Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 3 Απριλίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 3 Απριλίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς



Ο Καουμπόι της Ασφάλτου του Ρίκι Στάουμπ

Οταν ο έφηβος Κόουλ αποβληθεί από ένα ακόμη σχολείο στο Ντιτρόιτ όπου ζει με την μητέρα του, εκείνη θα πακετάρει τα ρούχα του σε δυο μαύρες σακούλες, θα τον φορτώσει στο αυτοκίνητό της και θα τον αφήσει στις σκάλες του πατέρα του, στην Φιλαδέλφεια. Ο Χαρπ, είναι ένας άντρας που υπήρξε απών από την ζωή του Κόουλ, πρώην κατάδικος που τώρα έχει βρει νόημα δίπλα στα άλογα σε έναν αυτοσχέδιο στάβλο σε μια υποβαθμισμένη γειτονιά της πόλης την οποία οι τοπικοί εργολάβοι βλέπουν ως την επόμενη ευκαιρία οικιστικής αναβάθμισης. Γοητευτικό στον τρόπο που καταγράφει την κοινότητα των τελευταίων μαύρων καουμπόιδων στην Φιλαδέλφεια και αποτελεσματικό ως ένα συναισθηματικό φιλμ ενηλικίωσης, το «Concrete Cowboy» του Ρίκι Στάουμπ είναι ένα καλοφτιαγμένο αν κι όχι ξεχωριστό ντεμπούτο. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το «Ο Καουμπόι της Ασφάλτου».

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix.


Snowpiercer του Μπονγκ Τζουν-χο

Βασισμένο στο γαλλικό κόμικ «Le Transperceneige» των Ζακ Λομπ και Ζαν Μαρκ Ροσέτ που εκδόθηκε το 1984, το φιλμ διαδραματίζεται εξ ολοκλήρου σε ένα τρένο στο οποίο κατοικούν πλέον οι μόνοι επιζώντες του πλανήτη μας. Η Γη έχει παγώσει και καλυφθεί ολόκληρη από χιόνια και στο τρένο που ανοίγει τον δικό του δρόμο στο χιόνι, έχουν βρει καταφύγιο όσοι δεν έχουν πεθάνει από τις ακραίες καιρικές συνθήκες. Το «Snowpiercer» παίρνει την ιδέα μιας παγωμένης Γης -το αποτέλεσμα μια αποτυχημένης προσπάθειας των ανθρώπων να αναστρέψουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου- και χτίζει μια κοινωνική μεταφορά με όχημα μια γιγαντιαία αμαξοστοιχία, που τρέχει ασταμάτητα με ταχύτητα σε μια διαδρομή που μοιάζει να οδηγεί από την ποπ απόλαυση στο κινηματογραφικό μεγαλείο. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix εδώ.

Η ταινία προβάλλεται στο στη 01.00 στο Open.


Ο Διαφορετικός Κύριος Κόπερφιλντ του Αρμάντο Ιανούτσι

Ο ήρωας της ταινίας, Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, αφηγείται ο ίδιος την ιστορία της ζωής του, από τα χρόνια της ορφάνειας του, των οικοτροφείων, της παιδικής εργασίας, ως την ωριμότητα της επιτυχίας. Κι είναι η σκηνοθεσία του Ιανούτσι, θα έλεγε κανείς, κυβιστική. Μ' έναν ήρωα συγγραφέα, έναν αχαλίνωτα ευφάνταστο νέο, τα βιογραφικά στοιχεία, η ίδια η δημιουργική διαδικασία της συγγραφής, οι επινοήσεις και τα χαριτωμένα παραμύθια αποτυπώνονται ταυτόχρονα στις σεκάνς του, κάνοντας τον θεατή συμπαίκτη σ' ένα παιχνίδι επιλογών. Από κάθε σκηνή και κάθε μικρή ιστορία, εκείνος θα επιλέξει πού θα στρέψει την προσοχή του. Ο Αρμάντο Ιανούτσι δίνει νόημα, υπερπληθωρικότητα και... χρώμα στο ξαναδιάβασμα της κλασικής ιστορίας του Τσαρλς Ντίκενς με έναν all inclusive Ντέιβιντ Κόπερφιλντ. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το «Ο Διαφορετικός Κύριος Κόπερφιλντ».

Η ταινία προβάλλεται στις 23.55 στο Nova Cinema 1 HD.


O Αόρατος Ανθρωπος του Λι Γουανέλ

Παγιδευμένη σε μια βίαιη, κακοποιητική σχέση με έναν πλούσιο κι ευφυή επιστήμονα, η Σεσίλια Κας καταφέρνει να αποδράσει μέσα στη νύχτα και να εξαφανιστεί, με τη βοήθεια της αδερφής της, καθώς και ενός παιδικού της φίλου και της μικρής του κόρης. Οταν όμως ο βάναυσος πρώην σύντροφος της Σεσίλια αυτοκτονεί και της αφήνει ως κληρονομιά ένα μεγάλο μέρος της τεράστιας περιουσίας του, η Σεσίλια υποψιάζεται ότι πρόκειται για παγίδα. Μια σειρά από παράξενες συμπτώσεις θα αποβούν σχεδόν θανατηφόρες και θα απειλήσουν τις ζωές εκείνων για τους οποίους η Σεσίλια νοιάζεται. Τα λογικά της θα αρχίσουν να κλονίζονται όταν θα προσπαθεί απελπισμένα να αποδείξει στον περίγυρό της ότι καταδιώκεται από μια αόρατη παρουσία που τη στοιχειώνει. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για τον «Αόρατο Ανθρωπο».

Προβάλλεται στις 22.00 στο Cosmote Cinema 2 HD.


Ορνιθες (ή Πώς να Γίνεις Πουλί) του Μπάμπη Μακρίδη

Η ταινία εμπνέεται από τον αρχετυπικό μύθο του Αριστοφάνη και των Ορνίθων, την παράσταση του Νίκου Καραθάνου και τους συντελεστές της, κινηματογραφώντας τους εκτός σκηνής, σε πραγματικούς χώρους και φυσικά τοπία – από τα λιβάδια ηφαιστειακής λάβας στην Ισλανδία έως τα υψίπεδα της Παταγονίας και από την Times Square έως τις πυραμίδες της Αιγύπτου. Τα πάντα συμβαίνουν σε ένα σύμπαν ρευστής «καθημερινότητας», ανάμεσα σε ανθρώπους του θεάτρου, ορνιθολόγους και θυμόσοφους ερημίτες, που –όλοι τους– ονειρεύονται πως πετούν. Eνα φιλμ-εγχειρίδιο φυγής, μια ταινία για την παρατήρηση των πουλιών, όπου τα πουλιά είναι στην πραγματικότητα άνθρωποι.

Η ταινία προβάλλεται στο Mubi.


Η Πτώση της Αμερικανικής Αυτοκρατορίας του Ντενί Αρκάν

Ο Πιέρ-Πολ, ένας νεαρός διανοούμενος που δουλεύει σε εταιρεία κούριερ, γίνεται μάρτυρας μιας αιματηρής ληστείας και αποφασίζει να κρατήσει τα κλοπιμαία για τον εαυτό του. Γρήγορα θα γίνει στόχος της αστυνομίας αλλά και της τοπικής μαφίας. Ο Καναδός Ντενί Αρκάν, ένα από τα εντιμότερα αισθητικά όντα του σύγχρονου σινεμά, επιστρέφει με μια ατελούς ίσως αστυνομικής πλοκής, αλλά σπινθηροβόλου στοχασμού πολιτική κατάθεση. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το «Η Πτώση της Αμερικανικής Αυτοκρατορίας».

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo.


Ψυχρός Πόλεμος του Πάβελ Παβλικόφσκι

Στη μεταπολεμική Πολωνία, η Ζούλα επιλέγεται για τη φωνή της σε μια χορωδία παραδοσιακής μουσικής που γρήγορα θα γίνει όργανο για την διάδοση των ιδανικών του κομμουνισμού. Εκεί θα γνωρίσει τον Βίκτορ, έναν μποέμ πιανίστα που την ξεχωρίζει αμέσως για το ταλέντο και το ταμπεραμέντο της και θα τον ερωτευτεί παράφορα. Το ίδιο κι αυτός. Οχι όμως τόσο ώστε να την πάρει μαζί του, όταν σχεδιάζει να φύγει για το Παρίσι και να γίνει μέλος μιας παρέας ποιητών και καλλιτεχνών. Η Ζούλα θα τον ακολουθήσει και θα προσπαθήσει να ζήσει μαζί του το όνειρο μια άλλης ζωής, μέχρι που πρώτη αυτή μετά από χρόνια θα επιστρέψει στην Πολωνία, χωρίς τον Βίκτορ, σε μια αλληλουχία διαδρομών μέσα και έξω από το Σιδηρούν Παραπέτασμα που θα σημαδευτούν ανεξίτηλα από το παράδοξο της σχέσης τους - μια σχέση παράφορου πάθους, ζήλειας, περιφρόνησης και ψυχρότητας. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για τον «Ψυχρό Πόλεμο».

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς