Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


sicario 607

Sicario: Ο Εκτελεστής (Sicario) του Ντενί Βιλνέβ

Η Εμιλι Μπλαντ ερμηνεύει την Κέιτ Μέισι, μία ιδεαλιστική πράκτορα του FBI, εκπαιδευμένη για αποστολές διάσωσης ομήρων. Μόνο που μία έφοδος σε σπίτι στο Φοίνιξ της Αριζόνα δεν την οδηγεί σε όμηρους μετανάστες, αλλά σ' έναν ομαδικό τάφο. Ενα χώρο ομαδικών βασανισμών και εκτελέσεων/αντίποινων του Σονόρα Καρτέλ - του πιο ισχυρού δικτύου εμπορίας ναρκωτικών που διοικεί ένα «φάντασμα», ο Φάουστο Αλαρκόν. Στο Μεξικό, ο Αλκαρόν ισχυροποιεί αδίστακτα την εξουσία του αποκεφαλίζοντας τα πτώματα των θυμάτων του και κρεμώντας τα από γέφυρες, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στους εχθρούς του. Στην Αμερική, η πράκτορας Μέισι βρήκε 42 πτώματα χτισμένα ανάμεσα στους τοίχους του σπιτιού. Μαζί με τα θύματα, η Μέισι έχασε και ανθρώπους της ομάδας της, όταν πήγαν να ανοίξουν μία παγιδευμένη με εκρηκτικά μπουκαπόρτα. Οι ανακρίσεις για το συμβάν την έφεραν μπροστά στον Ματ Γκρέιβερ, έναν μυστηριώδη «σύμβουλο» του Υπουργείου Δικαιοσύνης (τον ερμηνεύει ο Τζος Μπρόλιν), ο οποίος της προτείνει να έρθει εθελοντικά στην ομάδα του. Οσο η αμερικανική πλευρά «σκουπίζει» τα αίματα από τους τοίχους αυτού του πολέμου, ο Γκρέιβερ της προσφέρει μία θέση, δίπλα του, στα χαρακώματα. Η Μέισι δέχεται και σύντομα βρίσκεται υπό τη συνεχή επίβλεψη του Αλεχάντρο (Μπενίσιο Ντελ Τόρο), ενός Κολομβιανού πρώην Εισαγγελέα, ο οποίος μετά από την εκτέλεση της οικογένειάς του από τον Αλαρκόν, έχει πάρει το νόμο στα χέρια του. Κυριολεκτικά. Από τη στιγμή που η ομάδα προσγειώνεται στην διαβόητα κι ανατριχιαστικά βίαιη μεξικανική πόλη Χουάρεζ, με αποστολή να ξετρυπώσει και να εκτελέσει τον Αλαρκόν, η Μέισι συνειδητοποιεί ότι δεν έχει ιδέα που έχει μπλέξει. Κανένας νόμος δεν ακολουθείται, καμία διαδικασία, κανένα πρωτόκολλο. Η βία απαντιέται με βία, τα βασανιστήρια με βασανιστήρια, αστυνομικοί και δολοφόνοι είναι ισοδύναμα εγκληματίες.

H νέα ταινία του Ντενίς Βιλνέβ («Μέσα από τις Φλόγες», «Prisoners», «Enemy») ακολουθεί ένα αστυνομικό (αν)ηθικό δράμα για τον βρώμικο πόλεμο εναντίον των μεξικανικών καρτέλ που έχουν ισοπεδώσει κάθε έννοια της νόμιμης τάξης κι από τις δύο πλευρές των συνόρων. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.40 στον Alpha

The Great Wall 607 1

Το Σινικό Τείχος (The Great Wall) του Ζανγκ Γιμού

Η ιστορία συναντά δυο μισθοφόρους, τον Γουίλιαμ του Ματ Ντέιμον και τον Τοβάρ του Πέντρο Πασκάλ, καθώς, γύρω στο 1.000 μ.Χ., φτάνουν άθελά τους στο Σινικό Τείχος και συλλαμβάνονται από το Ανώνυμο Τάγμα που φυλά την πύλη του. Οι δυο άντρες αναζητούν πολύτιμο μπαρούτι, αλλά το Τάγμα έχει δυσκολότερο εχθρό ν' αντιμετωπίσει: κάθε εξήντα χρόνια - και τώρα είναι η στιγμή - το Τείχος δέχεται επίθεση από μιλιούνια παντοδύναμα πράσινα δρακάκια, με μια όμορφα διακοσμημένη βασίλισσα. Η νεαρή στρατηγός Λιν Μέι θ' αξιοποιήσει τη δεινότητά και το θάρρος στη μάχη του Τοβάρ και του Γουίλιαμ και κάπου εκεί θα προκύψει κι ένας παραμυθένιος έρωτας.

Το αγγλόφωνο (πρώτο στην καριέρα του) έπος του Ζανγκ Γιμού, μια ταινία που φιλοδοξεί να υψώσει ανάστημα σε δράση και περιπέτεια ίση με το Σινικό Τείχος. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.15 στον ΑΝΤ1

On Body and Soul 607

Η Ψυχή και το Σώμα (On Body and Soul) της Ιλντικο Ενιέντι

Οι κεντρικοί ήρωες μοιάζουν να είναι ένα ζευγάρι ελαφιών στο χιονισμένο δάσος: εκείνος προστατευτικός, εκείνη διστακτική, μαζί σε τέλεια, σιωπηλή αρμονία. Η αντιπαράθεση με το σφαγείο μεγάλων ζώων στη Βουδαπέστη δεν είναι επιτηδευμένη. Μετά τα παραμυθένια πλάνα στη φύση, τα ζώα που μπαίνουν στο σφαγείο ως στριμωγμένες αγελάδες και βγαίνουν ως κομμάτια κρέας προς κατανάλωση έχει κάτι το απλό, ρεαλιστικό, σκληρό μεν, αλλά χωρίς την παραμικρή διάθεση εντυπωσιασμού, πάθους ή εκμετάλλευσης. Δυο πλάνα, δυο όψεις: η φυσική και η τεχνολογική. Μαζί, οι άνθρωποι.

Το βραβευμένο με τη Χρυσή Αρκτο φιλμ της Ιλντικο Ενιέντι, ένα εκκεντρικό love story, ρομαντικό μέχρι θανάτου (αλλά και ζωής). Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο viva.gr

the lord of the rings the rings of power

Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών: Τα Δαχτυλίδια της Δύναμης (The Lord of the Rings: The Rings of Power)

H σειρά δεν είναι μια ακριβής μεταφορά της τριλογίας του «Αρχοντα» αλλά βασίζεται στο έργο και, κυρίως, στα παραρτήματα των βιβλίων αλλά και των σημειώσεων του Τόλκιν, μεταφέροντας μας 2000 χρόνια πριν τα γεγονότα του «Χόμπιτ» και του «Αρχοντα», πριν ο Μπίλμπο βρει το Δαχτυλίδι της Δύναμης, σε μια εποχή στην οποία σφυρηλατήθηκαν μεγάλες δυνάμεις, βασιλεία ανέβηκαν σε μεγάλη δόξα και καταστράφηκαν, απίθανοι ήρωες δοκιμάστηκαν, η ελπίδα κρέμονταν από μια κλωστή και ο μεγαλύτερος κακός ο οποίος γράφτηκε ποτέ από την πένα του Τόλκιν, κάλυψε ολόκληρο τον κόσμο στο σκοτάδι. Ξεκινώντας σε μια εποχή σχετικής ειρήνης, η σειρά ακολουθεί μια ομάδα χαρακτήρων, τόσο οικείων όσο και νέων, καθώς αντιμετωπίζουν τη μακρόχρονη επανεμφάνιση του κακού στη Μέση Γη.

Χτίζοντας ένα μαγευτικό κόσμο, γεμάτο περιπέτεια και ίντριγκα και παρουσιάζοντας κάποιους νέους αρκετά ενδιαφέροντες χαρακτήρες, είναι το τηλεοπτικό όνειρο κάθε φαν του Τόλκιν. Αν η άνοιξη της τηλεοπτικής φαντασίας είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό, τώρα βρισκόμαστε σίγουρα στο κατακαλόκαιρό της. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η σειρά είναι διαθέσιμη στο Amazon Prime με ελληνικούς υπότιτλους και ελληνική μεταγλώττιση, με νέο επεισόδιο να προστίθεται στην πλατφόρμα κάθε Παρασκευή

pinocchio

Πινόκιο (Pinocchio) του Ρόμπερτ Ζεμέκις

H ταινία του Ρόμπερτ Ζεμέκις είναι μια ακόμη μεταφορά του κλασικού παραμυθιού «Οι Περιπέτειες του Πινόκιο» του Ιταλού Κάρλο Κολόντι, στην οποία ένας παιχνιδοποιός, ο Τζεπέτο, θρηνώντας τον χαμό του γιου του, αποφασίζει να φτιάξει μια μαριονέτα, την οποία ονομάζει Πινόκιο. Το ίδιο βράδυ κάνει μια ευχή να γίνει η ξύλινη αυτή κούκλα πραγματική και, μέσω της μαγείας της Μπλε Νεράιδας, η ευχή αυτή γίνεται πραγματικότητα. Μόνο που για να πάρει πραγματικά σάρκα και οστά, ο Πινόκιο πρέπει να αποδείξει πως είναι γενναίος, ανιδιοτελής και αληθινός. Ετσι, μαζί με τον Τζίμινι Κρίκετ ως την συνείδησή του, ξεκινά ένα ταξίδι αυτογνωσίας.

Το «Πινόκιο» του Ρόμπερτ Ζεμέκις δεν είναι εξαίρεση στον κανόνα των μέτριων και αχρείαστων μεταφορών της κλασικής βιβλιοθήκης κινουμένων σχεδίων της Disney σε live action. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς