτορες της NSA αναζητούν τα ίχνη τους. Κάθε άλλο παρά μια πιστή μεταφορά του βιβλίου του Πολ Θερού, αυτή η νέα εκδοχή της ιστορίας, αν και μάλλον πιο κοινότυπη απ΄όσο θα ήθελες, δεν παύει να έχει την γοητεία της. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η σειρά είναι διαθέσιμη στο Apple TV+.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς