Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 4 Μαρτίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 4 Μαρτίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Το Προξενιό της Αννας

To Προξενιό της Αννας του Παντελή Βούλγαρη

H Αννα, ένα φτωχό κορίτσι από χωριό, εργάζεται εδώ και δέκα χρόνια σαν εσωτερική υπηρέτρια σε μια μικροαστική αθηναϊκή οικογένεια. Όταν τα αφεντικά διαπιστώνουν ότι η Άννα έφτασε σε ηλικία γάμου, διαλέγουν για λογαριασμό της έναν νέο και τον καλούν στο σπίτι μια Kυριακή. Tο ίδιο βράδυ επιτρέπουν στην Άννα να βγει έξω μόνη με τον υποψήφιο γαμπρό. Στη σύντομη αυτή έξοδο, η Άννα θα νιώσει για πρώτη φορά στη ζωή της συναισθήματα που ως τότε έπνιγε βαθιά μέσα της, κάτι που δεν μπορεί να δεχτεί η ηθικόλογη υποκρισία των αφεντικών. Έτσι, όταν επιστρέψει στο σπίτι, θα ανακαλύψει ότι οι διαθέσεις της οικογένειας έχουν αλλάξει. Με την ίδια ευκολία που αποφάσισαν να της φτιάξουν τη ζωή, εξίσου αυθαίρετα, σαρώνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια της.

Το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του Παντελή Βούλγαρη προβάλλεται online στο αφιέρωμα «Ζέτα, Φλωρέττα, Νίκη» της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου σε συνεργασία με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Από τις 4 μέχρι και τις 6 Μαρτίου θα προβληθούν, εκτός από το «Προξενιό της Αννας», η «Μανία» του Γιώργου Πανουσόπουλου, οι «Τεμπέληδες τηε Εύφορης Κοιλάδας» του Νίκου Παναγιωτόπουλου και ο «Ιωάννης ο Βίαιος» της Τώνιας Μαρκετάκη.

Δείτε την ταινία στο κανάλι YouTube του Ιδρύματος Ωνάση στις 19.00

vitelloni

Οι Βιτελόνι (I Vitelloni) του Φεντερίκο Φελίνι

Μια πικρή σάτιρα γύρω από πέντε ανέμελους επαρχιώτες, γιους των μπαμπάδων τους, που έχουν την πολυτέλεια να ξοδεύουν σε φάρσες και σε καλαμπούρια τη ζωή τους. Ασημένιος Λέων στο Φεστιβάλ Βενετίας του 1953 και η πρώτη καθαρά φελινική ταινία. Με την ανεπανάληπτη μουσική του Νίνο Ρότα.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

crooked house 607

Δέκα Υποπτοι για Φόνο (Crooked House) του Ζιλ Πακέ- Μπρενέρ

Βασισμένο στο βιβλίο «Αράχνες στη Σοφίτα», η ιδέα και το στήσιμο του φόνου είναι αρκετά απλά στην εκτέλεσή τους: μεγιστάνας δολοφονείται στην έπαυλή του στην Αγγλία και καθένας από τους συγγενείς του που ζουν μαζί του έχει το κίνητρο για να το κάνει. Αυτό κάνει τον Πακέ-Μπρενέρ να στήσει, με ακαδημαϊκό τρόπο σχεδόν, τους παίχτες του πάνω σε ένα ταμπλό από κλειδωμένα δωμάτια, με καταπιεσμένα πάθη και μυστικά τα οποία το καθένα τους κρατά το κλειδί για την επόμενη αποκάλυψη. Ολοφάνερα, όμως, εδώ λείπει η μεγάλη παραγωγή, η οποία θα τοποθετούσε τους «Δέκα Υποπτους για Φόνο» στο ίδιο βεληνεκές με άλλες ταινίες του είδους. Αντ’ αυτού η ταινία φέρνει σε κάτι από τηλεοπτική παραγωγή του BBC, κάτι που δεν δικαιώνει καθόλου το all-star καστ της αλλά και την ίδια την ιστορία της Κρίστι.

Κινηματογραφική μεταφορά του best seller μυθιστορήματος της Αγκάθα Κρίστι με all-star cast (από την Γκλεν Κλόουζ μέχρι την Τζίλιαν Αντερσον και από τον Τέρενς Σταμπ μέχρι τον Τζούλιαν Σαντς) και ατμόσφαιρα που γοητεύει. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

το κακό

Το Κακό του Γιώργου Νούσια

Σε μια χώρα όπου ποτέ δεν αναπτύχθηκε το σινεμά είδους, η ταινία του Γιώργου Νούσια εμφανίστηκε φτύνοντας αίμα το 2005, έγινε αυτομάτως cult και παραμένει μία μοναδική περίπτωση zombie horror στα χρονικά του ελληνικού σινεμά, αφού οδήγησε μέχρι και σε sequel!

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

On Body and Soul 607

Η Ψυχή και το Σώμα (On Body and Soul) της Ιλντικο Ενιέντι

Οι κεντρικοί ήρωες μοιάζουν να είναι ένα ζευγάρι ελαφιών στο χιονισμένο δάσος: εκείνος προστατευτικός, εκείνη διστακτική, μαζί σε τέλεια, σιωπηλή αρμονία. Η αντιπαράθεση με το σφαγείο μεγάλων ζώων στη Βουδαπέστη δεν είναι επιτηδευμένη. Μετά τα παραμυθένια πλάνα στη φύση, τα ζώα που μπαίνουν στο σφαγείο ως στριμωγμένες αγελάδες και βγαίνουν ως κομμάτια κρέας προς κατανάλωση έχει κάτι το απλό, ρεαλιστικό, σκληρό μεν, αλλά χωρίς την παραμικρή διάθεση εντυπωσιασμού, πάθους ή εκμετάλλευσης. Δυο πλάνα, δυο όψεις: η φυσική και η τεχνολογική. Μαζί, οι άνθρωποι.

Το βραβευμένο με τη Χρυσή Αρκτο φιλμ της Ιλντικο Ενιέντι, ένα εκκεντρικό love story, ρομαντικό μέχρι θανάτου (αλλά και ζωής). Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο viva.gr

The Neon Demon 607

The Neon Demon του Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν

Oταν η Τζέσι, ένα επίδοξο μοντέλο, μετακομίζει στο Λος Aντζελες, τα νιάτα και η ζωντάνια της καταβροχθίζονται από μια ομάδα γυναικών, με εμμονή στην ομορφιά, που θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο, για να πάρουν αυτό που έχει.

Η ταινία του Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν είναι μια απόλαυση που καταναλώνεται με τα μάτια. Ακόμη κι αν πολλοί, αναμενόμενα, θα βρουν πως δεν «τρώγεται» με τίποτα. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

lion king main

Ο Βασιλιάς των Λιονταριών (The Lion King) του Τζον Φαβρό

Ο μικρός Σίμπα είναι ο διάδοχος του πατέρα του, Μουφάσα. Δεν είναι όλοι, όμως, χαρούμενοι στο βασίλειο με την έλευση του μικρού λιονταριού. Ο Σκαρ, ο αδερφός του Μουφάσα -και μέχρι πρότινος διεκδικητής του θρόνου- έχει άλλα σχέδια. Το μονοπάτι για το θρόνο χαράζεται με προδοσία, οδηγώντας την κατάσταση σε τραγωδία, με αποτέλεσμα να εξοριστεί ο Σίμπα. Με τη βοήθεια των καινούργιων φίλων του, ο Σίμπα θα σταθεί στο ύψος του και θα διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν δικαιωματικά.

Το κλασικό κινούμενο σχέδιο της Disney αποκτά την αληθινά εντυπωσιακή τεχνολογικά live-action εκδοχή του, δίχως να χάνει τη μαγεία του. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00στο Cosmote Cinema 1


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς