Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 19 Ιουνίου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 19 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


chronique d'un ete

Το Χρονικό ενός Καλοκαιριού (Παρίσι 1960) των Ζαν Ρους και Εντγκάρ Μορίν

Το καλοκαίρι του 1960 ο ανθρωπολόγος και κινηματογραφιστής Ζαν Ρους και ο κοινωνιολόγος Eντγκάρ Μορίν βγαίνουν στους δρόμους του Παρισιού και του Σαν Τροπέ για να έρθουν σε επαφή με την εργατική τάξη και να ρωτήσουν τον κόσμο αν είναι ευτυχισμένος. Αποτέλεσμα αυτού του πρωτοποριακού εγχειρήματος είναι ένα ντοκιμαντέρ το οποίο έμελλε να αλλάξει την πορεία ολόκληρης της γενιάς της νεοσύστατης τότε στη Γαλλία, Νουβέλ Βαγκ. Είναι η στιγμή που γεννιέται το «cinema verite», τιμώντας τον μεγάλο δημιουργό Τζίγκα Βερτόφ και ανυψώνοντας ταυτόχρονα το ανθρωπολογικό ντοκιμαντέρ σε υψηλότερα επίπεδα. Η αμεσότητα και η διαπροσωπική σχέση του δημιουργού με το αντικείμενο κατά τη διάρκεια της κινηματογράφησης καθώς και η αυτοαναφορικότητα γίνονται πλέον αναπόσπαστα στοιχεία της δουλειάς του Ρους, ο οποίος αργότερα καθιερώνεται ως ο κυριότερος εκπρόσωπος του άμεσου κινηματογράφου στην Ευρώπη.

Η ταινία προβάλλεται στο Mubi

1945 607 8

1945 του Φέρεντς Τόροκ

Αύγουστος του 1945, σ' ένα απομακρυσμένο, αγροτικό χωριό της Ουγγαρίας. «Ερχονται». Η είδηση χτυπά σαν ηλεκτρικό ρεύμα τους κατοίκους. Ποιοι, και τι θέλουν; «Eφτασαν με το πρωινό τρένο, κατευθύνονται προς το χωριό». Δύο Ορθόδοξοι Εβραίοι, ένας ηλικιωμένος κι ο γιος του, καταφθάνουν, μαυροντυμένοι κι αμίλητοι, κουβαλώντας μυστηριώδεις κάσες. Τι θέλουν, τι θέλουν; Είναι επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος και θα απαιτήσουν πίσω τη Γη τους, τις περιουσίες τους; Ζητούν χρηματική αποζημίωση; Βρισκόμαστε σε μία εποχή που ο εφιάλτης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου έχει τελειώσει, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί. Ανοιχτές οι πληγές, νωπές οι μνήμες, έντονος ο τρόμος όσων οι κάτοικοι έζησαν, επιβίωσαν και τους άλλαξαν για πάντα. «Ερχονται. Πλησιάζουν. Τι θέλουν;» Μεγάλη αναστάτωση, ειδικά σήμερα, που ο πιο ισχυρός κάτοικος του χωριού, ο κομματάρχης και πλούσιος ιδιοκτήτης του κεντρικού φαρμακείου/παντοπωλείου, παντρεύει τον μοναχογιό του. Αυτός ταράζεται περισσότερο, αυτός ξεσηκώνει όλο το λαό και σπέρνει μίσος, φόβο και καχυποψία εναντίον των παράξενων επισκεπτών. Εκείνος προσπαθεί να κρύψει τι ακριβώς συνέβη όταν έφυγαν οι Ναζί και το Κόμμα ξαναμοίρασε την πίτα της ιδιοκτησίας. Ομως μερικά μυστικά δεν μπορούν να παραμείνουν θαμμένα για πολύ...

Βασισμένος στο σινεμά είδους και στα αρχέτυπα του γουέστερν, ο Φέρεντς Τόροκ παραδίδει μία ασπρόμαυρη, ελεγειακή, αποκαλυπτική ματιά στην μεταπολεμική τύχη των Εβραίων της Ουγγαρίας. Λίγο ακόμα και θα ήταν αριστούργημα, αλλά η φόρμα υπερισχύει του διανοούμενου, ιστορικού προβληματισμού. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

_Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 από το Κανάλι της Βουλής**

x-men

Χ-Men: Ημέρες Ενός Ξεχασμένου Μέλλοντος του Μπράιαν Σίνγκερ

Στο μέλλον που ακολουθεί την αρχική τριλογία των ταινιών X-Men (εκείνων με τις οποίες ο Μπράιαν Σίνγκερ έδωσε ζωή στο υπερηρωικό genre πριν ο Μπρετ Ράτνερ έρθει να τα διαλύσει όλα με το κάκιστο τρίτο φιλμ, «X-Men: The Last Stand») ο homo sapiens έχει κηρύξει τον πόλεμο στους μεταλλαγμένους, κυνηγώντας τους με εξελιγμένα ρομπότ-Φρουρούς οι οποίοι εξολοθρεύουν το γονίδιο Χ όπου το μυρίσουν. Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σώσουν την ανθρωπότητα, οι τελευταίοι μεταλλαγμένοι, μεταξύ των οποίων ο Καθηγητής Χ κι ο Μαγκνίτο (παιγμένοι από τους Πάτρικ Στιούαρτ και Ιαν ΜακΚέλεν) στέλνουν τον Γούλβεριν στο παρελθόν για να διορθώσει τα πράγματα. Στο παρελθόν συναντάμε το ανανεωμένο καστ όπως το γνωρίσαμε στην ταινία «X-Men: First Class», τώρα πια στα αστραφτερά ‘70s. Ο Γούλβεριν (σταθερά ο Χιου Τζάκμαν, σε όλα τα παράλληλα σύμπαντα) βρίσκει τους νεότερους εαυτούς του Καθηγητή και του Μαγκνίτο (Τζέιμς ΜακΑβοϊ και Μάικλ Φασμπένστερ, αντίστοιχα) και μαζί προσπαθούν να αποτρέψουν αυτό το φρικτό μέλλον, μη επιτρέποντας στη Μυστίκ (Τζένιφερ Λόρενς) να δολοφονήσει εν ψυχρώ τον Μπόλιβαρ Τρασκ (Πίτερ Ντίνκλατζ, με φανταστικό μουστάκι αντάξιο κάθε ‘70s παραγωγού πορνό ταινιών), δημιουργό των Φρουρών και κύριο εκφραστή του ρεύματος κατά των μεταλλαγμένων.

Μόνο επιφανειακά περίπλοκο, στην καρδιά του αυτό το πολυαναμενόμενο κινηματογραφικό crossover που ενώνει δύο διαφορετικά ensembles μεταλλαγμένων ηρώων, είναι η βασική, αιώνια ιστορία του αγώνα για αποδοχή. Απλώς με πολλή, φανταστική δράση. Διαβάστε εδώ τη τη γνώμη του Flix για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται στο STAR στις 01.15

Global Homophobia

Global Homophobia: The Roots of Hatred

Στη Γαλλία, παρά το γεγονός ότι νομιμοποιήθηκαν οι γάμοι μεταξύ ομοφυλοφίλων το 2013, έχει παρατηρηθεί αύξηση της ομοφοβικής βίας τα τελευταία χρόνια.Στην Τυνησία, οι ομοφυλόφιλοι μπορεί να καταδικαστούν σε φυλάκιση τριών ετών απλώς και μόνο για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό. Αφού συλληφθούν από την αστυνομία, υπόκεινται σε «εξέταση πρωκτού», μια ταπεινωτική διαδικασία χωρίς καμία επιστημονική αξία. Η Ουγκάντα είναι μία από τις 27 υποσαχάριες χώρες στις οποίες καταστέλλεται η ομοφυλοφιλία, με την ομοφοβία να ενθαρρύνεται ενεργά από το κράτος, και όπου η ομοφυλοφιλία τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη.Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η ψήφιση προοδευτικών νόμων δεν συνεπάγεται προοδευτικές αντιλήψεις. 700.000 Αμερικανοί, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να αλλάξουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, έχουν επισκεφτεί θεραπευτές που ισχυρίζονται ότι μπορούν να «μετατρέψουν οποιοδήποτε ομοφυλόφιλο σε ετεροφυλόφιλο».

Ενα ντοκιμαντέρ για την κακοποίηση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας σε όλον τον κόσμο.

Προβάλεται δωρεάν από το ERTFlix

reboot

Reboot: Η επανεκκίνηση του Ιταλικού κινηματογράφου

Το 7ο Φεστιβάλ του Ιταλικού κινηματογράφου στην Ελλάδα φιλοξενεί την τέταρτη διοργάνωση της πρωτοβουλίας Fare Cinema (Κάνοντας Σινεμά) σε συνεργασία με την Γενική Διεύθυνση Σφαιρικής Προώθησης της Χώρας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ιταλίας και παρουσιάζει δέκα μικρά βίντεο αφιερωμένα στην ανθεκτικότητα της Ιταλικής κινηματογραφικής βιομηχανίας και στα επαγγέλματα του κινηματογράφου, που υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με το Ιδρυμα Fondazione Cinema per Roma.

Τα βίντεο είναι στην ιταλική γλώσσα με αγγλικούς υπότιτλους. Δείτε τα όλα εδώ.

Ο Κύριος με τα Γκρι

O Κύριος με τα Γκρι του Περικλή Χούρσογλου

Υστερα από 30 χρόνια υπηρεσίας στην Εταιρία Υδάτων, ο Λεωνίδας Χρύσης παίρνει τη σύνταξη του. Οπως κάθε καλοκαίρι, θα πάει στα Ιαματικά Λουτρά Πλατυστόμου, μόνος, χωρίς την οικογένεια του. Θα συναντήσει, θα γνωρίσει και θα ερωτευθεί μία γυναίκα, την Χριστίνα. Ενα βαθύ ένστικτο ζωής τους σπρώχνει σ' ένα πάθος σαν αυτό των νεανικών τους χρόνων. Η Χριστίνα ζει στην Ελβετία, πρέπει να φύγει, θα χωρίσουν. Παρά τις τύψεις του, ο Λεωνίδας θα πάει να τη βρει στην Ελβετία. Σαν τοίχος υψώνεται η ζωή της Χριστίνας στον ξένο τόπο και ο Λεωνίδας επιστρέφει στην οικογένεια του. Απόγευμα. Ο Λεωνίδας διαβάζει το αγαπημένο του βιβλίο. Χτυπά το τηλέφωνο, το σηκώνει και ακούει από την άλλη τη φωνή της Χριστίνας να του λέει: «Ηρθα για σένα». Τώρα;

Γιώργος Μιχαλακόπουλος και Ειρήνη Ιγγλέση στο χαμηλότονο, συναισθηματικό φιλμ του Περικλή Χούρσογλου με τη μουσική του Νικόλα Πιοβάνι.

Η ταινία προβάλλεται στην ΕΡΤ2 στις 23.45

the selfish giant

«Ο Εγωιστής Γίγαντας» (The Selfish Giant, 2014) της Κλίο Μπάρναρτ

«Ο Εγωιστής Γίγαντας» είναι μια σύγχρονη ιστορία με ήρωες τον 13 χρονών Άρμπορ και τον καλύτερο του φίλο Σουίφτι. Όταν τους αποβάλλουν από το σχολείο και ζώντας σαν ξένοι στην ίδια τους την γειτονιά, τα δύο αγόρια γνωρίζουν το Κίτεν, έναν ρακοσυλλέκτη της περιοχής. Στην προσπάθεια τους να βγάλουν κάποια χρήματα, αλλά και να βρουν έναν σκοπό στη ζωή τους, ξεκινούν να δουλεύουν για εκείνον συλλέγοντας μεταλλικά απορρίμματα και καλώδια, χρησιμοποιώντας ένα άλογο και ένα κάρο. Ο Σουίφτι έχει φυσικό ταλέντο με τα άλογα, ενώ ο Arbor προσπαθεί να μιμηθεί τον Κίτεν - με σκοπό να τον εντυπωσιάσει και να κερδίσει περισσότερα χρήματα. Ωστόσο, o Κίτεν φαίνεται να δείχνει μεγαλύτερη αδυναμία στον Σουίφτι, αφήνοντας τον Άρμπορ στο περιθώριο. Η φιλία των δύο αγοριών δοκιμάζεται, καθώς ο Άρμπορ γίνεται ολοένα και πιο άπληστος. Η ένταση κορυφώνεται οδηγώντας σε ένα τραγικό γεγονός, το οποίο θα τους μεταμορφώσει.

Ενα αριστούργημα. Βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι του Οσκαρ Ουάιλντ, το φιλμ της Κλιο Μπάρναρντ είναι ένα σπαρακτικό κομμάτι μεγάλου σινεμά. Ενα από τα καλύτερα ντεμπούτα των τελευταίων χρόνων. Διαβάστε την κριτική του Flix εδώ.

Η ταινία είναι διαθέσιμη online από τη StraDa, στην iPlatforma και στη viva.gr.

Chronicle

Το Χρονικό του Τζος Μπ. Τρανκ

Τρία αγόρια, τελειόφοιτοι στο ίδιο λύκειο, ξεστρατίζουν στο δάσος, νύχτα, στη διάρκεια ενός πάρτι και πέφτουν πάνω σ’ ένα σκοτεινό λαγούμι. Μαζί με την κάμερα που διαρκώς κρατά ο ένας ανοιχτή, μπαίνουν μέσα και όταν βγουν έχουν κι οι τρεις αποκτήσει τηλεκινητικές ικανότητες και τη δυνατότητα να πετούν. Το νέο τους παιχνίδι θα τους κάνει φίλους αλλά και θα δημιουργήσει μεταξύ τους έντονο ανταγωνισμό, καθώς η προσωπικότητα του καθενός οξύνεται καθώς γίνονται υπεράνθρωποι.

Εφηβική περιπέτεια φαντασίας, τρία αγόρια αποκτούν υπεράνθρωπες δυνάμεις που δεν ξέρουν πώς να τις διαχειριστούν, όπως και ο σκηνοθέτης την ταινία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται στον ΣΚΑΙ στις 00.30

irresistible

Ακαταμάχητος του Τζον Στιούαρτ

Ο Γκάρι Ζίμερ ζει, δουλεύει και φοράει τα κομψά κοστούμια του στη Γουόσινγκτον, ως ειδικός επικοινωνιακής στρατηγικής του κόμματος των Δημοκρατικών. Μετά την απελπισία των εκλογών του 2016, έχει καταλάβει ότι η παρουσία των Δημοκρατικών απευθύνεται μόνο στην καλλιεργημένη ελίτ κι όχι στην ευρεία μάζα. Γι’ αυτό κι είναι ευτυχής όταν ανακαλύπτει, σε μια μικροσκοπική πόλη του Μιντγουέστ, έναν εν αποστρατεία πεζοναύτη, με όλα τα «λαϊκά» χαρακτηριστικά του ρεπουμπλικάνου, ο οποίος, όμως, είναι Δημοκρατικός. Κι ο Γκάρι αποφασίζει να τον αναλάβει και να τον βγάλει Δήμαρχο στη μικρή του πόλη, δείχνοντας σ’ ολόκληρη την Αμερική ότι κι ο Δημοκρατικός μπορεί να είναι ο καουμπόης της διπλανής πόρτας.

O δαιμόνιος Τζον Στιούαρτ σατιρίζει το αμερικανικό εκλογικό σύστημα και δηλώνει πίστη στην αγνή λαϊκή ψυχή - και τους καλογραμμένους κωμικούς διαλόγους. Διαβάστε περισσότερα εδώ._

Η ταινία είναι διαθέσιμη on demand στο Vodafone TV.

claire's knee 607

Το Γόνατο της Κλερ του Ερίκ Ρομέρ

Λίγο πριν τον γάμο του, ο Ζερόμ περνά τις διακοπές του κοντά στη λίμνη Ανσί όπου ασχολείται με την πώληση της οικογενειακής του βίλας. Εκεί συναντά μια παλιά γνωστή του συγγραφέα, που μένει σε γειτονικό σπίτι με την δυναμική κόρη του ιδιοκτήτη του. Η συνύπαρξη του Ζερόμ με τη νεαρή κοπέλα και η επιρροή που έχει αυτή επάνω του γίνεται αφορμή για τη συγγραφέα να στήσει το επόμενο βιβλίο της. Ενώ το ενδιαφέρον σταδιακά ατονίζει, η άφιξη μιας άλλης κοπέλας, της Κλερ, τραβά την προσοχή του Ζερόμ.

Λογοτεχνικά παιχνίδια σε ειδυλλιακό θέρετρο, έρωτες, απιστίες και ερωτήματα ηθικής σε ήρωες που δυσκολεύονται να κρατήσουν τον λόγο τους. Το καλοκαιρινό classic του Ερίκ Ρομέρ που μοιάζει σαν ένα δροσερό καλοκαιρινό γεύμα με καλό γαλλικό κρασί.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.