Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Delegacioni

Η Αντιπροσωπεία (Delegacioni) του Μπουγιάρ Αλιμάνι

Φθινόπωρο του 1990. Η Αλβανία ονομάζεται ακόμα «Λαϊκή Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Αλβανίας». Αποτελεί ένα από τα τελευταία κομμουνιστικά προπύργια, ένα από τα τελευταία κράτη του ανατολικού μπλοκ που αντιστέκεται στις μεταρρυθμίσεις του Μιχαήλ Γκορμπατσώφ. Βέβαια, η χώρα βρίσκεται σε μία μεταβατική περίοδο: αποσχισμένη από τη Σοβιετική Ενωση και την Κίνα, κοιτά πλέον προς την Ευρώπη. Μία Ευρώπη που δε θα ανεχθεί στους κόλπους της χώρα που καταπατά τα πολιτκά και ανθρώπινα δικαιώματα, για αυτό και η ιστορία μας ξεκινά εκείνο το φθινόπωρο, όταν μία αντιπροσωπεία διπλωματών από τη Δύση καταφθάνουν στην Αλβανία για έλεγχο. Παράλληλα, ο Λέο, ένας καθηγητής και αντιρρησίας της κυβέρνησης Χότζα που βρίσκεται εδώ και 15 χρόνια σε επαρχιακή φυλακή ως πολιτικός κρατούμενος, αποφυλακίζεται. Ετσι ξαφνικά, χωρίς καμία εξήγηση, μία άλλη ομάδα (του Κόμματος) τον συνοδεύει στο δρόμο προς τα Τίρανα. Το σχέδιο τον θέλει να συναντά εκεί τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας, ο οποίος συμπτωματικά υπήρξε φίλος από τα φοιτητικά τους χρόνια στην Πράγα του 60, και να καταθέσει ότι τα ατομικά και πολιτικά του δικαιώματα δεν έχουν υποστεί καμία παραβίαση. Μόνο που στα μισά της διαδρομής, το αμάξι τους χαλάει και τους αφήνει στη μέση του πουθενά.

Η διεθνής συμπαραγωγή του Μπουγιάρ Αλιμάνι που κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ της Βαρσοβίας το 2018 είναι μία στιβαρή ματιά στην πρόσφατη ιστορία της Αλβανίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

The Accountant 607

Ο Λογιστής (The Accountant) του Γκάβιν Ο' Κόνορ

O Κρίστιαν Γουλφ είναι μαθηματική διάνοια, με μία μορφή αυτισμού. Διατηρεί ως βιτρίνα ένα συνοικιακό λογιστικό γραφείο κρατάει τα βιβλία κάποιων εξαιρετικά επικίνδυνων εγκληματικών οργανώσεων. Τη στιγμή, που ο αρχηγός της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, Ρέι Κινγκ, προσπαθεί να ανακαλύψει την πραγματική ταυτότητα του λογιστή, ο Κρίστιαν αναλαμβάνει τα βιβλία ενός νομοταγούς πελάτη: μιας εταιρείας ρομποτικής, της οποίας μια υπάλληλος ανακάλυψε μια λογιστική απόκλιση εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Κρίστιαν δεν φαντάζεται την κατάληξη αυτής της συνεργασίας. Καθώς ο Κρίστιαν πλησιάζει την αλήθεια, ο αριθμός των πτωμάτων αρχίζει να αυξάνεται.

Αστυνομικό θρίλερ, γεμάτο τραβηγμένες απ' τα μαλλιά ανατροπές, που βλέπεται με αγωνία παρόλ' αυτά. Και ποιος είπε ότι αντιπαθούμε τον Μπεν Αφλεκ; Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.45 στο Star

the mask of zorro

Η Μάσκα Του Ζορρό (The Mask Of Zorro) του Μάρτιν Κάμπελ

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Άντονι Χόπκινς, πρωταγωνιστεί ως Δον Ντιέγκο Ντε Λα Βέγκα, ο οποίος ως ο μασκοφόρος ήρωας Ζορό κατάφερνε να παλεύει ενάντια στην τυραννία και να σώζει τον λαό του Μεξικού τον 19ο αιώνα. Ο αδίστακτος κυβερνήτης Μοντέρο (Στιούαρτ Γουίλσον) και οι άνθρωποι του καταφέρνουν να σκοτώσουν την γυναίκα του, να αρπάξουν την κόρη του και να τον φυλακίσουν. Είκοσι χρόνια αργότερα, ο Μοντέρο επιστρέφει στην Καλιφόρνια με σκοπό να καταλάβει την εξουσία, έχοντας μαζί του την κόρη του Ντε Λα Βέγκα, Έλενα, την οποία έχει μεγαλώσει σαν δικό του παιδί. Ο Ντε Λα Βέγκα μαθαίνοντας το, καταφέρνει να δραπετεύσει και υπό την καθοδήγηση του ο νεαρός Αλεχάντρο (Αντόνιο Μπαντέρας), γίνεται ένας νέος Ζορό, έτοιμος να πάρει εκδίκηση και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους!

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Mega

last night in soho

Συνέβη στο Σόχο (Last Night in Soho)του Εντγκαρ Ράιτ

H Eλοΐζ είναι ένα 18χρονο κορίτσι του σήμερα που ζει στο παρελθόν. Αγαπά τα 60ς τραγούδια, τα vintage ρούχα, τον ρομαντισμό μιας άλλης νοσταλγικής εποχής. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι μεγάλωσε με τη γιαγιά της, γιατί έμεινε ορφανή σε πολύ μικρή ηλικία. Μπορεί να πηγαζει από την ευαισθησία, τον εύθραυστο ψυχισμό της - μία επικίνδυνη κληρονομιά, καθώς μαθαίνουμε ότι η μητέρα της αυτοκτόνησε. Ή μπορεί να έχει απλώς να κάνει με τη μόδα, τα όνειρά της να γίνει διάσημη σχεδιάστρια. Και τι πιο λαμπερό από τη μόδα των swinging 60s; Οταν γίνεται δεκτή για να σπουδάσει στο London School of Fashion, η Ελοΐζ αφήνει πίσω την επαρχιακή της πόλη και τη γιαγιά της κι ανοίγει τα φτερά της στο μέλλον. Ή, μάλλον, όχι ακριβώς. Τις μέρες, συνεσταλμένη και διστακτική, παλεύει να βρει την ταυτότητά της στη σχολή και στη σχέση της με τους συμφοιτητές της, τις νύχτες όμως ταξιδεύει πίσω στο χρόνο. Κάθε βράδυ που πέφτει για ύπνο στο μικρό της δωμάτιο στο Σόχο, μεταμορφώνεται στη Σάντι - μια λαμπερή κοπέλα, που μάλλον νοίκιαζε το ίδιο δωμάτιο δεκαετίες πριν. Οταν κι εκείνη είχε φτάσει στην πρωτεύουσα με όνειρα να γίνει τραγουδίστρια. Αρχικά, η Ελοΐζ γοητεύεται από αυτό το γεμάτο αυτοπεποίθηση πλάσμα και παίρνει μαθήματα στιλ και γοητείας. Σταδιακά όμως συνειδητοποιεί τι συνέβαινε στα φιλόδοξα κορίτσια των καμπαρέ του Σόχο των 60ς. Και κάπως έτσι, το όνειρο μετατρέπεται σε εφιάλτη...

Ο Εντγκαρ Ράιτ μάς ξελογιάζει με μια φανταχτερή βουτιά στο swinging 60ς παρελθόν, αλλά για να μάς απογοητεύσει με ένα διδακτικό, υπεραπλουστευμένο #metoo μήνυμα για το παρόν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Nova Cinema 1

the lord of the rings the rings of power

Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών: Τα Δαχτυλίδια της Δύναμης (The Lord of the Rings: The Rings of Power)

H σειρά δεν είναι μια ακριβής μεταφορά της τριλογίας του «Αρχοντα» αλλά βασίζεται στο έργο και, κυρίως, στα παραρτήματα των βιβλίων αλλά και των σημειώσεων του Τόλκιν, μεταφέροντας μας 2000 χρόνια πριν τα γεγονότα του «Χόμπιτ» και του «Αρχοντα», πριν ο Μπίλμπο βρει το Δαχτυλίδι της Δύναμης, σε μια εποχή στην οποία σφυρηλατήθηκαν μεγάλες δυνάμεις, βασιλεία ανέβηκαν σε μεγάλη δόξα και καταστράφηκαν, απίθανοι ήρωες δοκιμάστηκαν, η ελπίδα κρέμονταν από μια κλωστή και ο μεγαλύτερος κακός ο οποίος γράφτηκε ποτέ από την πένα του Τόλκιν, κάλυψε ολόκληρο τον κόσμο στο σκοτάδι. Ξεκινώντας σε μια εποχή σχετικής ειρήνης, η σειρά ακολουθεί μια ομάδα χαρακτήρων, τόσο οικείων όσο και νέων, καθώς αντιμετωπίζουν τη μακρόχρονη επανεμφάνιση του κακού στη Μέση Γη.

Χτίζοντας ένα μαγευτικό κόσμο, γεμάτο περιπέτεια και ίντριγκα και παρουσιάζοντας κάποιους νέους αρκετά ενδιαφέροντες χαρακτήρες, είναι το τηλεοπτικό όνειρο κάθε φαν του Τόλκιν. Αν η άνοιξη της τηλεοπτικής φαντασίας είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό, τώρα βρισκόμαστε σίγουρα στο κατακαλόκαιρό της. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η σειρά είναι διαθέσιμη στο Amazon Prime με ελληνικούς υπότιτλους και ελληνική μεταγλώττιση, με νέο επεισόδιο να προστίθεται στην πλατφόρμα κάθε Παρασκευή

pinocchio

Πινόκιο (Pinocchio) του Ρόμπερτ Ζεμέκις

H ταινία του Ρόμπερτ Ζεμέκις είναι μια ακόμη μεταφορά του κλασικού παραμυθιού «Οι Περιπέτειες του Πινόκιο» του Ιταλού Κάρλο Κολόντι, στην οποία ένας παιχνιδοποιός, ο Τζεπέτο, θρηνώντας τον χαμό του γιου του, αποφασίζει να φτιάξει μια μαριονέτα, την οποία ονομάζει Πινόκιο. Το ίδιο βράδυ κάνει μια ευχή να γίνει η ξύλινη αυτή κούκλα πραγματική και, μέσω της μαγείας της Μπλε Νεράιδας, η ευχή αυτή γίνεται πραγματικότητα. Μόνο που για να πάρει πραγματικά σάρκα και οστά, ο Πινόκιο πρέπει να αποδείξει πως είναι γενναίος, ανιδιοτελής και αληθινός. Ετσι, μαζί με τον Τζίμινι Κρίκετ ως την συνείδησή του, ξεκινά ένα ταξίδι αυτογνωσίας.

Το «Πινόκιο» του Ρόμπερτ Ζεμέκις δεν είναι εξαίρεση στον κανόνα των μέτριων και αχρείαστων μεταφορών της κλασικής βιβλιοθήκης κινουμένων σχεδίων της Disney σε live action. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς