Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα 5 Απριλίου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα 5 Απριλίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς



27η Τελετή Απονομής των Βραβείων SAG

H φετινή ιστορική από κάθε άποψη απονομή των βραβείων του Σωματείου Αμερικάνων Ηθοποιών άλλαξε τα sos στην οσκαρική κούρσα και επιβεβαίωση τη δύναμη των ηθοποιών ως ρυθμιστικού παράγοντα για τις τάσεις και τους στόχους της βιομηχανίας. Η 27η τελετή απονομή των βραβείων SAG προβάλλεται υποτιτλισμένη και αποκλειστικά στη NOVA.

Η τελετή απονομής προβάλλεται στις 22.00 στο NOVACINEMA 1HD


Ο Επιστάτης (Willy’s Wonderland) του Κέβιν Λιούις

Οταν το αυτοκίνητό του χαλάει, ένας απλός άνθρωπος συμφωνεί να καθαρίσει ένα εγκαταλελειμμένο κέντρο οικογενειακής διασκέδασης με αντάλλαγμα την επισκευή του αυτοκινήτου του. Σύντομα όμως θα καταλάβει πως στα παιχνίδια του πάρκου Willy’s Wonderland κατοικούν δαιμονικά πνεύματα που τον καταδιώκουν. Νίκολας Κέιτζ σε μεγάλα κέφια με cult following και μια ταινία που χάθηκε μέσα στα απόνερα της πανδημίας, αλλά παραμένει για πολλούς ένα fun film που αξίζει να δεις.

Η ταινία προβάλλεται on demand (για συνδρομητές με ή χωρίς αποκωδικοποιητή) στο VODAFONE TV


Πριν το Ξημέρωμα του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

Ρωμαίος κι Ιουλιέτα, Τριστάνος και Ιζόλδη, Iλζα και Ρικ, Σάλι και Χάρι, Τζακ και Ρόουζ. Καμία λίστα με τα μεγάλα ζευγάρια της ιστορίας δεν θα είναι πλήρης αν δεν συμπεριλαμβάνει τον Τζέσι και τη Σελίν. Τους γνωρίσαμε στα 23 τους, σ' ένα τρένο που σταμάτησε για μια νύχτα στη Βιέννη. Ενας νεαρός Αμερικανός και μια Γαλλιδούλα που αποφασίζουν να περάσουν το βράδυ περπατώντας στην πόλη – γελώντας και μιλώντας, για όλα και για τίποτα. Χτίζοντας έτσι απλά, αβίαστα -αφήγηση στην αφήγηση, βλέμμα στο βλέμμα, άγγιγμα στο άγγιγμα- την μνήμη για νύχτας που δε θα ξεχνούσαν ποτέ. Ενός νεανικού έρωτα από αυτούς που έχεις να θυμάσαι, αλλά η πραγματικότητα τον καταδικάζει να πεθάνει με το ξημέρωμα.Γραμμένο από τον Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, σε συνεργασία με τους πρωταγωνιστές του Ιθαν Χοκ και Ζουλί Ντελπί, και γυρισμένο με τον ανεπιτήδευτο τρόπο ενός ντοκιμαντέρ, αλλά με λεπτοδουλειά στα βλέμματα, τις σιωπές, τις αμηχανίες, τους διαλόγους, το «Πριν το Ξημέρωμα» του 1995 έγινε το λάβαρο του ρομαντισμού των 90ς. Μία μικρή ταινία από το Σάντανς που αγαπήθηκε τόσο, που απογειώθηκε σε box office χιτ μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες. Μέσα στα χρόνια απέκτησε δύο σίκουελ, καθιέρωσε τον Λινκλέιτερ ως τον σκηνοθέτη της καρδιάς μας και μετέτρεψε τον Τζέσι και τη Σελίν σε κάτι μεγαλύτερο από κλασικό κινηματογραφικό ζευγάρι. Σε φίλους μας απ' τα παλιά.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ2


Οταν ο Βάγκνερ Συνάντησε τις Ντομάτες της Μαριάννας Οικονόμου

Το χωριό Ηλιάς, στις πεδιάδες του Θεσσαλικού κάμπου, έχει 33 κατοίκους. Το σχολείο του έχει σταματήσει να λειτουργεί εδώ και 30 χρόνια. Το μικρό του νεκροταφείο είναι πιο πυκνοκατοικημένο από τους δρόμους τους. Ελάχιστοι οι νέοι άνθρωποι, ούτε ένα κατάστημα, ούτε καν ένα καφενείο. Οσοι έχουν μείνει πίσω είναι αγρότες. Γυναίκες και άντρες που παλεύουν με τη γη και καλλιεργούν σιτάρια, κριθάρια και ντομάτες. Ο 45χρονος Αλέξανδρος είναι ένας από αυτούς. Ανήκε στη γενιά που έφυγε από το χωριό, μετοίκισε, σπούδασε, αλλά επέστρεψε. «Πιάνω τη γη, το χώμα, στις χούφτες μου και το νιώθω κομμάτι του DNA μου. Μπορεί να είναι μόνο στο μυαλό μου, μπορεί να είναι ένας ακόμα μύθος. Ομως νιώθω συνδεδεμένος άρρηκτα με αυτό τον τόπο...» Μέσα στην Ελλάδα της κρίσης, ο Αλέξανδρος, οι ξαδέλφες, οι θειάδες και οι γείτονές του ξεκίνησαν μια φιλόδοξη ιδέα. Καθώς η Αμερική και η Ευρώπη καλλιεργούσαν εδώ και δεκαετίες μεταλλαγμένα υβρίδια ντομάτας (με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη γεύση της), εκείνοι θα πακετάρουν σάλτσες ντομάτας, αλλά και βαζάκια με συνταγές που έχουν βάση την ντομάτα, και θα τα εξάγουν στον κόσμο. «Είναι ειρωνικό, αλλά ο Χριστόφορος Κολόμβος έφερε πρώτους τους σπόρους ντομάτας στην Ευρώπη και, 500 χρόνια μετά, ένα ελληνικό χωριό χρειάζεται να ξαναστείλει στην Αμερική πραγματικές ντομάτες..» Ο Αλέξανδρος οργανώνει την ιδέα με έρευνα, αφοσίωση και τρέλλα: δύο ηχεία στη μέση των αγρών παίζουν μουσική στα σπαρτά. «Η ντομάτα θέλει κάτι μεγαλειώδες για να ντραπεί, να κοκκινίσει. Βάγκνερ!». Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Μαριάννας Οικονόμου που έκανε πρεμιέρα στη Berlinale και υπήρξε η επίσημη υποβολή της Ελλάδα για το Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας το 2019. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix εδώ.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.40 στην ΕΡΤ2


Ο Αντ-Μαν και η Σφήκα του Πέιτον Ριντ

Μετά το τέλος του «Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος», ο Σκοτ Λανγκ ζει πλέον με τις συνέπειες των επιλογών του, μοιράζοντας το χρόνο του ως υπέρ-ήρωας, αλλά και ως πατέρας. Προσπαθώντας να ισορροπήσει την σπιτική ζωή και τις ευθύνες του ως Ant-Man, αντιμετωπίζει μια καινούργια πρόκληση που του αναθέτουν η Χόουπ Βαν Ντάιν και ο δόκτωρ Χανκ Πιμ. Ο Σκοτ πρέπει να ξαναφορέσει το κοστούμι του και να μάθει να πολεμάει δίπλα στην Σφήκα, ως μια δεμένη ομάδα που δουλεύει μαζί για να ανακαλύψει μυστικά από το παρελθόν. Δεύτερη περιπέτεια για τον άνθρωπο - μυρμήγκι. Ακόμη και μαζί με τη σφήκα, την πραγματική πρωταγωνίστρια της ταινίας, το αποτέλεσμα είναι πως μπροστά στο fun το μέγεθος (δεν) μετράει! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στον ALPHA


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς