Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Jersey Boys

Jersey Boys του Κλιντ Ιστγουντ

Η ιστορία τεσσάρων νέων με καταγωγή από το Νιού Τζέρσεϊ οι οποίοι ενώθηκαν για να σχηματίσουν το διάσημο 60’s ροκ συγκρότημα ‘’The Four Seasons’’. Οι δοκιμασίες και οι θρίαμβοι τους συνοδεύονται από τα χιτ τραγούδια που επηρέασαν μία ολόκληρη γενιά, και τώρα αναγνωρίζονται από τη νέα γενιά φανς μέσω του γνωστού μιούζικαλ.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2.

saving private ryan

Η Διάσωση Του Στρατιώτη Ράιαν (Saving Private Ryan) του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Ο λοχαγός του αμερικανικού στρατού, Τζον Μίλερ, αποβιβάζεται στην Νορμανδία κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, με αποστολή να βρει και να φέρει πίσω στην πατρίδα τον νεαρό στρατιώτη Ράιαν, ο οποίος είναι ο μοναδικός από τα τέσσερα αγόρια της οικογένειας του που παραμένει ζωντανός στον πόλεμο. Μαζί με μια μικρή ομάδα θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν τον Ράιαν ενώ ο πόλεμος μαίνεται και οι δυσκολίες φαντάζουν απροσπέλαστες.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.30 στο Σκαϊ.

spider-man 2 607

Spider-Man 2 του Σαμ Ράιμι

Ο Πίτερ Πάρκερ αγωνίζεται να ισορροπήσει τα καθήκοντά του στην καταπολέμηση του εγκλήματος με τις απαιτήσεις της προσωπικής του ζωής. Απολύεται από τη δουλειά του, αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες και παλεύει να συνεχίσει τις σπουδές του στη φυσική στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Ο Πίτερ αποξενώνεται από την αγαπημένη του Μέρι Τζέιν Γουάτσον - η οποία τώρα είναι μια επιτυχημένη ηθοποιός του Μπρόντγουεϊ - αλλά και από τον φίλο του Χάρι Όζμπορν, ο οποίος κατηγορεί τον Spider-Man ότι δολοφόνησε τον πατέρα του, Νόρμαν Όζμπορν. Επιπλέον, η Daily Bugle και ο εκδότης της Τζέι Τζόνα Τζέιμσον συνεχίζει να βγάζει πρωτοσέλιδα με τον Spider-Man και να τον κατηγορεί πως αποτελεί απειλή για τη Νέα Υόρκη.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.45 στον ΑΝΤ1.

Widows 607

Οι Χήρες (Widows) του Στιβ ΜακΚουίν

Οι «Χήρες» είναι τέσσερις Πρώτες Κυρίες του εγκλήματος, στο σημερινό Σικάγο, εκεί όπου όλα είναι βρώμικα και διεφθαρμένα, από τον ιστό του υποκόσμου ως τις Αρχές. Οταν οι σύζυγοί τους σκοτώνονται σε μια μεγάλη ληστεία που πηγαίνει μοιραία στραβά, εκείνες, ή κάποιες από εκείνες, θα συνασπιστούν γύρω από το πρόσωπο της Βερόνικα τής Βαϊόλα Ντέιβις και θ' αναλάβουν να... ολοκληρώσουν το έργο, όχι μόνο για να εκδικηθούν, αλλά κυρίως για να επιβιώσουν.

Ο Στιβ ΜακΚουίν («12 Χρόνια Σκλάβος») συνεργάζεται με την Τζίλιαν Φλιν («Gone Girl») για ένα συναρπαστικό heist movie με νεοφεμινιστικές αξιώσεις. Τα καταφέρνει στο πρώτο. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.30 στο Open.

hugo 607

«Hugo» του Μάρτιν Σκορσέζε

Ενα οκτάχρονο αγόρι μεγαλώνει ολομόναχο, κρυμμένο στα ρολόγια, τους διαδρόμους και τα μυστικά πατάρια σιδηροδρομικού σταθμού του Μονπαρνάς στο Παρίσι. Ο πατέρας του, πριν πεθάνει, του είχε αφήσει ένα απίθανο εύρημα: ένα «αυτόματο», ένα πρωτόγονο ρομπότ, το οποίο μαζί είχαν αποφασίσει να κάνουν να ξαναδουλέψει. Ο Χιούγκο προσπαθεί ακόμα να το επισκευάσει, αλλά αντιμετωπίζει ένα σωρό δυσκολίες. Από τη μία, ο κακός σταθμάρχης τον καταδιώκει, μαζί με τον επιθετικό του σκύλο. Από την άλλη, ο ιδιοκτήτης του παιχνιδάδικου του σταθμού τον έχει βάλει στο μάτι. Ομως ο Χιούγκο θα βρει στην αναζήτησή του μία σύμμαχο, τη θαρραλέα Ιζαμπέλ και οι δυο τους προσπαθήσουν να εκπληρώσουν το όνειρο του Χιούγκο, να λειτουργήσει το ρομπότ, να ξανασυναντήσει στη σφαίρα της ανάμνησης τον μπαμπά του. Η διαδρομή τους θα τους φέρει αντιμέτωπους με κάθε είδους ανθρώπους και θα τους οδηγήσει σ’ έναν πολύ μελαγχολικό παραμυθά, έναν από τους πρώτους δημιουργούς του κινηματογράφου, τον Ζορζ Μελιές.

Ο Μάρτιν Σκορσέζε δοκιμάζει το 3D, προτείνεται για 11 Οσκαρ και δημιουργεί τίποτε λιγότερο από μια από τις καλύτερες ταινίες των τελευταίων χρόνων, το απόλυτο ερωτικό γράμμα στη μαγεία του σινεμά. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix για το «Hugo».

Η ταινία προβάλλεται στις 15.50 στο Cosmote Cinema 1.

book thief

Η Κλέφτρα των Βιβλίων (The Book Thief) του Μπράιαν Πέρσιβαλ

Γερμανία 1938. Μετά το θάνατο του μικρού της αδελφού, η μητέρα της Λίζελ δίνει το κοριτσάκι της για υιοθεσία σε ανάδοχη οικογένεια. Η νέα της «μαμά» είναι μία σκληρή, ψυχρή γυναίκα που απαιτεί την τάξη και την πειθαρχία. Ο νέος μπαμπάς όμως είναι ένας γλυκός άντρας, που της μαθαίνει να διαβάζει και σταδιακά να εμπιστεύεται τους ανθρώπους. Γιατί οι νέοι της γονείς δεν είναι αυτό που φαίνονται: αντιστασιακοί, δεν γράφτηκαν ποτέ στους κόλπους του Γ' Ράιχ, αλλά ζουν την οικογένειά τους φιλήσυχα και με σκληρή δουλειά, κάτω από το ραντάρ του Χίτλερ. Οταν μάλιστα ο Μαξ, ένα νεαρό Εβραιόπουλο, χτυπά κυνηγημένος την πόρτα τους, η οικογένεια τον κρύβει στο υπόγειο και η Λίζελ αποκτά έναν νέο φίλο. Οταν ο Μαξ αρρωσταίνει από το κρύο στο νέο του κρυσφύγετο, η Λίζελ κλέβει βιβλία από το πλούσιο ναζιστικό σπίτι της πόλης τους, αυτό με την τεράστια βιβλιοθήκη, και του διαβάζει προσπαθώντας να τον θεραπεύσει με τη δύναμη των λέξων κι ενός μαγικού κόσμου. Και τότε η Αγγλία κυρήσσει πόλεμο...

Μεταφορά ενός διάσημου νεανικού best seller, αυτό το γλυκερό δράμα του Β' Παγκοσμίου επιχειρεί να κερδίσει την καρδιά του θεατή, ακολουθώντας όλα τα κλισέ κινηματογραφικά μονοπάτια. Υποψήφιο για Οσκαρ Μουσικής. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 19.50 στο Nova Cinema 2.

Un Fils 607 2

Ενας Γιος (Un Fils) του Μεχντί Μπαρσαουί

Τοποθετημένο στην Τυνησία το καλοκαίρι του 2011, το φιλμ ξεκινά σχεδόν ειδυλλιακά με μια οικογένεια να ταξιδεύει στον νότο της χώρας κάνοντας τις διακοπές τους. Ο Φάρες, η Μέριεμ κι ο δεκάχρονος γιος τους Αζίζ, δείχνουν ως μια ιδανική, αγαπημένη «ομάδα», ασφαλείς στον μικρόκοσμό τους, ακόμη κι αν η χώρα προσπαθεί ακόμη να ξεχάσει τις πληγές της πρόσφατης επανάστασης. Ομως όπως συμβαίνει συχνά, όλα μπορεί να αλλάξουν σε μια μόνο στιγμή, και για τους τρεις τους, αυτή η στιγμή θα φέρει κυριολεκτικά τον κόσμο τους πάνω κάτω. Σε ένα ερημικό σημείο της διαδρομής τους, θα πέσουν θύματα τρομοκρατικής επίθεσης κι ο μικρός Αζίζ θα τραυματιστεί σοβαρά. Οι γονείς του θα κάνουν αγώνα δρόμου για να τον οδηγήσουν ως το νοσοκομείο όπου θα ανακαλύψουν ότι ο γιος τους χρειάζεται επειγόντως μεταμοσχευση συκωτιού και θα κάνουν τα πάντα για να βρουν τον κατάλληλο δότη. Ομως ο τραυματισμός του θα αποκαλύψει ένα καλά κρυμμένο μυστικό που θα θέσει σε αμφισβήτηση ολόκληρη την δομή της οικογένειας και που θα αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη σημασία και βαρυτητα την στιγμή που ο γιος τους αγωνίζεται να κρατηθεί στη ζωή.

Ενα αξιοπρόσεκτο ντεμπούτο από τον Μεχντί Μπαρσαουί. Βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου στο Τμήμα Ορίζοντες στο Φεστιβάλ Βενετίας και Σεζάρ Α' Ανδρικού Ρόλου στον Σάμι Μπουατζίλα. Βραβείο Κριτικής Επιτροπής ΟΠΑΝΔΑ Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου 2021. Βραβείο Κοινού Fischer Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου 2021. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.