Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 12 Νοεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 12 Νοεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


sunset song 607

Ενα Τραγούδι για το Ηλιοβασίλεμα (Sunset Song) του Τέρενς Ντέιβις

Η πανέμορφη Κρις μεγαλώνει σε μια σκληρή, παραδοσιακή, αγροτική κοινότητα γεμάτη πάθος για τη ζωή, για τον ανήσυχο Γιούαν, αλλά και την αγέρωχη όσο και σκληρή σκωτσέζικη γη στην οποία έχει αποφασίσει να μείνει παρά τις δυσκολίες. Ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος πλησιάζει αθόρυβα, και ο μοντέρνος κόσμος κυκλώνει σταδιακά την παραδοσιακή κοινότητα με τον πιο ασφυκτικό τρόπο.

Ο Τέρενς Ντέιβις παραδίδει μια ακόμη υπέροχη ταινία για το χρόνο που περνά, τους ανθρώπους που αντέχουν και την ομορφιά που μένει. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

atonement

Εξιλέωση (Atonement) του Τζο Ράιτ

Ο Ρόμπι είναι γιος οικονόμου και η Σεσίλια, κόρη αριστοκρατικής οικογενείας. Ένα καλοκαίρι την περίοδο του μεσοπολέμου, οι δύο νέοι έρχονται πιο κοντά, με φόντο την έπαυλη όπου η οικογένεια της κοπέλας παραθερίζει. Το ερωτικό κλίμα ανάμεσά τους όμως παρερμηνεύει η 13χρονη αδερφή της Σεσίλια, Μπράιονι , βρίσκοντας την ευκαιρία να κατηγορήσει τον Ρόμπι άδικα για αποτρόπαιες πράξεις. Οι συνέπειες των κατηγοριών θα μεταβάλουν δραματικά τις ζωές των δύο νέων, αλλά όχι μόνο αυτών.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στον ANT1

Home Alone 607

Μόνος Στο Σπίτι (Home Alone) του Κρις Κολούμπους

Είναι Χριστούγεννα και η πολύτεκνη οικογένεια των Μακάλιστερ φεύγει για διακοπές. Ξεχνούν όμως πίσω κάτι.... τον 8χρονο γιο τους, Κέβιν! Ο Κέβιν, μόλις συνειδητοποιεί ότι έχει μείνει μόνος στο σπίτι, αποφασίζει να κάνει ό,τι θέλει για να περάσει καλά. Όμως θα έχει να αντιμετωπίσει δύο διαρρήκτες, που θα αποφασίσουν να εισβάλουν στο σπίτι.

H ταινία προβάλλεται στις 22.50 στο Star

Independence Day 607

Ημέρα Ανεξαρτησίας (Independence Day) του Ρόλαντ Εμεριχ

Ο μεγαλύτερος φόβος της ανθρωπότητας γίνεται πραγματικότητα: εξωγήινοι με υπερσύγχρονα διαστημόπλοια πλησιάζουν τη γη και απειλούν να καταστρέψουν τον ανθρώπινο πολιτισμό. Ξεκινούν ισοπεδώνοντας τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και την Ουάσινγκτον, σύντομα όμως συναντούν αντίσταση από μια ομάδα γενναίων επιζώντων. Η μάχη για την ελευθερία της ανθρωπότητας έχει μόλις αρχίσει.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Σκάι

borg mcenroe main

Borg / McEnroe: Ολα για τη Δόξα (Borg vs McEnroe) του Γιάνους Μετζ

Η χρονιά είναι το 1980 και οι δυο τενίστες θα βρεθούν αντίπαλοι στο Γουίμπλντον. Ο Μπιορν Μποργκ, ο Σουηδός πρωταθλητής, σούπερ σταρ όχι μόνο της ρακέτας, αλλά και του κοινού που καρδιοχτυπά στο κάθε του πέρασμα. Κι ο Τζον ΜακΕνρό, το «νέο» αίμα από την Αμερική, σε πρεμιέρα σε συνάντηση τέτοιου βεληνεκούς, διαβόητου για το εκρηκτικό του ταμπεραμέντο, την οργή που σκορπίζει μεγαλόφωνα σε κάθε του παιχνίδι. Ο Μποργκ, απόλυτα προγραμματισμένος, τρομοκρατημένος μην ξεφύγει τίποτα από το σχέδιό του, μεταφράζοντας τον τρόμο του σε τελειομανία ή προκατάληψη: κοιμάται σε θερμοκρασία πολικού ψύχους, τεστάρει μαζί με τον προπονητή του (σκέτη δύναμη στο δεύτερο ρόλο ο Στέλαν Σκάρσγκαρντ), δεκάδες ρακέτες με συγκεκριμένη τελετουργία για να βρει την πιο σωστή για το παιχνίδι του, ταξιδεύει με ακριβώς υπολογισμένα ρούχα, κάλτσες, μπαντό, περικάρπια στις αποσκευές του, τοποθετημένα με τον ίδιο, γεωμετρικά ορθό τρόπο, μοναχικός, με εμμονή στην αυτοσυγκέντρωση, την ησυχία. Κι ο ΜακΕνρό, που πριν από κάθε παιχνίδι απλώς τα πίνει και τα σπάει, καλύπτοντας έτσι τον δικό του τρόμο μην τυχόν δεν φανεί τέλειος. Δυο εμβληματικοί αντίπαλοι, θεωρητικά αντίθετοι που, στην ψυχή και στη μέθοδό τους, μπορεί να είναι απλώς ο ίδιος άνθρωπος, με διαφορετικές εκφράσεις της ανασφάλειάς του.

H ταινία του 2017, που απογειώνει το τένις, σκιαγραφεί το δυσβάσταχτο του πρωταθλητισμού και μάς γυρίζει, με ενθουσιασμό, πίσω στα ινδάλματά μας του '80. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στον Σκάι

Dead Poets Society 607

Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών (Dead Poets Society), του Πίτερ Γουίαρ

Ο ντροπαλός Τοντ Άντερσον πηγαίνει στην Ακαδημία Γουέλτον, όπου ο μεγαλύτερός του αδερφός είχε αριστεύσει. Ο συγκάτοικός του, Νιλ, αν και πολύ έξυπνος και δημοφιλής, δέχεται μεγάλη πίεση από τον υπερπροστατευτικό πατέρα του. Οι δυο τους, μαζί με άλλους φίλους τους, γνωρίζουν τον καινούριο δάσκαλο αγγλικών, τον Καθηγητή Κίτινγκ. Ο Κίτινγκ, ο οποίος είχε φοιτήσει στην Ακαδημία Γουέλτον, τους συστήνει στην άτυπη μυστική λέσχη λογοτεχνίας «Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών». Εκεί ο Κίτινγκ θα ενθαρρύνει τους μαθητές του να πάνε κόντρα στο σύστημα και να είναι σοφοί και όχι ηλίθιοι όταν θα διαμαρτύρονται εναντίον του. Ο καθένας από τα παιδιά θα το κάνει με τον δικό του τρόπο, και η ζωή τους θα αλλάξει για πάντα.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Cosmote Cinema 2

The Greatest Showman 607

The Greatest Showman του Μάικλ Γκρέισι

Η πραγματική ιστορία του Φ.Τ. Μπάρναμ, έρχεται ως μία ταινία που έχει τα πάντα: ιστορική αναφορά ως βάση, κοινωνική συνείδηση, αυτοαναφορά στο μεγαλείο του θεάματος, φανταχτερά στολίδια και ποπ καρδιά. Κι αν μένει μόνο στο... πυροτέχνημα, είναι σίγουρα μια ταινία που θ' ανεβάσει το εορταστικό κοινό.

Τρεις υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα (Καλύτερης ταινίας κωμωδίας ή μιούζικαλ, A’ Ανδρικού ρόλου για τον Χιου Τζάκμαν και Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού). Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς