Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Avengers Age of Ultron 607

Οι Εκδικητές: Η Eποχή του Ultron (Avengers: Age of Ultron) του Τζος Γουίντον

Μετά την καταστροφή του οργανισμού S.H.I.E.L.D. (ΑΣΠΙΔΑ), ο Τόνι Σταρκ (Iron Man) και ο Μπρους Μπάνερ (Hulk) αποφασίζουν να θέσουν σε λειτουργία ένα ως εκείνη τη στιγμή ανενεργό πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης, τον Ultron, που μπορεί να διασφαλίσει την παγκόσμια ειρήνη. Όταν, όμως, ο Ultron «αποφασίζει» ότι αν η ειρήνη κινδυνεύει από κάποιον, αυτός είναι το ανθρώπινο είδος, ένα ζοφερό σχέδιο εξαφάνισης των ανθρώπων από προσώπου γης αρχίζει να παίρνει σάρκα και -κυρίως- οστά. Καθώς όμως η ομάδα των Εκδικητών ετοιμάζεται να συνασπιστεί για άλλη μια φορά απέναντι σε έναν τόσο παντοδύναμο εχθρό, η αιφνιδιαστική όσο και αδυσώπητη επίθεση από τα -μεταλλαγμένα- δίδυμα αδέλφια Γουάντα και Πιέτρο Μαξίμοφ, θα ανατρέψει κάθε σχέδιο και κάθε προσδοκία.

Καλύτερο; Χειρότερο; Το ίδιο με την πρώτη ταινία; Εχει άραγε κάποια σημασία; Ο Τζος Γουίντον απογειώνει το σύμπαν της Marvel σε ένα ultron blockbuster με τον σεβασμό, την παιδικότητα και το high entertainment που κάνει τους «Εκδικητές» ακαταμάχητους. Σαν υπερήρωες και σαν ταινία ταυτόχρονα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.30 στον Alpha

the island

Το Νησί (The Island) του Μάικλ Μπέι

Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, οι πλούσιοι έχουν τη δυνατότητα να κλωνοποιούν τους εαυτούς τους! Έτσι καταφέρνουν να εξασφαλίσουν τον πλέον εγγυημένο τρόπο αντικατάστασης των οργάνων τους, όποτε αυτό είναι αναγκαίο. Ένα επίτευγμα της Ιατρικής τόσο εντυπωσιακό όσο και μακάβριο αφού οι κλώνοι είναι στην πραγματικότητα κανονικοί άνθρωποι με συνείδηση και συναισθήματα. Όμως κάποια στιγμή θα δολοφονηθούν για χάρη του «πρωτότυπου μοντέλου». Οι κλώνοι ζουν μέσα σε μια διαρκή πλάνη. Έγκλειστοι σε ένα ασφυκτικά ελεγχόμενο περιβάλλον, σωστό οχυρό, πιστεύουν πως ο υπόλοιπος πλανήτης έχει μολυνθεί ανεπανόρθωτα ενώ όλοι τους τρέφουν μια μόνο ελπίδα: να φτάσει η στιγμή που θα κληρωθούν για να μεταβούν στο Νησί, το μοναδικό μέρος στη Γη, μετά το περιφραγμένο οχυρό τους, που είναι ακόμη αμόλυντο. Μόνο που εκεί μεταφέρονται μόνο και μόνο για να... αντιμετωπίσουν τον θάνατό τους. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο Λίνκολν Εξ – Έκο, ένας ανήσυχος χαρακτήρας που, κάποια στιγμή, αντιλαμβάνεται πως κάτι δεν πάει καλά. Η ανακάλυψη της φρικτής αλήθειας θα αναγκάσει τον ίδιο και τη συγκρατούμενή του Τζόρνταν 2 Ντέλτα να πραγματοποιήσουν το απίθανο: να δραπετεύσουν από τις εγκαταστάσεις, να αποκαλύψουν την αλήθεια στους συνανθρώπους τους και να συναντήσουν τελικά τους δημιουργούς τους προσπαθώντας να βάλουν τέλος στον εφιάλτη. Μια κούρσα ενάντια στον Χρόνο ξεκινά ενώ οι διώκτες τους, αμείλικτοι και θανάσιμοι, θα κάνουν τα πάντα για να τους βγάλουν από τη μέση...

Η ταινία προβάλλεται στη 01.00 στο Star

Dolor y Gloria 607

Πόνος και Δόξα (Dolor y Gloria) του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών, 2 Οσκαρ, 13 ευρωπαικά βραβεία, εκατομμύρια εισιτήρια σε όλον τον κόσμο. Μία προσωπική ταινία, μία κατάθεση ψυχής από έναν από τους σπουδαιότερους Ευρωπαίους σκηνοθέτες των τελευταίων δεκαετιών. Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ μετρά 40 χρόνια καριέρας, που ειδικά από τα μέσα των 90ς απογειώθηκε – τόσο από την πένα των κριτικών, αλλά, κυρίως, μέσα στις καρδιές των θεατών. Γιατί ήταν πάντα φρέσκος, πρωτότυπος, τολμηρός, αστείος, σπαραχτικός, τρελός. Κι αυτή του η ταινία, ήρθε το 2019, όταν έκλεισε τα 70 του χρόνια, σαν δώρο. Γιατί μάς επέτρεψε γενναιόδωρα να κοιτάξουμε κατάματα την προσωπική του κρίση, όσο εκείνος κοιτούσε πίσω τη ζωή του.

Στην πιο αυτοβιογραφική στιγμή της καριέρας του, ο Πέδρο Αλμοδόβαρ βγάζει από την πρίζα την εξτραβαγκάντζα που τον έκανε διάσημο και δίνει ατόφιο, χειροποίητο, ανεξάντλητο... πόνο και δόξα σε μια εμμονική επιστροφή στο σινεμά (του). Βραβείο Ανδρικού Ρόλου για τον Αντόνιο Μπαντέρας στο 72ο Φεστιβάλ Καννών. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.40 στο Cosmote Cinema 2

Hostiles 607

Ταξιδεύοντας με τον Εχθρό μου (Hostiles) του Σκοτ Κούπερ

Τοποθετημένο στο 1892, το «Ταξιδεύοντας με τον Εχθρό μου» αφηγείται την ιστορία του θρυλικού λοχαγού Τζόζεφ Τζ. Μπλόκερ που, κόντρα στις σθεναρές αντιστάσεις του, συμφωνεί να συνοδεύσει το Κίτρινο Γεράκι – έναν ετοιμοθάνατο πολέμαρχο των Ινδιάνων Τσεγιέν – και την οικογένειά του πίσω στη γη τους. Κατά το εξαντλητικό και επικίνδυνο ταξίδι τους από το Οχυρό Μπέρινγκερ, ένα απομονωμένο στρατιωτικό φυλάκιο στο Νέο Μεξικό, προς τα βοσκοτόπια της Μοντάνα, οι μέχρι πρότινος εχθροί συναντούν μια νεαρή χήρα της οποίας η οικογένεια δολοφονήθηκε άγρια. Οι τρεις τους πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους για να καταφέρουν να ξεπεράσουν μια σειρά από κινδύνους: το δύσβατο και κακοτράχαλο τοπίο και τους εχθρούς που θα συναντήσουν στον δρόμο τους.

Ενα γουέστερν για το σήμερα ενός κόσμου που συνεχίζει να επενδύει στο μίσος και όχι στην αγάπη. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.10 στο Nova Cinema 2

triple agent

Τριπλός Πράκτορας (Triple Agent) του Ερίκ Ρομέρ

Παρίσι, 1936. Το Λαϊκό Μέτωπο και ο πόλεμος στην Ισπανία αναστατώνουν το πνεύμα και προκαλούν την ανάγκη για δράση. Ο Φιοντόρ, αξιωματικός του τσαρικού στρατού, πρόσφυγας στη Γαλλία μαζί με την Ελληνίδα γυναίκα του Αρσινόη, βιώνει τον αναβρασμό. Όσο η Αρσινόη αποκτά θερμές σχέσεις με τους κομμουνιστές γείτονες, εκείνος φεύγει σε μυστικά ταξίδια και προκαλεί στους γύρω του μια συγκεχυμένη ανησυχία. Δεν κάνει καμία προσπάθεια ν’ αποκρύψει το γεγονός ότι είναι κατάσκοπος, αλλά δεν αποκαλύπτει την ταυτότητα των ανωτέρων του. Πρόκειται για τους αντι-κομμουνιστές, για τη νεαρή Σοβιετική Ένωση, τους Ναζί, ή όλους μαζί; Το γνωρίζει, άραγε, ο ίδιος, ο Φιοντόρ, που αγαπά τη γυναίκα του, αλλά μοιάζει έτοιμος να τη θυσιάσει στο όνομα μιας πιθανής δολοπλοκίας;

Με πρωταγωνίστρια την Ελληνίδα Κατερίνα Διδασκάλου και με Επίσημη Συμμετοχή στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Βερολίνου, ο βετεράνος του γαλλικού κινηματογράφου, Ερίκ Ρομέρ, επιστρέφει στο προσκήνιο, μ’ ένα προσωπικό δράμα, εσωτερικό όπως μόνο εκείνος ξέρει να το σχεδιάσει. Ελεύθερη μεταφορά πραγματικής ιστορίας, ο Τριπλός Πράκτορας είναι ένα εγκεφαλικό, συγκλονιστικό και παράλληλα οδυνηρά μύχιο επικό ποίημα που συνδυάζει δυο διαμετρικά αντίθετες παραμέτρους: την ιδιωτική ζωή ενός άντρα και μιας γυναίκας με τις αναταραχές της παγκόσμιας πολιτικής διαμάχης, την απόλυτη ηθική με την ευρεία έννοια του ψέματος.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο viva.gr


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς