Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Wonder Woman 607

Wonder Woman της Πάτι Τζένκινς

Ακολουθώντας την ζωή της πριν γίνει γνωστή ως Wonder Woman, η ταινία παρακολουθεί την Νταϊάνα ως πριγκίπισσα των Αμαζόνων, ως εκπαιδευόμενη πολεμίστρια, ως μια παθιασμένη ιδεαλίστρια που δε διστάζει να ριχθεί στην κόλαση αυτού που θα ακούσει να αποκαλούν «παγκόσμιο πόλεμο» και, τελικά, ως μια υπερ-ηρωική φεμινιστική φωνή που αντιπαραβάλει στις καθιερωμένες προκαταλήψεις μια αφοπλιστική εναλλακτική, που αποκαλύπτει την ισχύ της ακριβώς από το αυταπόδεικτο των θέσεών της περί ουσιαστικής ισότητας.

Ενθουσιώδης, εκρηκτική και – κατά στιγμές – ρομαντικά αφελής, η «Wonder Woman» καταφθάνει επιτέλους στον κινηματογράφο στην ταινία που την αποθεώνει ως το απόλυτο σύμβολο δύναμης, αγάπης και ειρήνης. Ζήτω η Γκαλ Γκαντότ! Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Star.

about a boy

Για Ενα Αγόρι (About A Boy) των Κρις και Πολ Γουέιτζ

Η τύχη φαινομενικά είχε χαμογελάσει από πολύ νωρίς για τον Γουίλ Φρίμαν, έναν μοναχικό Λονδρέζο τριανταοκταχρονο εργένη. Όμορφος, γοητευτικός, με επιτυχίες στο γυναίκειο φύλο και ένα γενναίο σταθερό μηνιαίο εισόδημα προερχόμενο από τα πνευματικά δικαιώματα ενός χριστουγεννιάτικου τραγουδιού που είχε γράψει ο πατέρας του, ώστε να του εξασφαλίζουν το ολοήμερο καθισιό στον καναπέ του σπιτιού του. Ο Γουίλ παριστάνει το διαζευγμένο πατέρα για να φτιάχνει ευκολότερα ερωτικές σχέσεις με ανύπαντρες μητέρες. Η ζωή του θα αλλάξει, όταν μέσω της τελευταία του κατάκτησης θα γνωρίσει τον Μάρκους ένα δεκάχρονο προβληματικό αγόρι που μεγαλώνει έχοντας μόνη συντροφιά τη νευρωτική και συμπλεγματική μητέρα του.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στον ΑΝΤ1.

predator

Ο Κυνηγός (Predator) του Τζον Μ. Τίρναν

Βαθιά μέσα στη ζούγκλα της Λατινικής Αμερικής μια ομάδα επίλεκτων Κομάντος κινδυνεύει από ένα μυστηριώδες πλάσμα που βλέπει την θερμική ενέργεια του σώματος και αντιλαμβάνεται την ένταση του φόβου! Είναι ο Κυνηγός που σκοτώνει από ευχαρίστηση και δεν φοβάται κανέναν και τίποτα. Όλοι θα βρεθούν απέναντι στον αιμοσταγή Κυνηγό και θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής τους: να παραμείνουν ζωντανοί!

Η ταινία προβάλλεται στις 00.30 στο Σκαϊ.

The Wolf of Wall Street

Ο Λύκος της Wall Street (The Wolf Of Wall Street) του Μάρτιν Σκορσέζε

Τέλη της δεκαετίας του ’80 κι ο νιόπαντρος Τζόρνταν Μπέλφορτ εγκαθίσταται στη Νέα Υόρκη κι ορκίζεται να γίνει επιτυχημένος χρηματιστής: μόνο που η πρώτη του μέρα στη Γουολ Στριτ σημαδεύεται από τη μοίρα, είναι η Μαύρη Δευτέρα του 1987. Ο Τζόρνταν, νεαρός πωλητής με έμπνευση, πειθώ και υπέρμετρη φιλοδοξία, θα βρει, στο παρασκήνιο της νομιμότητας, τον τρόπο να τα καταφέρει και να γίνει ταχύτατα ένας πολυεκατομμυριούχος, διψασμένος για το «περισσότερο» σε κάθε κατηγορία της ζωής.

«Το περισσότερο ποτέ δεν είναι αρκετό» για τη νέα ταινία του διδύμου Σκορσέζε – ΝτιΚάπριο, ένα εντατικό προφίλ της αμερικανικής καθόδου στην απολαυστικότερη κόλαση. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 01.30 στο Star.

Μίκης

Μίκης Θεοδωράκης – Η Αυτοβιογραφία

Η σειρά «Μίκης Θεοδωράκης – Η Αυτοβιογραφία» φέρει την υπογραφή των Γιώργου και Ηρώς Σγουράκη κι ακολουθεί τη χρονολογική σειρά της πορείας του Μίκη Θεοδωράκη, αποκαλύπτοντας το διαχρονικό του έργο και το πάθος με το οποίο «υπηρέτησε» τη ζωή και τη μουσική. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο και τεκμηριωμένο ντοκουμέντο για τον άγρυπνο στοχαστή, τον αγωνιστή καλλιτέχνη και δημιουργό, του οποίου η φήμη ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα.

Η σειρά ντοκιμαντέρ είναι ολόκληρη διαθέσιμη στη δωρεάν, on demand υπηρεσία COSMOTE TV PLUS. Στον ίδιο προορισμό οι τηλεθεατές θα βρουν και τα ντοκιμαντέρ «Μίκης Θεοδωράκης - Συνθέτης», «Το σπίτι είχε τη δική του ιστορία» και «Μια επανάσταση αρχίζει».

Ford v Ferrari

Κόντρα σε Ολα (Le Mans '66) του Τζέιμς Μάνγκολντ

Αμερική, αρχές δεκαετίας του '60. Ο εγγονός του ιδρυτή της Ford, ο Χένρι Φορντ ο 2ος, επιχειρεί ένα άνοιγμα στην ευρωπαϊκή αγορά. Μία προσπάθειά του να αγοράσει τη Ferrari οδηγεί σε προδοσία σε όφελος ανταγωνιστή του και τότε εκείνος ορκίζεται να τιμωρήσει τον Ενζο Φεράρι, κερδίζοντάς τον στο δικό του γήπεδο: τον διάσημο ετήσιο αγώνα 24 ωρών του Λε Μαν στη Γαλλία. Για να γίνει κάτι τέτοιο, φυσικά, η Ford δεν πρέπει απλώς να κατασκευάσει ένα υπερσύγχρονο αγωνιστικό αυτοκίνητο. Αλλά να εφεύρει και να κατέβει στους αγώνες με κάτι καλύτερο από τα δοκιμασμένα, με παράδοση χρόνων, τεχνολογικά άρτια, αγωνιστικά μοντέλα της Ferrari. Ολο αυτό είναι αδιανόητο. Μόνο ένας τρελός θα το επιχειρούσε. Στην περίπτωσή μας, δύο τρελοί. Ο Τεξανός Κάρολ Σέλμπι, πρώην οδηγός Formula 1 και νυν φιλόδοξος σχεδιαστής αυτοκινήτων κι ο Βρετανός μηχανικός και επαγγελματίας οδηγός Κεν Μάιλς - γνωστός τόσο για τον οξύθυμο χαρακτήρα του, όσο και για το πείσμα, το ένστικτο και το ασυναγώνιστο του ταλέντο στο τιμόνι. Μαζί, κατασκευάζουν το GT40, το μεγάλο στοίχημα της Ford, όμως τίποτα δεν έγινε απλά κι εύκολα. Η προετοιμασία, οι αποτυχίες, η επιμονή, το ρίσκο τεστάρουν τη βαθιά φιλία των δύο αντρών και συγκρούονται με το κυνικό πρόσωπο της αμερικανικής επχειρηματικότητας (τον Φορντ τζούνιορ δεν τον ενδιαφέρει το όραμα, αλλά η μπίζνα). Ολοι όμως καταλήγουν στον ίδιο κοινό προορισμό: το σημείο εκκίνησης του Le Mans 66, ενός αγώνα που έγραψε ιστορία.

Επιτέλους: ένα δείγμα απολαυστικού, παραδοσιακού σινεμά. Η «μεσαία» ταινία που λείπει τόσο στην εποχή μας. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.45 στο Cosmote Cinema 1.

the swallows of kabul 607

Τα Χελιδόνια της Καμπούλ (Swallows of Kabul) των Ζαμπού Μπρετμάν & Ελεά Γκομπέ-Μεβεγιέκ

Τέλη δεκαετίας του 90, Καμπούλ, Αφγανιστάν. Η κυριαρχία των Ταλιμπάν έχει ισοπεδώσει την πόλη - κυριολεκτικά και ηθικά. Το πανεπιστήμιο έχει βομβαρδιστεί, οι βιβλιοθήκες καταστραφεί, η μουσική και οι τέχνες απαγορευτεί. Οι γυναίκες υποχρεώνονται να φορούν μπούρκα και να μένουν σπίτι, ή, αν χρειάζεται να κυκλοφορήσουν, να συνοδεύονται από τον άντρα-κηδεμόνα τους. Οι γυναίκες, ως σώμα και πνεύμα, έχουν «εξαφανιστεί». Το μόνο που κυκλοφορεί ελεύθερα είναι η βία. Χειροποίητο 2D animation με σημαντικό πολιτικό σχόλιο, που μπορεί να μην ξεφεύγει εντελώς από τα κλισέ, αλλά συγκινεί και προβληματίζει. Επίσημη συμμετοχή στο «Ενα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ των Καννών και υποψήφιο στα Βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix εδώ.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

μπλόκο

Το Μπλόκο του Αδωνη Κύρου

Η ταινία, Μπλόκο, θίγει όχι μόνο το ζήτημα της Αντίστασης, δραματοποιώντας, το μπλόκο της Κοκκινιάς αλλά και το θέμα ταμπού της συνεργασίας, Ελλήνων με Γερμανικές δυνάμεις κατοχής. Ο Κοσμάς, ένας μαυραγορίτης, παντρεύεται την κοπέλα που αγαπά. Τη βραδιά του γάμου του γίνεται το μπλόκο και εκείνος είναι υποχρεωμένος να διαλέξει: ή να γίνει προδότης ή να πληρώσει με τη ζωή του τη συμμετοχή του στην Αντίσταση. Η ταινία κινείται σε ένα κλίμα μπρεχτικής αποστασιοποίησης. Η λιτότητα της δουλειάς του Κύρου αναδεικνύεται επίσης στη διεύθυνση των ηθοποιών: Μάνος Κατράκης, Κώστας Μπάκας, Αλεξάνδρα Λαδικού, Γιάννης Φέρτης, Κώστας Καζάκος και Ξένια Καλογεροπούλου. Η φωτογραφία του Γιώργου Πανουσόπουλου και του Γρηγόρη Δάναλη ξετυλίγεται σε ένα έντονο ρεαλιστικό κλίμα.

Η ταινία προβάλλεται δωρεάν online στο site της Ταινιοθήκης στα πλαίσια του αφιερώματος Ελλάδα-Γαλλία: Κινηματογραφικές συναντήσεις στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.