Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς 607 6

Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς του Γιάννη Οικονομίδη

Το γουέστερν γίνεται ίστερν, καθώς ο θρασύδειλος Ηρακλής, επαρχιώτης επιχειρηματίας, σχεδιάζει να εκδικηθεί τη γυναίκα του Ολγα που τον κερατώνει με τον Μάνο, πρώην λαϊκό τροβαδούρο και νυν ιδιοκτήτη τοπικού σκυλάδικου. Για την τιμή όχι μόνο του ανδρισμού του, αλλά και του σακ βουαγιάζ με το εκατομμύριο που αφαίρεσε η μοιχαλίδα από τις κρυψώνες στο σπίτι. Οι μαμάδες εκατέρωθεν μπλέκουν μανιπουλαριστικά στη βεντέτα, το ίδιο και τυχοδιώκτες, απατεώνες και παράγοντες τοπικοί, μαζί και εκτελεστές εισαγόμενοι. Είναι αμφίβολο αν έστω κι ένας θα ξεφύγει από τον μύλο των προδοσιών και των αναμετρήσεων.

Οι άντρες δεν υπάρχουν πια στην μαύρη, πικρή… κωμωδία του Γιάννη Οικονομίδη, ενός από τους Ελληνες σκηνοθέτες που επιμένουν σε ένα σινεμά με χαρακτήρα και ταυτότητα. Διαβάστε την κριτική του Flix εδώ.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.20 στην ΕΡΤ 2

the ring main

Σήμα Κινδύνου (The Ring) του Γκορ Βερμπίνσκι

Μία νεαρή δημοσιογράφος ανακαλύπτει μετά τον ύποπτο θάνατο της ανιψιάς της μια περίεργη βιντεοκασέτα, που υποτίθεται πως σκοτώνει όποιον τη βλέπει έπειτα από επτά ημέρες. Αρχικά πιστεύει ότι πρόκειται για φάρσα, όμως η περιέργειά της την ωθεί να αναζητήσει τη λύση του μυστηρίου. Σύντομα θα βρεθεί μέσα σε έναν αλλόκοτο εφιαλτικό κόσμο, με ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή της για να αποτρέψει το αναπόφευκτο.

H ταινία προβάλλεται στις 00.30 στον Σκάι

legend of tarzan

Ο Θρύλος του Ταρζάν (The Legend of Tarzan) του Ντέιβιντ Γέιτς

Ο Τζον Κλέιτον (don't call me Tarzan), βρίσκεται πια στην Αγγλία, στην έπαυλη των Γκρέιστοουκ, παντρεμένος με την αγαπημένη του Τζέιν. Η μοίρα, όμως, θα τους φέρει ξανά στην Αφρική: η αποστολή τους γίνεται τυπικά κατά παραγγελία της Κυβέρνησης, όμως στην πραγματικότητα ο Τζον, μαζί με τον Αμερικανό Τζορτζ Γουόσινγκτον Γουίλιαμς, θέλει ν' αποκαλύψει την εκμετάλλευση ιθαγενών και φυσικών πόρων από τον Βέλγο στρατηγό Λεόν Ρομ, για λογαριασμό του βασιλιά του.

O θρύλος του Ταρζάν, ξανά. Με τη Μάργκο Ρόμπι, τον Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ κι ένα σετ τέλειους κοιλιακούς ανάμεσά τους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 16.15 στο Star

benedetta

Μπενεντέτα (Benedetta) του Πολ Βερχόφεν

Κεντρική ηρωίδα είναι η Μπενεντέτα, την οποία, ως κοριτσάκι, ο κηδεμόνας της «πουλά» σε μια μονή γυναικών - τη διαπραγμάτευση κάνει η ηγουμένη τής Σαρλότ Ράμπλινγκ σ' έναν δεύτερο αλλά αριστοτεχνικά... διπρόσωπο ρόλο. Η Μπενεντέτα μεγαλώνει, γίνεται κοπέλα και ο σύνδεσμός της με την Παναγία, με την οποία μιλά τακτικά σαν να ήταν η μητέρα ή η κολλητή της φίλη, κάνει τη μονή και τη μικρή πόλη της Πέσκια να την αντιμετωπίζει ως θαυματοποιό. Η ζωή της Μπενεντέτα θ' αλλάξει όταν το μοναστήρι αναλάβει και την Μπαρτολομέα, ένα κολασμένο χαμίνι που έχει μάθει τα διαδικαστικά του σεξ από τον πατέρα και τους αδελφούς της, ένα κορίτσι με ζωική ενέργεια, ορμητικό κι αδίστακτο. Οσο η Μπενεντέτα εμφανίζει στίγματα κι έχει οράματα ερωτικού πάθους με τον Χριστό ως Ιππότη στο λευκό άλογο που τη σώζει από το κακό κραδαίνοντας χατζάρα, τόσο η Μπαρτολομέα τής μαθαίνει το πραγματικό ερωτικό πάθος, με τη βοήθεια ενός κατάλληλα σκαλισμένου ξύλινου αγαλματιδίου της Παναγίας. Οσο τα δυο κορίτσια βαδίζουν στο δρόμο της ηδονής, την περιοχή καλύπτει ο θανατηφόρος άνεμος της πανώλης.

H ταινία - σκάνδαλο του Πολ Βερχόφεν, ένα θρησκευτικό άρλεκιν με ευαγγέλιο τη γυναικεία αυτοδιάθεση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

Inner Wars

Inner Wars της Μάσα Κοντάκοβα

Χιλιάδες γυναίκες εντάχθηκαν στον ουκρανικό στρατό το 2014, λίγες ωστόσο βρέθηκαν στο μέτωπο του πολέμου ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία. Το φιλμ της Μάσα Κοντάκοβα μεταφέρεται στην εμπόλεμη ζώνη για να ακολουθήσει τη ζωή τριών γυναικών, φέρνοντας τη δημιουργό του αντιμέτωπη με τον εμφύλιο σπαραγμό και τον κίνδυνο για την ίδια της τη ζωή.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ArteKino

Wheel of Fortune and Fantasy 607

Ιστορίες της Τύχης και της Φαντασίας (Wheel of Fortune and Fantasy) του Ριγιουσούκε Χαμαγκούτσι

Κεφάλαιο Ι: «Μαγεία, Ή Κάτι Λιγότερο Από Βεβαιότητα». Δύο κολλητές φίλες συζητούν σ' ένα ταξί την απρόσμενη ερωτική γνωριμία της μίας με έναν άντρα. Την οικειότητα που το ζευγάρι ένιωσε από την πρώτη στιγμή, τη «μαγεία». Οταν η πρόσφατα ερωτευμένη κοπέλα βγαίνει από το ταξί, η άλλη σκοτεινιάζει. Κεφάλαιο ΙΙ: «Πόρτα Ορθάνοιχτη». Ενας καθηγητής λογοτεχνίας έχει ξεκάθαρη πολιτική στο γραφείο του: η πόρτα μένει ανοιχτή, ακόμα και στις πιο δύσκολες αντιπαραθέσεις με τους μαθητές του, ακόμα κι όταν αποβάλει έναν ντροπιασμένο φοιτητή μπροστά στα μάτια των φίλων του. Λίγους μήνες μετά, μία φοιτήτριά του επισκέπτεται το γραφείο του για να της υπογράψει το βιβλίο που πρόσφατα έχει εκδώσει. Του διαβάζει το κεφάλαιο που τη συγκλόνισε: μία λεπτομερή σεξουαλική φαντασίωση. Θα παραμείνει η πόρτα ορθάνοιχτη; Κεφάλαιο ΙΙΙ: «Πάμε σαν Αλλοτε». Μία ντροπαλή κοπέλα αποφασίζει να επιστρέψει στην γενέτειρά της και να παραστεί στο reunion του σχολείου της. Θέλει να ξαναβρεί την χαμένη της αγάπη, μία γυναίκα που ήταν ο ήλιος στη ζωή της, όταν στην μοναχική της εφηβεία κατάλαβε ότι ήταν γκέι. Τρόμαξε όμως και το έσκασε για σπουδές στο Τόκιο. Εκεί έμαθε ότι η αγάπη της παντρεύτηκε κι έκανε παιδιά. Με απογοήτευση συνειδητοποιεί ότι εκείνη δεν εμφανίζεται ποτέ στο πάρτι. Ομως, η μοίρα της παίζει ένα παιχνίδι: την βλέπει στο σταθμό του τρένου το άλλο πρωί.

Γλυκόπικρη, πονεμένη, θλιμμένη, τρυφερή, με στιγμές που αγγίζουν την ποίηση, η σπονδυλωτή ταινία του Ριγιουσούκε Χαμαγκούτσι σταματάει με αυτοπεποίθηση τον τροχό των συναισθημάτων όταν το βέλος συναντά την καρδιά. Αργυρή Αρκτος, Βερολίνο 2021. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμή για αγορά σε streaming στο viva.gr

first swim

Πρώτο Μπάνιο του Αλέξανδρου Κωστόπουλου

Μια οικογένεια πηγαίνει για μπάνιο την τελευταία μέρα των καλοκαιρινών τους διακοπών. Η μικρή Μαργαρίτα θέλει να κάνει το πρώτο της μπάνιο χωρίς μπρατσάκια, αλλά οι γονείς της θέλουν να το αναβάλουν για το επόμενο καλοκαίρι.

Η ταινία είναι διαθέσιμη online στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς