Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Μεγάλη Δευτέρα, 26 Απριλίου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Μεγάλη Δευτέρα, 26 Απριλίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς


Oscars

Η 93η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ

Ακριβώς στις 20.00 στο COSMOTE CINEMA OSCARS HD βλέπουμε την τελετή απονομής των Οσκαρ με υπότιτλους. Με το τέλος της τελετής, πέφτει και η αυλαία του pop-up καναλιού αφιερωμένου στα Οσκαρ. Διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την 93η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ.

Mary Poppins 607

Μέρι Πόπινς (Mary Poppins) του Ρόμπερτ Στίβενσον

Ο Τζορτζ Μπανκς (Ντέιβιντ Τόμλινσον) και η σύζυγός του Γουίνιφρεντ (Γκλίνις Τζονς) είναι και οι δυο πολύ απασχολημένοι με τις προσωπικές τους υποθέσεις, ο κύριος Μπανκς δουλεύει στην τράπεζα και η κυρία Μπανκς συμμετέχει στο κίνημα των σουφραζετών, και δεν έχουν το χρόνο για να φροντίσουν τα παιδιά τους. Έτσι διάφορες γκουβερνάντες αναλαμβάνουν τη φροντίδα των μικρών Μάικλ (Μάθιου Γκάρμπερ) και Τζέιν (Κάρεν Ντότρις), οι οποίες μετά από λίγες μέρες εγκαταλείπουν την οικογένεια εφόσον δεν μπορούν να επιβληθούν στα δυο παιδιά. Η Κέιτι Νάννα (Ελσα Λάντσεστερ) η τελευταία στη σειρά γκουβερνάντα εγκατέλειψε το σπίτι όταν τα δυο παιδιά χάθηκαν στους δρόμους του Λονδίνου για τέταρτη συνεχή φορά μέσα σε μια βδομάδα. Ο Μάικλ και η Τζέιν θέλουν η νέα γκουβερνάντα να είναι εύθυμη, να παίζει μαζί τους και να τους συμπεριφέρεται σαν να ήταν παιδιά της, ενώ ο κύριος Μπανκς επιμένει ότι η αυστηρή γκουβερνάντα είναι η καταλληλότερη και δημοσιεύει αγγελία στο περιοδικό Times. Τα δυο παιδιά γράφουν τη δική τους αγγελία προς ανεύρεση μιας καινούριας νταντάς, αλλά ο κύριος Μπανκς την σκίζει και την πετάει στο τζάκι. Την επόμενη μέρα μια σειρά από γκουβερνάντες βρίσκονται στην είσοδο της οικίας των Μπανκς για να περάσουν από συνέντευξη από τον κύριο Μπανκς και να βρεθεί η κατάλληλη για τα παιδιά του, αλλά ένας δυνατός άνεμος τις παρασέρνει όλες μακριά και τότε κατεβαίνει από τον ουρανό η Μαίρη Πόππινς (Τζούλι Αντριους) και με τη βοήθεια της μαγικής της ομπρέλας προσγειώνεται στην είσοδο της οικίας Μπανκς. Η Πόππινς χειρίζεται αμέσως τον κύριο Μπανκς με τον κατάλληλο τρόπο, λέγοντας του ότι θα μείνει δοκιμαστικά για μια εβδομάδα με την οικογένεια κι έπειτα θα αποφασίσει αν θα δεχτεί τη θέση της γκουβερνάντας. Κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου της παραμονής της Πόππινς στο σπίτι των Μπανκς, ανοίγεται μπροστά στα μάτια του Μάικλ και της Τζέιν ένας μαγικός κόσμος γεμάτος χαρά που έχει εκείνους ως πρωταγωνιστές. Στα ονειρεμένα τους ταξίδια έχουν για συντροφιά τους πάντα τη Μαίρη Πόππινς και τον καπνοδοχοκαθαριστή Μπερτ (Ντικ Βαν Ντάικ). Η κλασική ταινία με την Τζούλι Αντριους και τη μαγεία του σινεμά που παραμένει κλασικό, ανεξίτηλο, εκτός εποχών και ηλικιών. Η ταινία ήταν υποψήφια για 13 Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και κέρδισε 5 βραβεία, χαρίζοντας το Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου στη Τζούλι Άντριους στην πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση. Το 2013 η ταινία επελέγη από τη Βιβλιοθήκη του Αμερικάνικου Κογκρέσου ως τμήμα του Εθνικού Μητρώου Κινηματογράφου ως πολιτιστικά, ιστορικά και αισθητικά σημαντική[3].

Η ταινία προβάλλεται στον ALPHA στις 01.15

Star Wars: The Last Jedi 607

Star Wars: Οι Τελευταίοι Jedi (Star Wars: The Last Jedi) του Ράιαν Τζόνσον

Το «Star Wars: Οι Τελευταίοι Jedi» - όχι ο τίτλος δεν είναι spoiler, αφού η εντολή οι Τζεντάι να αναφέρονται σε πληθυντικό αριθμό δόθηκε από την ίδια την παραγωγή της ταινίας – δεν ξεκινάει από εκεί που σταμάτησε το «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει» του 2015. Στο τέλος της έβδομης ταινίας της saga του «Πολέμου των Αστρων», η Ρέι φτάνει στο νησί όπου ζει πλέον απομονωμένος ο Λουκ Σκαϊγουόκερ και τον πλησιάζει στην άκρη ενός ψηλού βράχου. Εχει φτάσει εκεί για να του ζητήσει να επιστρέψει και να γίνει ο ηγέτης της Επανάστασης – ιερό δισκοπότηρο και μόνο η ύπαρξή του αλλά και η «σχέση» του με τη νέα πρωταγωνίστρια της σειράς, την Ρέι. Την Ρέι που μαθαίνει τι σημαίνει «Δύναμη», την Ρέι που γνωρίζει τη «Σκοτεινή Πλευρά», την Ρέι που αναζητά τους γονείς της, την Ρέι στην οποία (από μαντεψιά και μόνο) αναφέρονται όλοι οι τίτλοι της νέας τριλογίας. Με στιγμές μεγαλείου αλλά και ένα συχνά ατελέσφορο κατακερματισμένο σύμπαν απανωτών συγκινήσεων, ο Ράιαν Τζόνσον παίρνει τη σκυτάλη από τον Τζέι Τζέι Εϊμπραμς για ένα πιο παιχνιδιάρικο – με τον τρόπο της Disney – κεφάλαιο του «Πολέμου των Αστρων». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται στον ALPHA στις 22.00

Mary Magdalene 607

Μαρία Μαγδαληνή (Mary Magdalene) του Γκαρθ Ντέιβις

Η ταινία - φαίνεται, άλλωστε κι από τον τίτλο της - εντοπίζει το ενδιαφέρον της στην παραποιημένη, όπως τονίζει και με κάρτα στο τέλος, ιστορία της Μαρίας Μαγδαληνής. Η οποία δεν ήταν πόρνη - αυτό δεν είναι παρά μια κατοπινή επινόηση της Εκκλησίας για να υποδαυλίσει το ρόλο της Γυναίκας στη Χριστιανοσύνη - αλλά ένα «διαφορετικό» κορίτσι, απρόθυμο να συμβιβαστεί με την πατριαρχική παράδοση της κοινωνίας της. Ετσι, η Μαρία, τόσο ανεξάρτητο πνεύμα ώστε οι οικείοι της να τη θεωρούν τρελή ή επικίνδυνη, γυρίζει την πλάτη στην οικογένειά της και σ' ένα προκείμενο προξενιό κι ακολουθεί τον «θεραπευτή» και «προφήτη» που θα μάθει ότι λέγεται Ιησούς. Θα Τον ακούσει, θα Τον βοηθήσει, θα Τον υποστηρίξει, θα Του συμπαρασταθεί στον Γολγοθά, θα δει πρώτη την ανάστασή Του και θα κηρύξει τη διδασκαλία Του, παρότι στην εξέλιξη της Χριστιανικής θρησκείας η προσωπικότητα και η συμβολή της θα διαστρεβλωθούν. Η Ρούνι Μάρα κι ο Χοακίν Φίνιξ φέρνουν στις οθόνες την άγνωστη ιστορία της Μαρίας Μαγδαληνής - και, μαζί, μια κυριολεκτική Πασχαλινή ταινία για τα Πάθη, χωρίς πάθος. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται στον ΑΝΤ1 στις 23.15

Stowaway 607

Λαθρεπιβάτης (Stowaway) του Τζο Πένα

Βρισκόμαστε σε ένα διαστημόπλοιο που μόλις ξεκινά ένα μακρύ ταξίδι για τον Αρη που θα διαρκέσει δύο ολόκληρα χρόνια και είναι επανδρωμένο από την καπετάνιο Μαρίνα Μπάρνετ (Τόνι Κολέτ) στην τρίτη και τελευταία της πτήση, και δυο επιστήμονες, την γιατρό Ζόι Λέβενσον (Αν Κέντρικ) και τον βιολόγο Ντείβιντ Κιμ (Ντάνιελ Ντάε Κιμ). Λίγες ώρες μετά την απογείωση ανακαλύπτουν πως υπάρχει ένας τέταρτος επιβάτης, ένας μηχανικός που το προετοίμαζε για αναχώρηση κι ο οποίος βρέθηκε στο σκάφος παρά την θέλησή του, όταν παγιδεύτηκε σε αυτό, αναίσθητος από ένα ατύχημα. Αν καταφέρεις να αφήσεις στην άκρη την δυσπιστία σου για το κατά πόσο είναι πιθανό να βρεθεί ένας «λαθρεπιβάτης» σε μια πτήση προς τον Αρη, ή για το αν σε ένα τέτοιο διαστημόπλοιο, δεν υπάρχει ένα εναλλακτικό σύστημα σε περίπτωση βλάβης ενός τόσο σημαντικού μηχανισμού, το «Stowaway» κατορθώνει να σε συμπεριλάβει σε ένα ενδιαφέρον κινηματογραφικό ταξίδι που είναι σταθερά ηλεκτρισμένο και υπόκωφα αγωνιώδες. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix.

rust and bone 607

Σώμα με Σώμα του Ζακ Οντιάρ

Σε μια μικρή πόλη της Βόρειας Γαλλίας, ο Αλί ξαφνικά βρίσκει τον εαυτό του με ένα πεντάχρονο παιδί στα χέρια του. Ο Σαμ είναι ο γιος του, αλλά δεν τον γνωρίζει καθόλου. Αστεγος, άφραγκος, χωρίς φίλους, βρίσκει καταφύγιο στην αδερφή του στην Αντίμπ της Νότιας Γαλλίας. Τα πράγματα εκεί βελτιώνονται άμεσα, ειδικά από τη στιγμή που ο Αλί γνωρίζει τη Στεφανί σε ένα καβγά σε ένα κλαμπ. Την οδηγεί στο σπίτι της και της αφήνει το τηλέφωνο του. Είναι φτωχός, εκείνη είναι όμορφη και με πολλή αυτοπεποίθηση. Η Στεφανί εκπαιδεύει όρκες σε ένα θαλάσσιο πάρκο. Μια παράσταση θα καταλήξει σε τραγωδία, κι ένα τηλεφώνημα μέσα στη νύχτα θα τους φέρει και πάλι κοντά. Την επόμενη φορά που θα τη δει ο Αλί, εκείνη είναι σε αναπηρικό κοριτσάκι: έχει χάσει τα πόδια της και ο Αλί μοιάζει η μοναδική σανίδα σωτηρίας... Επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά πως πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους Γάλλους σκηνοθέτες, ο Ζακ Οντιάρ αφηγείται μια ιστορία για «ακρωτηριασμένους» ανθρώπους που αναζητούν τα χαμένα τους άκρα σε μια ταινία με ρεαλιστικό σώμα αλλά μελοδραματική καρδιά. Με τους Μαριόν Κοτιγιάρ και Ματίας Σένερτς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται στην ΕΡΤ2 στις 22.00

Crouching Tiger, Hidden Dragon 607

Η Τίγρης και ο Δράκος (Crouching Tiger, Hidden Dragon) του Ανγκ Λι

Ο θρυλικός πολεμιστής Λι Μου Μπάι και η όμορφη πολεμίστρια Γιου Σου Λιέν ,βασανίζονται από την ανείπωτη και ανεκπλήρωτη αγάπη. Εκείνος είναι αήττητος, εκείνη είναι η πιο διάσημη γυναίκα πολεμίστρια. Και οι δύο έχουν αγωνιστεί με αυτοθυσία για το δίκαιο του λαού τους. Ο Λι Μου Μπάι εμπιστεύεται στη Γου το αρχαίο σπαθί του, το μυθικό Green Destiny, και τής ζητάει να το παραδώσει ως δώρο στον σεβαστό Σερ Τε στο Πεκίνο. Εκείνη δεν θέλει να φύγει χωρίς εκείνον, αλλά δέχεται να το κάνει. Από την άλλη, η νεαρή και πεισματάρα αριστοκράτισσα Ζεν καταφθάνει, ύστερα από πολλά χρόνια παραμονής στις δυτικές επαρχίες, στο επιβλητικό Πεκίνο μαζί με τη γκουβερνάντα της. Η εκπληκτική πόλη αποτελεί μια νέα αρένα για κοινωνικές κατακτήσεις και η μητέρα της Ζεν επιθυμεί να την παντρέψει με έναν πλούσιο άνδρα. Όταν κάποιος κλέβει το σπαθί με τις πανάρχαιες δυνάμεις, η έρευνα της Γου την οδηγεί στα χνάρια της Ζεν. Το αριστούργημα του Ανγκ Λι που κατέκτησε ολόκληρο τον κόσμο και κέρδισε τέσσερα βραβεία Οσκαρ το 2001 (καλύτερη ξενόγλωσση ταινία, καλύτερη καλλιτεχνική διεύθυνση, φωτογραφία και μουσική επένδυση).

Η ταινία προβάλλεται στον ANT1 στη 01.30

While at War 607

Οσο Κρατά ο Πόλεμος (While at War) του Αλεχάντρο Αμενάμπαρ

Ισπανία. Καλοκαίρι 1936. Ο φημισμένος συγγραφέας Μιγκέλ ντε Ουναμούνο αποφασίζει να στηρίξει δημόσια την στρατιωτική επέμβαση που υπόσχεται να φέρει τάξη στη χαοτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Αυτόματα παύεται από την θέση του ως Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σαλαμάνκα με παρέμβαση της αριστερής κυβέρνησης της χώρας. Στο μεταξύ, ο Στρατηγός Φράνκο συγκεντρώνει τις δυνάμεις του ξεκινώντας τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις από τον Νότο, ευελπιστώντας να κατακτήσει την εξουσία. Οι συγκρούσεις γίνονται αιματηρές και καθώς ο Ουναμούνο βλέπει συναδέλφους του να φυλακίζονται, αρχίζει να αμφισβητεί την ορθότητα της απόφασής του να ταχθεί υπέρ της στρατιωτικής επέμβασης. Οταν ο Φράνκο μεταφέρει το αρχηγείο του στη Σαλαμάνκα ως Γενικός Διοικητής, ο Ουναμούνο αποφασίζει να τον επισκεφτεί στο παλάτι του και να ζητήσει επιείκεια. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Το «Οσο Κρατά ο Πόλεμος» κάνει την online πρεμιέρα του από τις 22 Απριλίου μέσω viva.gr, συνεχίζοντας την προσπάθεια της StraDa Films να ανοίξει τα κλειστά σινεμά στο σπίτι σας δίνοντας τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε μια πολυβραβευμένη ταινία A' προβολής, χωρίς συνδρομή, αγοράζοντας το δικό σας ψηφιακό εισιτήριο (virtual e-ticket).


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς