Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες. Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Και μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2020: Ψηφίστε κι εσείς για την καλύτερη ταινία της χρονιάς και κερδίστε δώρα. Μπείτε εδώ για να μάθετε όλες τις λεπτομέρειες για τη συμμετοχή σας.



Short Docs I, II & III

Με μια επιλογή από τις καλύτερες μικρού μήκους ταινίες της χρονιάς, το Exile Room προτείνει ιστορίες που αφυπνίζουν, ευαισθητοποιούν, ερεθίζουν και ανήκουν και στην κατηγορία «για όλη την οικογένεια. Στο πλαίσιο του Docs in Exile Film Festival που διαρκεί μέχρι και τις 14 Δεκεμβρίου και διεξάγεται online και δωρεάν από την πλατόρφμα του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, βρείτε χρόνο μέσα στο Σαββατοκύριακο για μια συναρπαστική βόλτα στον κόσμο. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το Docs in Exile Film Festival 2020.


Sound of Metal του Ντάριους Μάρντερ

Ο Ριζ Αχμέντ υποδύεται τον Ρούμπεν, τον ντράμερ ενός «θορυβώδους» ντουέτου στο οποίο παίζει μαζί με την σύντροφό του Λου. Η μπάντα τους, βρίσκεται στο μέσο μιας μεγάλης περιοδείας σε μικρά venues, όταν κάτι απροσδόκητο κι εν δυνάμει καταστροφικό συμβαίνει: Ο Ρούμπεν αντιλαμβάνεται ότι χάνει την ακοή του και μια επίσκεψη σε έναν γιατρό θα το επιβεβαιώσει. Το 80% έχει ήδη χαθεί και για να προστατεύσει το υπόλοιπο 20% θα πρέπει να αποφύγει κάθε δυνατό θόρυβο. Μόνο που εκείνος, μοιάζει να έχει αντικαταστησει το high της ηρωίνης με την ένταση των ντραμς και να έχει στηρίξει την ευημερία της σχέσης του με την Λου πάνω στην επιτυχία της μπάντας και το τελευταίο που θέλει να κάνει είναι να δυναμιτίσει αυτή την πιθανότητά του στην ευτυχία. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Sound of Metal».

Το βλέπετε στο Amazon Prime


Ivana The Terrible της Ιβάνα Μλαντένοβιτς

Σερβία, Ρουμανία, 2019, 89', Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο | Η Ιβάνα εργάζεται σαν ηθοποιός στη Ρουμανία, αλλά μετά από κάποια δυσάρεστα νέα για την υγεία της αποφασίζει να περάσει το καλοκαίρι της στην πατρίδα της τη Σερβία, μαζί με την οικογένειά της. Εκεί θα ερωτευτεί ένα αγόρι που θα την οδηγήσει στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Δεύτερη ταινία μεγάλου μήκους της σκηνοθέτη από τη Σερβία που έχει ταξιδέψει με τις ταινίες της στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου. Διαβάστε περισσότερα για το «Ivana the Terrible» εδώ.

Το βλέπετε online και δωρεάν στο ArteKino Festival 2020


Εβδομάδα Online Queer Ταινιών

Το Antivirus διοργανώνει Εβδομάδα Online Queer Ταινιών, με δύο ταινίες online και δωρεάν μέχρι και τις 16 Δεκεμβρίου.

Το υπέροχο ντεμπούτο του Φράνσις Λι «Του Θεού τη Χώρα» που βραβεύθηκε στο Φεστιβάλ του Σάντανς. Σε μια φάρμα στο Γιόρκσαϊρ, ένας απομονωμένος νεαρός κτηνοτρόφος κάνει ό,τι μπορεί για να στεριώσει το μέρος στο οποίο αφιέρωσε ο πατέρας του όλη του τη ζωή. Πνίγει συστηματικά τις καθημερινές του απογοητεύσεις στο ποτό κι επιδίδεται σε περιστασιακό σεξ με άλλους άνδρες, ώσπου η άφιξη ενός Ρουμάνου μετανάστη και εποχικού εργάτη τού αποκαλύπτει κάτι πρωτόγνωρο. Το σκληρό τοπίο του βορρά της Βρετανίας καθρεφτίζει την αγωνία των ανθρώπων που εκτονώνουν κάθε επιθυμία τους στην επίπονη σωματική εργασία, μέχρι η γενναιοδωρία της φύσης να δώσει έδαφος στα ανείπωτα συναισθήματα.

Η δεύτερη ταινία είναι το «Tom of Finland» που αφηγείται την αληθινή ιστορία μιας από τις πιο επιδραστικές, πρώιμες φιγούρες του κινήματος για τα δικαιώματα της LGBT παγκόσμιας κοινότητας, το πορτρέτο ενός ζωγράφου που έγινε γνωστός στη μεταπολεμική Ευρώπη με την υπογραφή «Tom of Finland», είναι ταυτόχρονα μια ιστορία για την πραγματική αποστολή της τέχνης που αμφισβητεί, εξεγείρεται, προσφέρει καταφύγιο και απελευθερώνει.

Βλέπετε και τις δύο ταινίες εδώ στο επίσημο site του Antivirus


Η Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον του Ντέιβιντ Φίντσερ

Γεννημένος στη Νέα Ορλεάνη του 1918 σαν ένα πρόωρα γερασμένο μωρό, ο Μπέντζαμιν μεγαλώνει στα χέρια μιας καλόκαρδης μαύρης υπαλλήλου ενός γηροκομείου. Ενώ όμως όλοι γύρω του ενηλικιώνονται και πεθαίνουν, εκείνος γίνεται, καθώς περνούν τα χρόνια, όλο και νεότερος. Ο Μπραντ Πιτ και η Κέιτ Μπλάνσετ προσπαθούν να συναντηθούν μέσα στο χρόνο, στην ταινία του Ντέιβιντ Φίντσερ που βλέπεται ως ένα παραμύθι και ως μια σκληρή πραγματικότητα την ίδια ακριβώς στιγμή.

Βλέπετε την ταινία στο STAR στις 16.15


Prom του Ράιαν Μέρφι

Η Ντι Ντι Αλεν, ντίβα του μουσικού θεάτρου σε ελαφρά παρακμή κι ο σε οικονομική χρεοκοπία ηθοποιός Μπάρι Γκλίκμαν, βλέπουν την τελευταία τους παράσταση, ένα μιούζικαλ για την Ελινορ Ρούσβελτ, να σφαγιάζεται από τους κριτικούς, κι αποφασίζουν πως αυτό που χρειάζεται η καριέρα τους, είναι μια ένεση καλής δημοσιότητας, κάτι που θα αποδείξει ότι δεν είναι οι κενοί, εγωκεντρικοί σταρ που όλοι πιστεύουν ότι είναι. Και που φυσικά είναι. Μέριλ Στριπ, Τζέιμς Κόρντεν, Νικόλ Κίντμαν και λάμψη για όλους. Πιο cheesy από ένα ολόκληρο κεφάλι Monterey Jack, πολύχρωμο σε επιπεδο πρόκλησης επιληψίας, μα τελικά ενωτικό, αφοπλιστικό και με καλή καρδιά, το βασισμένο στο μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ φιλμ του Ράιαν Μέρφι, σε κερδίζει ακόμη κι αν είσαι αποφασισμένος να του αντισταθείς. Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix για την ταινία.

Το βλέπετε στο Netflix

Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.