Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


death at a funeral

Ενας Θάνατος σε μια Κηδεία (Death at a Funeral) του Φρανκ Οζ

Οταν οι πενθούντες συγκεντρώνονται στο αρχοντικό μιας βρετανικής επαρχίας για να παρευρεθούν στην κηδεία του εκλιπόντα συγγενή τους, αγωνίζονται να κρατήσουν τα προσχήματα σε μια σειρά από τραγελαφικά ατυχήματα. Ετσι, η αξιοπρεπής κηδεία μετατρέπεται σε μια ξεκαρδιστική, χωρίς φραγμούς καταστροφή με λανθασμένα πτώματα, άσεμνες εκθέσεις και αποκαλύψεις συγκλονιστικών οικογενειακών μυστικών.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

The Man Who Sold His Skin

Ο Ανθρωπος που Πούλησε το Δέρμα του (The Man Who Sold His Skin) του Καουτέρ Μπεν Χανιά

Η ιστορία του Σαμ Αλί είναι τόσο απίστευτη που θα μπορούσε να συμβεί μόνο στην πραγματικότητα. Ηταν 2007, όταν ο Ελβετός Τιμ Στάινερ έδωσε την άδεια στον Βέλγο καλλιτέχνη Βιμ Ντελβογιέ να ζωγραφίσει την πλάτη του και με τον εύγλωττο τίτλο «Tim», να πουλήσει το έργο σε έναν μεγάλο συλλέκτη. Ο Στάινερ πήρε το ένα τρίτο των χρημάτων της αγοράς, υπό τον όρο να είναι διαθέσιμος για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ως «έκθεμα» σε μουσεία και γκαλερί, να προστατεύει με κάθε τρόπο τη ζωγραφιά και μετά το θάνατό του να επιτρέψει την αφαίρεσή της μαζί με το δέρμα του, τη συντήρησή της και το καδράρισμά της για λογαριασμό του συλλέκτη.

Εξόφθαλμη σάτιρα για τον κόσμο της τέχνης ή μια απλοϊκή κριτική στον τρόπο με τον οποίο η Δύση συνεχίζει να αντιμετωπίζει το προσφυγικό, το φιλμ της Τυνήσιας Καουτέρ Μπεν Χανιά έφτασε μέχρι την πεντάδα του Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας το ίδιο μπερδεμένη και εγκλωβισμένη στα σύμβολά της με τον υπέροχο πρωταγωνιστή της. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.50 στον Nova Cinema 2

Syngué Sabour The Patience Stone

Η Πέτρα της Υπομονής (Syngué Sabour The Patience Stone) του Ατίκ Ραχίμι

Βόμβες ταράζουν τη γειτονιά της. Αντάρτες σε ταράτσες σπείρουν τον πανικό και σφαίρες πολυβόλων στην αυλή της. Εισβολείς απειλούν με λεηλασία και θάνατο την καθημερινότητά της. Ομως εκείνη έχει άλλη αποστολή, πέρα από την επιβίωση. Να φροντίζει στοργικά τον σύζυγό της ο οποίος, μετά από μία αναμέτρηση, βρέθηκε με μία σφαίρα στον αυχένα να φυτοζωεί σε κωματώδη κατάσταση. Είναι μία νέα, όμορφη γυναίκα - εντελώς μόνη. Αν εξαιρέσει κανείς τα δύο μικρά της κοριτσάκια, ο άντρας της μοιάζει το μοναδικό της στήριγμα, η μοναδική οικογένειά της. Οι δυο τους τώρα, ξεχασμένοι από συντρόφους και συγγενείς, σ' αυτό το φτωχικό καμαράκι που σείεται από τον εξωτερικό πόλεμο, έχουν πολλά να πουν. Ή μάλλον εκείνος στέκεται βουβός, ακίνητος παρατηρητής, όσο εκείνη διηγείται τα 10 χρόνια γάμου τους, όπως πραγματικά τα έζησε. Με όλα τα μυστικά και τα ψέματα. Ολα τα βάσανα, τις απογοητεύσεις, την απελπισία. Ο άντρας της θα γίνει για εκείνη «η πέτρα της υπομονής» της, μια μαγική πέτρα που σύμφωνα με την Πέρσικη μυθολογία απορροφά τον πόνο του ανθρώπου που τα εξομολογείται, μέχρι την μέρα που σπάει, εξαφανίζοντας όλα όσα τον βασανίζουν.

Bασισμένη στο ομώνυμο βραβευμένο μυθιστόρημά του Ατίκ Ραχίμι, η ταινία ξετυλίγεται σαν μία βραδυφλεγής και αποκαλυπτική εξομολόγηση της Γυναίκας κάτω από την μπούρκα προς τον άντρα της αλλά και τη Δύση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμή για αγορά σε streaming στο ΕΡΤFlix

Mustang

Ατίθασες (Mustang) της Ντενίζ Γκαμζέ Εργκιουβέν

Πέντε έφηβα κορίτσια ζουν στο πατρικό τους σπίτι στην παραλιακή τους κωμόπολη στη Μαύρη Θάλασσα. Χιλιάδες μίλια μακριά από την Κωνσταντινούπολη και, θαρρείς, χιλιάδες χρόνια από την οποιαδήποτε γυναικεία χειραφέτηση. Δεν γνωρίζεις σε ποια εποχή βρίσκεσαι, μέχρι που κάποια αυτοκίνητα, ή ρούχα, ή ποπ αναφορές το προδίδουν. Οχι, δεν είσαι 50 χρόνια πίσω. Είσαι απλά κολλημένος στο χρόνο, στα ταμπού και σε μία εγκλωβιστική πατριαρχική κοινωνία. Oι γονείς τους έχουν πεθάνει και οι πέντε αδελφές μεγαλώνουν με την γιαγιά-Κέρβερο, που τις τιμωρεί για οτιδήποτε θα μπορούσε να κουτσομπολέψει η γειτονιά, κι έναν βίαιο θείο που απειλεί και σηκώνει χέρι αν υποψιαστεί ότι «έχουν λερώσει την τιμή τους». Τα κορίτσια όμως έχουν αντιστάσεις: με τα μακριά μαύρα τους μαλλιά να ανεμίζουν, όμορφες σαν τα χρόνια της νότης τους, γελούν, πειράζονται, χορεύουν, ερωτεύονται, ζουν ανέμελα τις πρώτες μέρες ενός ζεστού, ηλιόλουστου καλοκαιριού. Μέχρι που ανήσυχη γιαγιά και ανυπόμονος θείος σκέφτονται την τέλεια λύση: ξεκινώνοντας από τις μεγάλες, να τις παντρέψουν με προξενιό. Μία βίαιη διαδικασία «ξεφορτώματος» ξεκινά. Πώς μπορούν να αντισταθούν; Πώς σπάει το χαλινάρι αιώνων από τη ράχη σου; Πώς μπορείς να τρέξεις ελεύθερη, μακριά;

To πολυβραβευμένο σκηνοθετικό ντεμπούτο της Ντενίζ Γκαμζέ Εργκιουβέν, μία τρυφερή δραμεντί με δυνατή φεμινιστική φωνή για τη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη Τουρκία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr

thor love and thunder

Thor: Love and Thunder του Τάικα Γουαϊτίτι

Ο Θορ διανύει μια περίοδο πολύ διαφορετική σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη στο παρελθόν: αυτή τη φορά αναζητά την εσωτερική γαλήνη. Η απόσυρσή του διακόπτεται από έναν γαλαξιακό φονιά γνωστό ως Γκορ, ο οποίος επιδιώκει την εξαφάνιση των Θεών. Για να αντιμετωπίσει την απειλή, ο Θορ ζητά τη βοήθεια της Βαλκυρίας, του Κοργκ και της πρώην φίλης του, Τζέιν Φόστερ, η οποία - προς έκπληξη του Θορ - χειρίζεται ανεξήγητα καλά το μαγικό σφυρί του, Μγιόλνιρ, ως Mighty Thor. Μαζί, ξεκινούν μια κοσμική περιπέτεια για να αποκαλύψουν το μυστήριο πίσω από την εκδίκηση του Γκορ και να τον σταματήσουν πριν να είναι πολύ αργά.

Love conquers all! O Θορ επιστρέφει με την τρέλα του Τάικα Γουαϊτίτι, αντίπαλο τον Κρίστιαν Μπέιλ και τη Νάταλι Πόρτμαν ως Mighty Thor! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς