Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Lumiere

Lumiere!

Συρραφή 98 μικρού μήκους ταινιών, που έγιναν από τους πρωτοπόρους του κινηματογράφου, τους αδελφούς Λιμιέρ, αποκατεστημένα και σε παρουσίαση του διευθυντή του Φεστιβάλ Καννών και του Ινστιτούτου Λιμιέρ στη Λιόν, Τιερί Φρεμό. Ενας ανεξερεύνητος θησαυρός για τη μαγεία και σημασία του σινεμά.

Προβάλλεται στο Κανάλι της Βουλής στις 23.00

thelma & louise 607

Θέλμα και Λουίζ (Thelma and Louise) του Ρίντλεϊ Σκοτ

Δυο κολλητές φίλες ξεκινούν ένα road trip, μια συναρπαστική περιπέτεια, αλλά γρήγορα η αστυνομία τις καταδιώκει. Το φεμινιστικό αριστούργημα του Ρίντλεϊ Σκοτ, με τις Σούζαν Σαράντον και Τζίνα Ντέιβις (κι έναν... αμούστακο Μπραντ Πιτ), κλείνει, φέτος, 30 χρόνια ζωής!

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

american gangster 607

American Gangster του Ρίντλεϊ Σκοτ

Η πρόθεση να κάνει ένα έπος για τον υπόκοσμο, το έγκλημα και την αμερική της δεκαετίας του 70 είναι προφανής στην ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ που αφηγείται την αληθινή ιστορία μιας εμβληματικής μορφής του αμερικανικού υποκόσμου. Αντλώντας το θέμα της από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων η ταινία ακολουθεί την πορεία του Φρανκ Λούκας, ενός μαύρου Αμερικάνου, πιστού στρατιώτη ενός νονού της νέας Υόρκης που αποφασίζει να αναλάβει την «επιχείρηση» όταν το αφεντικό του εγκαταλείπει τα εγκόσμια. Αποφασισμένος και δίχως δισταγμούς, αλλά με μια ιδιαίτερη αίσθηση τιμής και ξεχωριστό τρόπο συμπεριφοράς, ο Λούκας βλέπει το έγκλημα όχι σαν ένα μέσο που του δίνει την ελευθερία να κάνει ότι θέλει, αλλά περισσότερο σαν επαγγελματική αρένα που απαιτεί σκληρή δουλειά αν θες να… πας μπροστά. Σε μια εποχή που οι… συνάδελφοι του ντύνονταν με τα παρδαλά ρούχα της disco εκείνος προτιμούσε το συντηρητικό κοστούμι, την στρατολόγηση μελών της οικογένειας του και τις μεθοδικές κινήσεις. Κι αν εκ πρώτης όψεως έμοιαζε με οποιονδήποτε διευθυντή μιας πολυεθνικής εταιρίας, δεν δίσταζε να διακόψει το πρωινό του για να εκτελέσει εν ψυχρώ έναν φόνο και να επιστρέψει στα αυγά και τον καφέ του.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στον Ant1

Κονγκ: Η Νήσος του Κρανίου (Kong: Skull Island) του Τζόρνταν Βογκτ-Ρόμπερτς

Το έτος 1973, έπειτα από τέλος του πολέμου στο Βιετνάμ και την έναρξη του προγράμματος Landsat, της προσπάθειας δηλαδή της NASA να χαρτογραφήσει την υδρόγειο από το διάστημα, μια ετερογενής ομάδα εξερευνητών συγκεντρώνεται για να εξερευνήσει τα βάθη ενός αχαρτογράφητου νησιού στον Ειρηνικό Ωκεανό –όμορφο και την ίδια στιγμή επικίνδυνο- χωρίς να γνωρίζουν ότι διασχίζουν το βασίλειο του μυθικού Κονγκ. Καλώς ήρθατε στη Νήσο του Κρανίου.

Η καινούρια περιπέτεια του Κονγκ περιλαμβάνει πλούσιο θέαμα, απρόσμενα πολεμική ατμόσφαιρα, ευφάνταστες σκηνές δράσεις με περισσότερα τέρατα από όσα υπαινίσσεται ο τίτλος της ταινίας αλλά και χάρτινους ανθρώπινους χαρακτήρες που αδυνατούν να αξιοποιήσουν το star power. Ένας είναι ο βασιλιάς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Star

Piranhas

Η Μεγάλη Νύχτα της Νάπολης (Piranhas) του Κλαούντιο Τζιοβανέζι

Εχοντας υπογράψει το άκρως επιτυχημένο τηλεοπτικό «Gomorrha», ο Κλαούντιο Τζιοβανέζι συνεργάζεται ξανά με τον συγγραφέα του, Ρομπέρτο Σαβιάνο, διασκευάζοντας για το σινεμά το νέο του best seller. Με τον πρωτότυπο τίτλο «Piranhas», αυτή είναι μια ταινία για την εφηβεία και την έμφυτη αίσθηση του κατεπείγοντος που αυτή φέρνει μαζί της. Το γεγονός ότι η εφηβεία της ταινίας συναντιέται στην καρδιά του οργανωμένου εγκλήματος της σημερινής Νάπολης είναι συμπτωματικό και, μαζί, καθοριστικό.

Από τον Ρομπέρτο Σαβιάνο του «Γόμορρα», μια φωτογενής ιστορία ενηλικίωσης στους κόλπους της πιο κακόφημης πλευράς του μαφιόζικου όνειρου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

Foxtrot 607

Foxtrot του Σάμουελ Μάοζ

Μια μητέρα κι ένας πατέρας συγκρούονται κατά μέτωπο μεταξύ τους, με τις Αρχές και με το σύμπαν, όταν μαθαίνουν ότι, πιθανόν, κάτι πήγε πολύ στραβά με τον γιο τους που εκτίει τη στρατιωτική θητεία του.

H ταινία του Σάμουελ Μάοζ μετά το «Λίβανο», ένα ακόμη παράδοξο δράμα για το μεγάλο μυστήριο που λέγεται ζωή. Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο 74ο Φεστιβάλ Βενετίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

Hand of god

The Hand of God του Πάολο Σορεντίνο

Στο «Χέρι του Θεού», πρωταγωνιστής είναι ο Φάμπιο, που όλοι φωνάζουν Φαμπιέτο, ένας ανερμάτιστος έφηβος που δεν ξέρει τι θέλει να κάνει στη ζωή του. Περιτριγυρισμένος από ένα θεότρελο σόι και μια οικογένεια που τον υπεραγαπάει, ο Φαμπιέτο έρχεται σε επαφή με την τέχνη μέσα από τις ακροάσεις του φέρελπι ηθοποιού-αδερφού του, τις βιντεοκασέτες που βλέπει με τον πατέρα του και του κεραυνοβόλου κρυφού έρωτα με μια νεαρή ηθοποιό. Ομως εκείνο το καλοκαίρι η ζωή είναι αλλού: στο γήπεδο. Γιατί εκείνο είναι το καλοκαίρι που το ιταλικό ποδόσφαιρο και η Νάπολι άλλαξαν για πάντα με τη μεταγραφή του Ντιέγκο Μαραντόνα. Κι αυτή η μεταγραφή θα αλλάξει και τη ζωή του πρωταγωνιστή. Με έναν τρόπο που δεν θα μπορούσε να ποτέ φανταστεί.

Για τον Προυστ ήταν μια μαντλέν. Για τον Πάολο Σορεντίνο ήταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Ολοι οι καλλιτέχνες αισθάνονται κάποτε την ανάγκη να αυτοβιογραφηθούν, να αναζητήσουν το σημείο που γεννήθηκε η σπίθα η οποία πυροδότησε την έκρηξη. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

giorni

Δέκα Μέρες Χωρίς τη Μαμά του Αλεσάντρο Τζενοβέζι (2019)

Η ρουτίνα μιας οικογένειας στη Ρώμη ταράσσεται όταν η μητέρα, η Τζούλια, μια εξαντλημένη και απαυδισμένη μητέρα, αποφασίζει να πάει δέκα μέρες διακοπές και να αφήσει την φροντίδα του σπιτιού και των τριών τέκνων τους στον άνδρα της, τον Κάρλο, ένα κουρασμένο υπεύθυνο ανθρωπίνων πόρων σε μια γνωστή αλυσίδα σουπερμάρκετ. Στην πορεία ο Κάρλο θα μάθει καλύτερα τα παιδιά του και θα εκτιμήσει την οικογένειά του μέσα από κλάματα, γέλια και πάσης φύσεως εμπόδια.
Σε αυτήν την ανατρεπτική και γεμάτη χιούμορ κωμωδία όλοι οι θεατές βρίσκουν ένα κομμάτι του εαυτού τους, από τη νοικοκυρά στα πρόθυρα νευρικής κρίσης που δεν αντέχει άλλο να «κάνει τη μαμά», μέχρι τον πατέρα «κουβαλητή» που έχασε την επαφή με τα παιδιά του και παρ’ όλα αυτά παριστάνει τον στοργικό και ανοιχτόμυαλο μπαμπά στους συναδέλφους του. Κωμωδία αλά Ιταλικά που γκρεμίζει τα οικογενειακά στερεότυπα.

Η ταινία θα προβάλλεται από τις 3 μέχρι και τις 16 Ιανουαρίου στο Italy on Stage.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς