Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 16 Απριλίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 16 Απριλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Deux Jour, Une Nuit 607

Δυο Μέρες, Μια Νύχτα (Deux Jours, Une Nuit) των Ζαν-Πιερ και Λικ Νταρντέν

Η Σάντρα, νεαρή σύζυγος και μητέρα, εργάζεται σε ένα εργοστάσιο σε μια μικρή πόλη του Βελγίου. Κατά την απουσία της, οι συνάδελφοι της συνειδητοποιούν ότι μπορούν να καλύψουν τη βάρδια της με μικρές υπερωρίες και χρηματικά μπόνους. Η μοίρα της Σάντρα βρίσκεται στα χέρια 16 εργατών, τους οποίους πρέπει να πείσει να αρνηθούν τα μπόνους για να κρατήσει τη δουλειά της. Μπαίνει σε μια μάχη για να σώσει τη θέση της, δύο ημέρες και μία νύχτα, πριν την καταληκτική ψηφοφορία.

Η ταινία που κλειδώνει οριστικά και αμετάκλητα το θέμα «οικονομική κρίση» στη μορφή ενός συγκλονιστικού οδοιπορικού μιας γυναίκας να μην χάσει τη δουλειά και την αξιοπρέπεια της. Ας υποκλιθούμε στους αδελφούς Νταρντέν και το μεγαλείο της Μαριόν Κοτιγιάρ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

Philadelphia

Φιλαδέλφεια (Philadelphia) του Τζοναθαν Ντέμι

Ο Αντριου Μπέκετ είναι ένας ικανότατος νεαρός δικηγόρος, που εργάζεται στην ισχυρότερη Νομική εταιρεία της Φιλαδέλφεια. Η ανοδική του πορεία σταματά με την απόλυσή του. Οι εργοδότες του ισχυρίζονται επαγγελματική ανεπάρκεια. Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Ο 'Αντριου είναι ασθενής του AIDS. Αποφασισμένος να υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά του και την επαγγελματική του φήμη, μηνύει την εταιρεία για άδικη απόλυση. Τουλάχιστον εννέα δικηγόροι αρνούνται να τον αντιπροσωπεύσουν στον δικαστικό του αγώνα. Μόνο ο Τζον Μίλερ θα είναι αυτός που θα δεχθεί να σταθεί δίπλα του. Ενας μαύρος με προκατάληψη απέναντι στους ομοφυλόφιλους και το AIDS, που, όμως, έχει ζήσει και ο ίδιος την φυλετική προκατάληψη.

Η ταινία προβάλλεται στη 01.00 στον ΑΝΤ1

Battle of the Sexes main

Η Μάχη των Φύλων (Battle of the Sexes) των Βάλερι Φάρις & Τζόναθαν Ντέιτον

Η «Μάχη των Φύλων» δραματοποιεί τα συμβάντα που οδήγησαν, στα 1973, σε ένα εντελώς μοναδικό στα χρονικά του αθλητισμού event: την τενιστική αναμέτρηση ανάμεσα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Μπίλι Τζιν Κινγκ, που έως τότε κατείχε ήδη τέσσερις τίτλους στα Grand Slam, και τον πρώην πρωταθλητή και περήφανο σωβινιστή Μπόμπι Ριγκς, του οποίου η επίμονη και θρασύτατη δημόσια πρόκληση, αφού κατέληξε σε πρώτη φάση σε νίκη του κατά της επίσης πρωταθλήτριας Μάργκαρετ Κορτ, έπεισε την αρχικά διστακτική Κινγκ να τον αντιμετωπίσει στο γήπεδο. Τα κίνητρα ήταν και πολιτικά και προσωπικά εκατέρωθεν, λέει το φιλμ. Για τον 55άρη, μισοξεχασμένο Ριγκς, να αποδείξει τη βιολογική ανωτερότητα του ανδρικού φύλου, αλλά και να απαλύνει την αίσθηση του ευνουχισμού του από τα πλούτη της συζύγου του. Για την 29χρονη, παντρεμένη Κινγκ, να ενισχύσει την εθνική γυναικών που ίδρυσε μετά την άρνηση του προέδρου της Ομοσπονδίας να εξισώσει τις αμοιβές των τενιστριών με εκείνες των αρρένων συναθλητών τους, συνεπώς να προβάλλει τους φεμινιστικούς της στόχους, αλλά και να συμφιλιωθεί με τη σεξουαλικότητά της, μια συνειδητοποίηση που ξεκινούσε μόλις τότε μέσα από τη σχέση της με την κομμώτρια της ομάδας.

Το γήπεδο του τένις ως τερέν σεξιστικής αναμέτρησης σε ένα ενδιαφέρον ιστορικά, έντιμο σε προθέσεις, αποτελεσματικό σε ερμηνείες, αλλά καθηλωμένο σε σχήματα κοινωνικό-αθλητικό δράμα.Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix**

Η ταινία προβάλλεται στις 00.45 στο Star

Adieu Les Cons

Αντίο, Ηλίθιοι (Adieu les Cons) του Αλμπέρ Ντιποντέλ

Η Σιζ Τραπέ είναι μια γλυκιά και πληθωρική κομμώτρια που μαθαίνει ότι σύντομα θα πεθάνει από καρκίνο. Τελευταία επιθυμία της, να συναντήσει το παιδί που γέννησε στα 15 και έδωσε για υιοθεσία, χάνοντας από τότε τα ίχνη του. Στην έρευνά της θα βρει απρόθυμο και καταναγκαστικό σύμμαχο έναν αυτοκαταστροφικό αλλά ικανότατο δημόσιο υπάλληλο, έναν «καμμένο» IT που, από παρεξήγηση, σέρνει πίσω του την αντιτρομοκρατική, αλλά κι έναν τυφλό αρχειοθέτη που τρέφει εμφανή αισθήματα για τη Σιζ.

H τεράστια επιτυχία του Αλμπέρ Ντιποντέλ. 12 υποψηφιότητες για τα γαλλικά Σεζάρ, 7 βραβεία, ανάμεσά στα οποία καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Cosmote Cinema 2

It's only the end of the World 607

Ακριβώς το Τέλος του Κόσμου (Juste la Fin du Monde) του Ξαβιέ Ντολάν

Μετά από 12 χρόνια απουσίας, ένας συγγραφέας γυρίζει στο πατρικό του με σκοπό να κάνει μια πολύ σημαντική ανακοίνωση στην οικογένειά του. Το ήσυχο απόγευμα όμως, δίνει τη θέση του σε αντιπαραθέσεις, βεντέτες, συναισθήματα υποκινούμενα από μοναξιά κι αμφιβολία, κι όλες οι απόπειρες αποτυγχάνουν από την ανικανότητα των ανθρώπων να ακούσουν και ν’ αγαπήσουν.

Μεγάλο Βραβείο στο Φεστιβάλ Καννών, Σεζάρ Σκηνοθεσίας, Πρώτου Ανδρικού Ρόλου και μοντάζ για ένα φιλμ που θα μπορούσε, μα δεν είναι σπουδαίο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

The Lighthouse 607

Ο Φάρος (The Lighthouse) του Ρόμπερτ Εγκερς

Από τον Χέρμαν Μέλβιλ και τον Χάουαρντ Φίλιπ Λάβκραφτ κι από τον μύθο του Προμηθέα στις απαρχές του εξπρεσιονισμού και στις πιο αλλόκοτες ναυτικές ιστορίες που δεν ειπώθηκαν ποτέ, αυτή η κλειστοφοβική ταινία γοτθικού, ψυχολογικού τρόμου, σε κάνει να νιώθεις τη θάλασσα και την καταιγίδα στο δέρμα σου, την παράνοια να εισβάλλει στο μυαλό σου και το χιούμορ μαύρο σαν σκοτάδι να σε καταπίνει -σε μια κινηματογραφική εμπειρία που δεν μπορείς εύκολα να ξεχάσεις. Ο Γουίλεμ Νταφόε κι ο Ρόμπερτ Πάτινσον είναι συγκλονιστικοί σε δυο ερμηνείες που θα έχτιζαν τις καριέρες τους, αν δεν ξέραμε πια τι ακριβώς μπορούν να κάνουν με την κατάλληλη καθοδήγηση και ο Ρόμπερτ Εγκερς αποδεικνύει ότι το «The Witch» ήταν οτιδήποτε άλλο εκτός από ατύχημα.

Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη του «The Witch», παραβλέπει και ξεπερνά τις προσδοκίες καθ' οδόν προς ένα σκοτεινό μεγαλείο. Ρεσιτάλ ερμηνείας από τους Ρόμπερτ Πάτινσον και Γουίλεμ Νταφόε. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς