Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 17 Ιανουαρίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 17 Ιανουαρίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς



Camille του Μπορίς Λοκίν

Η Καμίλ μια νεαρή φωτογράφος γεμάτη ιδεαλισμό, αποφασίζει να ταξιδέψει στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία για να καλύψει τον εμφύλιο πόλεμο που ετοιμάζεται να ξεσπάσει εκεί. Αυτά που πρόκειται να δει και να βιώσει στην διάρκεια της παραμονής της εκεί και μέσα από τον φακό της κάμεράς της, θα αλλάξουν την ζωή της για πάντα.

H ταινία προβάλλεται στο My French Film Festival που διεξάγεται από τις 15 Ιανουαρίου μέχρι τις 15 Φεβουαρίου


Ο Πρώτος Ανθρωπος του Ντάμιεν Σαζέλ

Ο πιλότος Νιλ Άρμστρονγκ είναι συγκλονισμένος από το θάνατο της δίχρονης κόρης του και αισθάνεται ανίκανος να μοιραστεί τη θλίψη του ακόμη και με τη γυναίκα του. Έτσι, αναζητώντας ένα κίνητρο για να ξεπεράσει τον πόνο του, κατατάσσεται στην NASA, η οποία το 1962 ανακοινώνει το διαστημικό της πρόγραμμα Gemini. Ο Ντέιμιαν Σαζέλ κινηματογραφεί το πρώτο ανθρώπινο βήμα στο φεγγάρι σαν μια εμμονική διαδρομή προς το άγνωστο, διευρύνοντας μαζί με τους ορίζοντες της ανθρωπότητας και την κινηματογραφική του γλώσσα, χωρίς να φτάνει στο απόγειο των δυνατοτήτων του. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το «Ο Πρώτος Ανθρωπος».

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στον ANT1.


One Night in Miami της Ρετζίνα Κινγκ

Το «One Night in Miami», φαντάζεται μια συνάντηση ανάμεσα στον Κάσιους Κλέι, αμέσως μετά την νίκη του επί του Σόνι Λίστον που τον μεταμόρφωσε σε παγκόσμιο πρωταθλητή του μποξ και λίγο πριν ασπαστεί το ισλάμ και αλλάξει το όνομά του σε Μοχάμαντ Αλι, με τρεις ακόμη εμβληματικούς μαύρους άντρες της εποχής του: Τον Μάλκολμ Χ που προετοίμαζε αυτή την μετάβασή του, τον Σαμ Κουκ, διάσημο τραγουδιστή της σόουλ που προσπαθούσε να κατακτήσει και το λευκό κοινό και τον Τζιμ Μπράουν, σταρ του φούτμπολ, που φιλοδοξούσε να κάνει καριέρα στο σινεμά. Οι τέσσερις άντρες, φίλοι και λίγο πολύ συνομήλικοι προσπαθούν ο καθένας με τον τρόπο του να πλεύσουν στα ταραχώδη νερά μιας κοινωνίας σε αναταραχή και να βρουν την θέση τους σε μια εποχή όπου οι φυλετικές ανισότητες και διαμάχες βρίσκονταν σε έξαρση. Στην διάρκεια της νύχτας που θα περάσουν σε ένα δωμάτιο μοτέλ, γιορτάζοντας τη νίκη του Κλέι, οι συζητήσεις τους θα περιστραφούν γύρω από την ευθύνη του καθενός του απέναντι στην φυλή και την κοινότητά τους, στον τρόπο που η δόξα μπορεί είτε να σε υποτάξει ή να γίνει εργαλείο στα χέρια σου, για το πως μπορούν όχι απλά να προχωρήσουν μπροστά σε έναν κόσμο που αλλάζει, αλλά να γίνουν οι ίδιοι μοχλοί αλλαγής. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το «One Night in Miami».

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Amazon Prime Video.


Ημασταν Κάποτε Στρατιώτες του Ράνταλ Γουάλας

Η αληθινή ιστορία του σκληροτράχηλου συνταγματάρχη Χαλ Μουρ και της δυναμικής του ηγεσίας σε μια στρατιωτική μονάδα κατά τις πρώτες μέρες του πολέμου του Βιετνάμ. Παγιδευμένος με 400 άντρες στη μέση της ζούγκλας, περικυκλώνεται από 2.000 Βιετκόνγκ. Η απειρία και το νεαρό της ηλικίας τους δεν θα τους εμποδίσουν να δείξουν απύθμενο κουράγιο και να λάβουν μέρος σε μια ανηλεή μάχη 100 ωρών και πλέον. Η θηριωδία και η αιματοχυσία θα προκαλέσουν συναισθηματικό κλονισμό, αισθήματα αλτρουισμού, αλλά κι εκρήξεις αμφισβήτησης για την αναγκαιότητα του πολέμου ακόμα και στον σκληροτράχηλο Μουρ. Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα που αναφέρει ο ίδιος ο συνταγματάρχης Μουρ στα απομνημονεύματά του.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ERTFlix ως τον Φλεβάρη.

Μια Αμερικάνικη Ληστεία του Μπαρτ Λέιτον

Η ταινία βασίζεται σε ιστορία πέρα ως πέρα πραγματική. Το 2004, δυο φοιτητές του Πανεπιστημίου Τρανσιλβάνια στο Λέξινγκτον του Κεντάκι, ο καλλιτέχνης, εσωστρεφής Σπένσερ και ο φαφλατάς, loud Γουόρεν, που παλεύει να κρατήσει την αθλητική υποτροφία του, έχουν μια παράτολμη ιδέα: να κλέψουν από τη βιβλιοθήκη τα «Πουλιά της Αμερικής» και, επί τη ευκαιρία, την «Καταγωγή των Ειδών» του Δαρβίνου που βρίσκεται επίσης εκεί. Είναι έτοιμοι να υπερπηδήσουν τα δυο βασικά εμπόδια: πώς θα πουλήσουν τα τόσο σπάνια, εμβληματικά βιβλία; Εχουν μια άκρη στο Αμστερνταμ. Πώς θα σχεδιάσουν τη ληστεία; Θα δουν πολλά heist movies. Κι αυτό και κάνουν, με προδιαγεγραμμένη την αποτυχία. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το «Μια Αμερικάνικη Ληστεία».

Η ταινία προβάλλεται στο Cinobo με ελληνικούς υπότιτλους.


Ψάχνοντας την Ντόρι του Αντριου Στάντον

Ενα χρόνο μετά την περιπέτεια του Νέμο και την επανασύνδεση με τον πατέρα του, είναι η σειρά της Ντόρι, της μπλε ψαρίνας με τις συνεχείς και αλλεπάλληλες αμνησίες, να έρθει αντιμέτωπη με τη δική της «οδύσσεια». Κι αυτό θα συμβεί, όταν κάποια στιγμή θυμηθεί ότι κάπου μέσα στον απέραντο ωκεανό έχει κι αυτή μια οικογένεια, που ίσως την ψάχνουν ή την περιμένουν με αγωνία και αγάπη. Η αναζήτηση της οικογενειακής εστίας ξεκινά, όμως η διαδρομή δεν θα είναι καθόλου εύκολη, αφού στο δρόμο της θα βρεθεί ένα τεράστιο ενυδρείο, ένα μυστηριώδες χταπόδι, μία φάλαινα μπελούγκα, ένας παράξενος καρχαρίας και κάποια άλλα πλάσματα, από τα οποία ο Νέμο και ο Μάρτιν θα προσπαθήσουν να τη σώσουν. Αρκεί φυσικά και η Ντόρι να θυμηθεί τι πρέπει να κάνει κάθε φορά... Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το «Ψάχνοντας την Ντόρι».

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στις 21.10 στον Alpha.


Χώρα Προέλευσης του Σύλλα Τζουμέρκα

Αφορμή είναι μια ενδοοικογενειακή υιοθεσία, που επιπλέον μένει για χρόνια κρυφή. Αιτία είναι οι διεστραμμένες, λαβυρινθώδεις, συναισθηματικά εκβιαστικές σχέσεις που συνθέτουν την παραδοσιακή ελληνική οικογένεια, εδώ και γενιές. Αποτέλεσμα είναι η έκρηξη, σε τακτά χρονικά διαστήματα, μιας κοινωνίας που τελεί υπό αυξανόμενη πίεση. Η ταινία παρακολουθεί την ιστορία της στερεοτυπικής ελληνικής οικογένειες διατρέχοντας τρεις γενιές, του ’50, του ’70 και του σήμερα και καταλήγει στα πιο συγκινητικά και ταυτόχρονα απελπιστικά συμπεράσματα. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το «Χώρα Προέλευσης».

Η ταινία είναι διαθέσιμη στην iPlatforma.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς