Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


spider-man 2 607

Spider-Man 2 του Σαμ Ράιμι

Ο Πίτερ Πάρκερ αγωνίζεται να ισορροπήσει τα καθήκοντά του στην καταπολέμηση του εγκλήματος με τις απαιτήσεις της προσωπικής του ζωής. Απολύεται από τη δουλειά του, αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες και παλεύει να συνεχίσει τις σπουδές του στη φυσική στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Ο Πίτερ αποξενώνεται από την αγαπημένη του Μέρι Τζέιν Γουάτσον - η οποία τώρα είναι μια επιτυχημένη ηθοποιός του Μπρόντγουεϊ - αλλά και από τον φίλο του Χάρι Όζμπορν, ο οποίος κατηγορεί τον Spider-Man ότι δολοφόνησε τον πατέρα του, Νόρμαν Όζμπορν. Επιπλέον, η Daily Bugle και ο εκδότης της Τζέι Τζόνα Τζέιμσον συνεχίζει να βγάζει πρωτοσέλιδα με τον Spider-Man και να τον κατηγορεί πως αποτελεί απειλή για τη Νέα Υόρκη.

Η ταινία προβάλλεται στις 20.00 στον ΑΝΤ1.

Murder at Orient Express

Εγκλημα στο Οριαν Εξπρές (Murder on the Orient Express) του Κένεθ Μπράνα

Ενας αμφιβόλου ηθικής και σκοτεινού παρελθόντος επιχειρηματίας δολοφονείται σε ένα βαγόνι του πολυτελούς Οριάν Εξπρές. Με το τρένο ακινητοποιημένο στις Αλπεις εξαιτίας μιας χιονοστιβάδας, ο κλήρος πέφτει στον διάσημο ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό να διακόψει τις διακοπές του προκειμένου να ανακαλύψει τον ένοχο ανάμεσα στους 13 επιβάτες. Το κλασικό μυθιστόρημα μυστηρίου της Αγκάθα Κρίστι αποκτά ένα υπερπολυτελές αλλά άνισο ρετούς από τον Κένεθ Μπράνα, με τον ίδιο να αναδεικνύεται σε απόλυτο πρωταγωνιστή κι ένα all-star καστ να χαραμίζεται σε αδιάφορους ρόλους. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.15 στον Σκαϊ.

Η Διαθήκη του Ορφέα

Η Διαθήκη του Ορφέα (Le Testament D' Orphee) του Ζαν Κοκτό

Ο αρχαιοελληνικός μύθος του Ορφέα, του μουσικού που ταξίδεψε στον κάτω κόσμο για να φέρει πίσω την αγαπημένη του Ευρυδίκη, υπήρξε πηγή έμπνευσης για την κινηματογραφική τριλογία του Κοκτώ, η οποία ξεκίνησε με το Αίμα του ποιητή (1930), συνεχίστηκε με τον Ορφέα (1950) και ολοκληρώθηκε με τη Διαθήκη του Ορφέα (1960). Στην τελευταία του ταινία, τέσσερα χρόνια πριν το θάνατό του, ο ίδιος ο Κοκτώ ως Ορφέας κάνει έναν απολογισμό του πολυσχιδούς καλλιτεχνικού του έργου, με τον απαράμιλλο ποιητικό του τρόπο. Η κινηματογραφική ποιητική ή καλύτερα η αυτο-ποιητική του ενσωματώνει το ελευθεριάζον συντακτικό της ποίησης στους φαντασματικούς ρυθμούς των εικόνων του έργου του, για το οποίο, όπως έχει πει ο ίδιος, πέθανε και αναστήθηκε πολλές φορές. Η ταινία χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από τον Φρανσουά Τρυφώ και στη διάρκειά της εμφανίζονται πολλές σημαντικές καλλιτεχνικές φυσιογνωμίες.

Η ταινία προβάλλεται δωρεάν online στο site της Ταινιοθήκης στα πλαίσια του αφιερώματος Ελλάδα-Γαλλία: Κινηματογραφικές συναντήσεις στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Shoplifters 607

Κλέφτες Καταστημάτων (Shoplifters) του Χιροκάζου Κόρε-Εντα

Ενα παγερό χειμωνιάτικο βράδυ ο Οσάμου με τον μικρό του γιο Σότα μπαίνουν στο τοπικό σούπερ μάρκετ για να ακολουθήσουν τη συνηθισμένη τους ρουτίνα. Να κλέψουν τις προμήθειες της μέρας - ήρεμα, αποφασιστικά, χορογραφημένα. Στο δρόμο για το σπίτι όμως (μία παράγκα σε φτωχική συνοικία του Τόκιο) περνούν από τις εργατικές κατοικίες, όπου στο μπαλκόνι συναντούν το ίδιο θέαμα όπως κάθε βράδυ: ένα τετράχρονο κοριτσάκι που οι γονείς του το αφήνουν μόνο του έξω στο κρύο. Ο χαμογελαστός Οσάμου παίρνει το παιδί μαζί του, προς έκπληξη της γυναίκας, της γιαγιάς και της νύφης του: αντέχουν να ταΐσουν άλλο ένα στόμα; Οταν όμως βλέπουν τα σημάδια κακοποίησης στο σώμα του κοριτσιού, δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη. Η μικρή Ριν (της καίνε τα παλιά της ρούχα, την κουρεύουν, της δίνουν νέο όνομα και νέα ευκαιρία στη ζωή) γίνεται μέλος της οικογένειάς τους. Μίας οικογένειας τυχοδιωκτών, όπου κανείς δεν είναι αθώος. Ολοι εξαπατούν, κλέβουν, κερδίζουν πονηρά κι άνομα τα προς το ζην για να συμπληρώσουν το πενιχρό ημερομίσθιο του εργάτη πατέρα και της μαγείρισσας μάνας. Κανείς όμως δε θεωρεί ό,τι κάνουν «κλοπή». Ούτε στην περίπτωση του μικρού κοριτσιού. Ολα είναι θέμα επιβίωσης.

Με μία ψιθυριστή, μικρή ταινία με τεράστια καρδιά, ο Ιάπωνας ουμανιστής σκηνοθέτης παρουσίαζει μία άλλη όψη των κλεμμένων στιγμών στη ζωή και στο σινεμά. Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ Καννών, επίσημη υποβολή της Ιαπωνίας για τα Οσκαρ. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo.

knives out main

Στα Μαχαίρια (Knives Out) του Ράιαν Τζόνσον

Η υπόθεση τοποθετείται και περιστρέφεται γύρω από την έπαυλη των Θρόμπι, εκεί όπου η ημέρα των 85ων γενεθλίων του συγγραφέα Χάρλαν Θρόμπι θα είναι και αυτή που θα τον βρει να έχει αυτοκτονήσει, αφήνοντας τα μέλη της οικογένειάς του (και πιθανούς του κληρονόμους) και την πιστή του νοσοκόμα στο έλεος μιας έρευνας που διεξάγει ο ιδιότροπος ντετέκτιβ Μπενουά Μπλανκ για το τι πραγματικά συνέβη το μοιραίο βράδυ του θανάτου του.

Ο Ράιαν Τζόνσον παραδίδει έναν απολαυστικό φιλμικό γρίφο, εμπλουτισμένο με πολιτικό σχόλιο, στην παράδοση των ταινιών μυστηρίου που βασίζονται στα βιβλία της Αγκαθα Κρίστι, ελπίζοντας - και με την ευχή μας - σε ένα κινηματογραφικό franchise που θα βρει τον Ντάνιελ Κρεγκ ως άξιο διάδοχο του Ηρακλή Πουαρό. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 18.00 στο Nova Cinema 2.

Μίκης

Μίκης Θεοδωράκης – Η Αυτοβιογραφία

Η σειρά «Μίκης Θεοδωράκης – Η Αυτοβιογραφία» φέρει την υπογραφή των Γιώργου και Ηρώς Σγουράκη κι ακολουθεί τη χρονολογική σειρά της πορείας του Μίκη Θεοδωράκη, αποκαλύπτοντας το διαχρονικό του έργο και το πάθος με το οποίο «υπηρέτησε» τη ζωή και τη μουσική. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο και τεκμηριωμένο ντοκουμέντο για τον άγρυπνο στοχαστή, τον αγωνιστή καλλιτέχνη και δημιουργό, του οποίου η φήμη ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα.

Η σειρά ντοκιμαντέρ είναι ολόκληρη διαθέσιμη στη δωρεάν, on demand υπηρεσία COSMOTE TV PLUS. Στον ίδιο προορισμό οι τηλεθεατές θα βρουν και τα ντοκιμαντέρ «Μίκης Θεοδωράκης - Συνθέτης», «Το σπίτι είχε τη δική του ιστορία» και «Μια επανάσταση αρχίζει».

Wild Strawberries 607

Αγριες Φράουλες (Wild Strawberries) του Ινγκμαρ Μπέργκμαν

Ο ηλικιωμένος ιατρός Άιζακ Μποργκ ταξιδεύει με το αυτοκίνητό του για την πόλη Λουντ, όπου θα τιμηθεί από το παλιό του πανεπιστήμιο για την 50χρονη καριέρα του. Στο ταξίδι τον συνοδεύει η έγκυος νύφη του Μαριάν, η οποία δεν τρέφει και τα ευγενέστερα των συναισθημάτων για τον εγωπαθή πεθερό της. Στη διαδρομή, έπειτα και από έναν εφιάλτη που θα τον προβληματίσει, ο ιατρός θα συναντήσει διάφορα πρόσωπα που, συνειρμικά, θα τον φέρουν αντιμέτωπο με τα όνειρα του παρελθόντος και τις μνήμες μιας ζωής που έχει μείνει πίσω.

Σύμπραξη ουσιαστικά του Μπέργκμαν με τον θρύλο του σουηδικού σινεμά, Βίκτορ Σιόστρομ, οι «Αγριες Φράουλες» κοιτούν με αισιοδοξία τα τραύματα των ανθρώπινων σχέσεων όσο αποδεικνύουν περίτρανα την μαεστρία του δημιουργού τους στην οπτική και συναισθηματική απεικόνιση μιας διαδρομής γεμάτη λάθη και επίπονες αποφάσεις. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.