Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Μεγάλο Σάββατο, 23 Απριλίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι το Μεγάλο Σάββατο, 23 Απριλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Ο Ιησούς Από Τη Ναζαρέτ 607

Ο Ιησούς Από Τη Ναζαρέτ (Jesus of Nazareth) του Φράνκο Τζεφιρέλι

Είναι αδύνατον να έρθει το Πάσχα, χωρίς να παρακολουθήσεις για χιλιοστή φορά το έπος του Τζεφιρέλι σε καθημερινές προβολές. Η μίνι σειρά με το καστ που θα ζήλευαν ο Γούντι Αλεν κι ο Ρόμπερτ Αλτμαν μαζί, έχει λάβει διαστάσεις σχεδόν «Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης» στην Ελλάδα, με την υποχρεωτική προβολή της κάθε Μεγάλη Εβδομάδα (φέτος επίσης) να έχει σώσει άπειρους από εμάς στα σχολικά χρόνια. Τότε που το να παρακολουθήσουμε μια καλογυρισμένη ταινία για έναν θαυματουργό ήρωα ήταν απείρως προτιμότερο από το να ανοίξουμε και να διαβάσουμε ένα κακογραμμένο σχολικό βιβλίο. Η εικόνα του Ρόμπερτ Πάουελ έχει καθορίσει το ίματζ του Χριστού σε απόλυτο βαθμό και η ιταλοβρετανική συμπαραγωγή του Φράνκο Τζεφιρέλι έχει γίνει πιο Κανόνας κι από την ίδια την Καινή Διαθήκη. Διαβάστε τα recaps/κριτικές του Flix.

Δείτε το πέμπτο μέρος απόψε στις 20.00 στον ΑΝΤ1

ben hur 607

Μπεν-Χουρ (Ben-Hur) του Τιμούρ Μπεκμαμπέτοφ

Ο Ιούδας Μπεν-Χουρ είναι ένας πρίγκιπας που, αδίκως, κατηγορείται για προδοσία από τον υιοθετημένο του αδερφό Μεσάλα, αξιωματικό του Ρωμαϊκού στρατού. Εχοντας χάσει τον τίτλο του, την οικογένειά του και τη γυναίκα που αγαπά ο Ιούδας καταλήγει σκλάβος. Επειτα από χρόνια στη θάλασσα, ο Ιούδας επιστρέφει στην πατρίδα του για να πάρει εκδίκηση, αλλά βρίσκει τη λύτρωση.

Ακόμη μια κινηματογραφική διασκευή του best-seller του Λιου Γουαλας που αναμφίβολα δεν μπορεί να συγκριθεί με τη θρυλική ταινία του Γουίλιαμ Γουάιλερ, αλλά που προσφέρει λίγη περισσότερη ταχύτητα στην αρματοδρομία και πιο σύγχρονα εφέ. Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21:00 στο Open

le petit nicolas

Ο Μικρός Νικόλας (Le Petit Nicolas) του Αλέν Τιράρ

Ο Νικόλας, ένα χαριτωμένο, σκανταλιάρικο πιτσιρίκι, μεγαλώνει σε μια τυπική γαλλική οικογένεια της δεκαετίας του '50. Περνάει τόσο καλά που δεν θέλει τίποτα να αλλάξει στη ζωή του. Τι θα κάνει, όμως, όταν καταλάβει ότι σύντομα θα αποκτήσει αδερφάκι; Όσο προσπαθεί να πείσει τους γονείς του ότι είναι μοναδικός, τόσο μπλέκει σε γκάφες και αταξίες. Γι’ αυτό αλλάζει τακτική και ζητάει τη βοήθεια της παρέας του.

Στην πρώτη του κινηματογραφική περιπέτεια, σχεδόν μισό αιώνα από την πρώτη του εμφάνιση σε βιβλίο, "Ο Μικρός Νικόλας", ο διάσημος ήρωας του Ρενέ Γκοσινί και του Ζαν Ζακ Σενπέ, έρχεται να σκορπίσει το χάος, αλλά και το γέλιο σε μικρούς και μεγάλους.

Η ταινία προβάλλεται στις 20.00 στην ΕΡΤ 2

Stan & Ollie 607

Χοντρός & Λιγνός (Stan & Ollie) του Τζον Σ. Μπερντ

Η αληθινή ιστορία του διασημότερου κωμικού διδύμου του Χόλυγουντ, του Όλιβερ Χάρντι και του Σταν Λόρελ ή αλλιώς του «Χοντρού και του Λιγνού». Πως μετά από την εποχή του μεγάλου θριάμβου τους, δίνουν προσπαθούν να αναβιώσουν την φθίνουσα καριέρα τους με μια εξοντωτική θεατρική περιοδεία στη Μεγάλη Βρετανία, ελπίζοντας σε μια θριαμβευτική επιστροφή στο Χόλυγουντ.

Συμβατικό μα έντιμο biopic, με εξαιρετικές ερμηνείες, που περιγράφει την τελευταία επεισοδιακή περιοδεία του διάσημου κωμικού διδύμου όταν τα χρόνια της μεγάλης δόξας του είχαν περάσει πια ανεπιστρεπτί. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 02.45 στον Alpha

Vasy's Odyssey 607

Η Οδύσσεια του Βάση (Vasy's Odyssey) του Βασίλη Παπαθεοχάρη

O Bάση (Βασίλης) είναι ένας νεαρός Καρδιτσιώτης, που τα τελευταία 10-15 χρόνια ζει στο Αλικάντε της Ισπανίας. Φιλόδοξος κινηματογραφιστής, κάνει όνειρα για την μεγάλη καριέρα, αλλά δεν έχει καταφέρει να πουλήσει κανένα σενάριο. Δουλεύει στο πλυντήριο αυτοκινήτων του κολλητού του, ενός καπάτσου Ισπανού φαφλατά, που, αναλαμβάνοντας χρέη παραγωγού, τού μπολιάζει συνεχώς τις ελπίδες για το αμερικάνικο όνειρο, αλλά δεν καταφέρνει τίποτα για να βοηθήσει – μόνο να τον βουλιάζει περισσότερο στα χρέη. Οταν η μητέρα του, τού ζητάει να επιστρέψει στην Καρδίτσα για το Πάσχα, ο Βάση σκέφτεται ότι οι γονείς του είναι η τελευταία του ελπίδα: να πουλήσουν κάτι στρέμματα του παππού, να ξεχρεώσει, να κάνει την ταινία του.

Μια ταινία που ερωτεύεσαι κεραυνοβόλα και δέχεσαι αμαχητί να συνταξιδέψεις μαζί της μέχρι το ελληνικό Πάσχα (στο χωριό) κι ακόμη παραπέρα. Ντεμπούτο του Βασίλη Παπαθεοχάρη από την μακρινή Ισπανία μέχρι τις σινεφίλ αναφορές στο αμερικανικό ανεξάρτητο σινεμά. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται σε πρώτη προβολή στο Cinobo από τις 19 Απριλίου

Noah 607

Νώε (Noah) του Ντάρεν Αρονόφσκι

Ο Νώε, εμπνευσμένος από τη Βιβλική φιγούρα του Ράσελ Κρόου κι από το σκοτεινό μυαλό του Ντάρεν Αρονόφσκι, βασανίζεται από οράματα που περιγράφουν την καταστροφή του Κόσμου και προσπαθεί να προστατεύσει την οικογένειά του από μια επερχόμενη καταστροφική πλημμύρα.

Χριστιανικό blockbuster ή υπαρξιακή καταιγίδα αλά Ντάρεν Αρονόφσκι; Ούτε το ένα ούτε το άλλο, αφού η «κιβωτός» του φιλμ δεν «βυθίζεται» ούτε «βρίσκει στεριά». Απλά «επιπλέει». Διαβάστε την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Cosmote Cinema 1


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.