Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Nue Propriete

Η Ιδιοκτησία (Nue Propriété) του Γιοακίμ Λαφός

Η Πασκάλ ζει με τους δίδυμους γιούς της σε μια φάρμα, την οποία σκέφτεται να πουλήσει. Η έντονη αντίδραση του ενός από τα παιδιά θα οδηγήσει σε σύγκρουση, η οποία θα έχει καταστροφικές συνέπειες.

Δείτε την ταινία εντελώς δωρεάν στο site του Festival Scope από τις 21 Σεπτεμβρίου και για έναν μήνα. Ολες οι ταινίες είναι διαθέσιμες δωρεάν για 1000 θεάσεις.

Paterson 607

Paterson του Τζιμ Τζάρμους

Πάτερσον, Νιου Τζέρσεϊ. Στην μικρή βιομηχανική πόλη ο Πάτερσον (ναι, έχει το ίδιο όνομα με τη γενέτειρά του) περνά τις μέρες του με την ίδια ρουτίνα. Ξυπνά κάθε πρωί στις 6.15, στην αγκαλιά της νεαρής περσίδας γυναίκας του. Την κοιτά να κοιμάται, τη φιλά, ψιθυρίζουν μικρές κουβέντες κι εκείνος σηκώνεται για να ντυθεί, να πάρει το κολατσό του και να περπατήσει τους δρόμους με τα πέτρινα εργοστάσια για να φτάσει στο γκαράζ των λεωφορίων - την αφετηρία της δουλειάς του. Είναι οδηγός του Νο 23 και κάνει κάθε μέρα την ίδια διαδρομή: από το κέντρο στους ιστορικούς καταρράκτες στην άκρη της πόλης. Λίγο πριν βάλει μπρος όμως, ο Πάτερσον παίρνει το μυστικό του τετράδιο και γράφει λίγους στίχους, ένα ακόμα ποίημα που δουλεύει στο μυαλό του στις βόλτες, τους δρόμους, τα όνειρά του. Επιστρέφοντας από τη δουλειά θα βρει τη γυναίκα του να επιδίδεται σε μία ακόμα καλλιτεχνική της έκφανση (είτε αυτή πρόκειται για ζαχαροπλαστική, ζωγραφική ή μαθήματα κιθάρας), θα περπατήσει ανόρεχτα το μπουλντόγκ τους, θα το δέσει έξω από το μπαρ της γειτονιάς και θα βρει τους ίδιους θαμώνες για να μοιραστούν τα νέα τους και μια μπύρα. Στο σπίτι θα διαβάσει λίγες σελίδες από το αγαπημένο του επικό ποίημα (το «Paterson» του Γουίλιαμς Κάρλος Γουίλιαμς ) θα σκαλίσει 2-3 στίχους ακόμα πριν κοιμηθεί και το τετράδιο θα κλείσει. Αύριο είναι μία άλλη μέρα...

Ο Τζάρμους επιστρέφει με μία απλή, λιτή κινηματογραφική σονάτα που ρίχνει φως και ζεστασιά στις μελαγχολικές ξεχασμένες αμερικανικές πόλεις, θυμίζοντας ότι η πραγματική τέχνη δεν βρίσκεται κάπου αλλού. Αλλά στην ίδια τη ζωή σου. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo.

the edge of tomorrow

Στα Ορια του Αύριο (Edge of Tomorrow) του Νταγκ Λάιμαν

Στο κοντινό μέλλον, μία εξωγήινη φυλή έχει καταλάβει τη Γη και είναι αδύνατον να νικηθεί από οποιαδήποτε ανθρώπινη στρατιωτική δύναμη. Ο Γουίλιαμ Κέιτζ είναι αξιωματικός του στρατού, χωρίς όμως να έχει πολεμήσει, μέχρι τη μέρα που θα συμμετάσχει σε κάτι που μοιάζει με αποστολή αυτοκτονίας. Αφού σκοτώνεται μέσα σε δευτερόλεπτα, ο Κέιτζ βρίσκει τον εαυτό του σε μια ανεξήγητη δίνη στο χρόνο, που τον αναγκάζει να ζήσει την ίδια βίαιη μάχη, πολεμώντας και πεθαίνοντας ξανά... και ξανά. Αλλά σε κάθε μάχη, ο Κέιτζ είναι ικανός να προσεγγίσει τους εχθρούς του με ιδιαίτερη δεξιότητα, αφού βελτιώνει την απόδοσή του χάρη στις συμβουλές της πολεμίστριας Ειδικών Δυνάμεων, Ρίτα Βρατάσκι. Καθώς ο Κέιτζ και η Ρίτα αναλαμβάνουν να πολεμήσουν τους εξωγήινους, η κάθε επανάληψη τούς φέρνει ένα βήμα πιο μπροστά στην εξέλιξη της μάχης.

Μια περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας που έχει τα εφέ και την δράση που θες κι ένα δυο πράγματα στα οποία πιθανότατα δεν ελπίζεις πια από τα blockbuster... Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.20 στον Alpha.

love is strange 607

Η Αγάπη Είναι Παράξενη (Love Is Strange) του Αϊρα Σακς

Eχοντας μοιραστεί τις χαρές και τις λύπες μιας ολόκληρης ζωής, ο Μπεν και ο Τζορτζ παντρεύονται σε μία ειδυλλιακή τελετή που λαμβάνει χώρα στο Μανχάταν. Λόγω της επισημοποίησης της σχέσης τους, ο Τζορτζ, καθηγητής κλασικής μουσικής σε καθολικό σχολείο, θα χάσει τη δουλειά του πολύ σύντομα. Το ζευγάρι θα χρειαστεί όχι μόνο να πουλήσει το κομψό διαμέρισμά του, αλλά και να χωριστεί σε διαφορετικά σπίτια, μέχρι να βρεθεί μια οικονομικά βιώσιμη λύση. Ο Τζορτζ μετακομίζει στο μικροσκοπικό διαμέρισμα δύο φίλων, ενώ ο ζωγράφος Μπεν φιλοξενείται στο σπίτι του ανιψιού του, Ελιοτ, της γυναίκας του, Κέτι και του έφηβου γιου τους Τζόι, με μοναδική ουσιαστική απασχόληση την αποτύπωση της Νέας Υόρκης στους πίνακές του. Ο αποχωρισμός και η συμβίωση με τους κοντινούς τους ανθρώπους, τούς φέρνει αντιμέτωπους με προβλήματα, οικογενειακές εντάσεις και την αβεβαιότητα του μέλλοντος, που απειλεί την αγάπη μιας ολόκληρης ζωής.

Ο Αϊρα Σάκς αφηγείται την αληθινή ουσία της αγάπης κι ενός δεσμού που μένει ζωντανός στα χρόνια και στα εμπόδια, με το υπέροχο ζευγάρι του Τζον Λίθγκοου και του Αλφρεντ Μολίνα να κλέβει την καρδιά μας. Διαβάστε την κριτική του Flix

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2.

scenes from a marriage 607

Σκηνές από Εναν Γάμο (Scenes from a Marriage)

Την σειρά - βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Ινγκμαρ Μπέργκμαν - έχει αναλάβει ένας από τους δημιουργούς της σειράς «The Affair», ο Χάγκαϊ Λεβάι (ο οποίος υπογράφει το σενάριο και την σκηνοθεσία) μαζί με τον Μάικλ Ελενμπεργκ. Η πρωτότυπη ιστορία για ένα γάμο σε αποσύνθεση ήταν για τον ίδιο τον Ινγκμαρ Μπέργκαν αρκετά επώδυνη και σκληρή, μιας και ο ίδιος είχε παντρευτεί πέντε φορές, πολλές φορές με τις ίδιες του τις πρωταγωνίστριες, ανάμεσά τους και τη Λιβ Ούλμαν η οποία πρωταγωνιστούσε τότε μαζί με τον Ερλαντ Γιόζεφσον. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Από τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, το «Σκηνές από Εναν Γάμο» προβάλλεται αποκλειστικά από το Vodafone TV, με νέο επεισόδιο κάθε Δευτέρα.

Δράκουλας των Εξαρχείων ΑΜ

Ο Δράκουλας των Εξαρχείων του Νίκου Ζερβού

Μια ανατρεπτική πολιτική-καλλιτεχνική σάτιρα του 1983 και, την ίδια στιγμή, μια παρωδία τρόμου. Ο ορθοπεδικός Βίκτωρ Παπαδόπουλος, κάτι ανάμεσα σε Φρανκενστάιν και κόμη Δράκουλα, κατοικεί στα Εξάρχεια και προσπαθεί να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Η πρόθεσή του να ιδρύσει ένα ροκ συγκρότημα, το οποίο θα αποτελείται από συναρθρωμένα μέλη σημαντικών πεθαμένων μουσικών, αποφέρει ένα ιδιότυπο σύνολο με έντονα στοιχεία ελληνικής λαϊκής μουσικής. Ωστόσο, οι νεκροί ενός νεκροταφείου επαναστατούν και αποφασίζουν να διοργανώσουν μια μεγάλη, δημόσια συναυλία. Μουσική από τις «Μουσικές Ταξιαρχίες» και τον Τζίμη Πανούση σε ρόλο αρχηγού της μπάντας.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για streaming στο ERTFlix, φηψηιοποιημένη σε ανάλυση High-Definition σε ασπρόμαυρη βερσιόν μετά από επιθυμία του ίδιου του σκηνοθέτη Νίκου Ζερβού, ο οποίος ήθελε εξαρχής να γυριστεί σε αυτήν τη μορφή.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.