Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


birds of prey 607

Αρπακτικά Πτηνά Και Η Φαντασμαγορική Χειραφέτηση Της Χαρλεϊ Κουιν (Birds Of Prey and The Fantabulous Emancipation Of One Harley Quinn) της Κάθι Γιαν

Μετά τα γεγονότα του Suicide Squad, η Χάρλει Κουίν εγκατέλειψε τον Τζόκερ, με έναν ιδιαίτερα εκρηκτικό χωρισμό και έχει γίνει πια ευάλωτος στόχος για όλους εκείνους, που είχε βλάψει στο παρελθόν. Ο πιο αδίστακτος ναρκισσιστής κακοποιός της Γκόθαμ Σίτι, ο Ρόμαν Σάιονις και ο ζηλιάρης βοηθός του, έχουν βάλει στόχο ένα νεαρό κορίτσι με το όνομα Κας, που έκλεψε το πολύτιμο διαμάντι του. Τα μονοπάτια της Χάρλεϊ, της Κυνηγού, της Μπλακ Κανάρι και της Ρενέ Μοντόγια διασταυρώνονται και η παράξενη αυτή ομάδα δεν έχει άλλη επιλογή από το να συνεργαστεί για να εξολοθρεύσει τον Ρόμαν.

H Μάργκο Ρόμπι αφήνει πίσω την Ομάδα Αυτοκτονίας για μια ολοδική της ομάδα υπερκακών. Οχι το «φεμινιστικό μανιφέστο» που υπόσχεται η «χειραφέτηση» του τίτλου, αλλά πιο ποπ, πεθαίνεις. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Star

Superbad

Superbad του Γκρεγκ Μότολα

Ο Σεθ και ο Έβαν είναι «κολλητοί» φίλοι. Περνούν την τελευταία τους χρονιά στο highschool και είναι ακόμα παρθένοι. Ο Σεθ είναι χοντρούλης. Ξέρει ότι δεν μπορεί να κατακτήσει τις κοπέλες με την εμφάνισή του. Διαθέτει, όμως, χιούμορ και είναι πρόσχαρος. Ο Έβαν από την άλλη είναι συνεσταλμένος και ντροπαλός. Στους δύο φίλους δίνεται η ευκαιρία να πλησιάσουν τις κοπέλες που γουστάρουν σε ένα πάρτι! Ο Σεθ γουστάρει την Τζουλς που κάνει το πάρτι και ο Έβαν την Μπέκα, η οποία ολοφάνερα τον γουστάρει επίσης.Το μόνο πρόβλημα: θα πρέπει να βρουν τρόπο για να εφοδιάσουν το πάρτι με ποτά. Και το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο στις ΗΠΑ, καθώς απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ σε άτομα ηλικίας κάτω των 21 ετών! Τη λύση φαίνεται να δίνει ο Φόγκελ, ένας νερντ συμμαθητής των δύο: μέσω πλαστής ταυτότητας θα μπορέσουν να αγοράσουν αλκοόλ. Βάζουν σε εφαρμογή το σχέδιό τους, μόνο που τα πράγματα εξελίσσονται σε μια κανονική Οδύσσεια.

H ταινία προβάλλεται στις 01.15 στον ΑΝΤ1

Frozen 607

Ψυχρά κι Ανάποδα (Frozen) των Κρις Μπακ, Τζένιφερ Λι

Η θαρραλέα και υπεραισιόδοξη πριγκίπισσα Aνα πρέπει να συνεργαστεί με τον Κριστόφ, έναν απότομο, βουνίσιο τύπο, για να ξεκινήσουν μαζί ένα μεγάλο ταξίδι. Σκοπός τους είναι να βρουν την Παγωμένη Βασίλισσα Eλσα, που δεν είναι άλλη από την αδελφή της Aνα, και να λύσουν επιτέλους τα παγωμένα μάγια που ταλαιπωρούν ένα ολόκληρο βασίλειο. Η Aνα και ο Κριστόφ θα έρθουν αντιμέτωποι με οριακές τύπου Εβερεστ συνθήκες, θα συναντήσουν μυθικά πλάσματα και μαγικά φαινόμενα σε κάθε γωνία. Πολύτιμοι σύμμαχοι τους στον αγώνα θα είναι ο ξεκαρδιστικός χιονάνθρωπος Oλαφ και ένας ψωριάρικος τάρανδος που ακούει στο όνομα Σβεν.

Η «Βασίλισσα του Χιονιού» του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν βρίσκει στο σύμπαν της Disney το «girl power» που της αξίζει σε ένα θρίαμβο του σύγχρονου animation και ένα εν δυνάμει all - time classic. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22:00 στον Alpha

mother! 607

μητέρα! (mother!) του Ντάρεν Αρονόφσκι

Ενα ζευγάρι ζει ήρεμο κι ευτυχισμένο στο απομονωμένο, τεράστιο σπίτι του μέχρι τη στιγμή που απρόσκλητοι και παράξενοι επισκέπτες, ένας άντρας και μια γυναίκα κάνουν αναπάντεχα την εμφάνισή τους και ο εφιάλτης ξεκινά… Το σπίτι αρχίζει να καταρρέει, σταγόνες αίματος εμφανίζονται και οι λέξεις «Δολοφόνε!» και «Τρελός» προϊδεάζουν για κάτι πιο σκοτεινό από ένα μυστικό θαμμένο στο υπόγεια. Η γυναίκα αναγκάζεται να αναθεωρήσει όσα πιστεύει για την αγάπη, την αφοσίωση και τη θυσία… και το τέλος πλησιάζει.

Η ταινία του Ντάρεν Αρονόφσκι είναι ένα εξωφρενικό genre movie για τις βαθιές αγωνίες της ανθρωπότητας: την ζωή, τον θάνατο, την δημιουργία, την μητρότητα, την θρησκεία, τους άλλους και κυρίως τις γρατζουνιές στο καινούριο παρκέ! Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.10 στο Nova Cinema 2

annette 607

Annette του Λεός Καράξ

Αυτή είναι η ιστορία του Χένρι ΜακΧένρι, ενός εριστικού, διανοούμενου, ανερχόμενου stand-up performer, υποβλητικού, κυνικού, οριακά επιθετικού, μιας σύγχρονης εικόνας του γοητευτικού, πολυπρισματικού «κακού». Και της Αν Ντεφρανού, μιας διάσημης σοπράνο, πανέμορφης, γαλήνιας, διαχρονικά θεϊκής. Οι δυο τους ερωτεύονται με πάθος, κάνουν ένα κοριτσάκι, την Ανέτ (η οποία, χωρίς εξήγηση αλλά και με εκπληκτική εξήγηση, είναι μια ξύλινη μαριονέτα) και καθώς τα οικογενειακά βάρη μεγαλώνουν και η φήμη των δυο τραβά αντίθετες κατευθύνσεις, εκείνης προς τον ουρανό, εκείνου προς την κόλαση, η σχέση τους αρχίζει ν’ αποσυντίθεται.

Το μιούζικαλ του Λεός Καράξ και των The Sparks, ένα τραγικό love story, ένα παράδοξο, μαγευτικό έπος για την αγάπη, το μίσος, τη διασημότητα και το femicide. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix

H ταινία είναι διαθέσιμή για αγορά σε streaming στο viva.gr.

My Tender Matador 607

Τρυφερέ μου Ταυρομάχε (Tengo Miedo Torero) του Ροντρίγκο Σεπούλβεδα

Η Χιλή του '86 ζει κάτω από τον βαρύ ζυγό της δικτατορίας του Πινοσέτ. Η Λόκα ζει έτσι κι αλλιώς κάτω από ένα βαρύ ζυγό: μεσήλικη τρανς, έχει νιώσει παρείσακτη όλη της τη ζωή. Αρα, όπως λέει κι η ίδια, φασίστες ή κομμουνιστές της κάνει το ίδιο, είναι απολιτίκ και καταπιεσμένη. Τις νύχτες ζει μέσα στη μισοσκότεινη χάρη των ντραγκ σόου. Τη μέρα, στο σκληρό φως του ήλιου, με τις εκπληκτικές αντιδιαστολές που υπογράφει ο διευθυντής φωτογραφίας Σέρτζιο Αρμοστρονγκ, ζει σ' ένα μεγάλο υπό κατάρρευση σπίτι, φτιάχνει κεντήματα για τις συζύγους των συνταγματαρχών και μελαγχολεί στη μοναξιά της. Η γνωριμία της με τον Κάρλος θα δώσει στις μέρες της μια ένταση. Νεαρός Μεξικανός αντάρτης, της ζητά ν' αποθηκεύσει σπίτι της κούτες με «πίνακες ζωγραφικής». Η Λόκα ξέρει ενστικτωδώς πότε κάποιος την εκμεταλλεύεται. Αλλά τι γίνεται όταν το αντίτιμο είναι μια λαχταριστή ανάσα ζωής;

Μια παράδοξη συνάντηση ενός νεαρού επαναστάτη με μια ηλικιωμένη τρανς με φόντο τη Χιλή του 1986. Μια συγκινητική κι ειλικρινής διασκευή του έργου του queer icon, Λεμεμπέλ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

italy on stage

10 ταινίες μικρού μήκους: Κρακολίτσε στο Italy On Stage

Το φεστιβάλ, που έφτασε στην 6η διοργάνωσή του, αποτελεί πρωτοβουλία του Εθνικού Κέντρου Ταινιών Μικρού Μήκους σε σύμπραξη με το Υπουργείο Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας. Στην Ελλάδα προωθείται με πρωτοβουλία του πολιτιστικού συλλόγου AIAL στο πλαίσιο του Δικτύου Ελληνο-Ιταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών και την υποστήριξη της Ομοσπονδίας των Κινηματογραφικών Λεσχών της Ελλάδας, και παρουσιάζεται ηλεκτρονικά στο πλαίσιο του παρόντος φεστιβάλ.

Τα έργα αποτελούν μια επιλογή της καλύτερης Ιταλικής παραγωγής της χρονιάς σε είδη όπως το δράμα, το κινούμενο σχέδιο, η επιστημονική φαντασία και το θρίλερ.

Το Φεστιβάλ προτείνει κάθε εβδομάδα έναν νέο κύκλο ταινιών, διαθέσιμων στον θεατή με μια απλή και δωρεάν εγγραφή (που θα ισχύει καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ) στην ιστοσελίδα του Italy on Stage. Στην σελίδα αυτή θα βρείτε και όλες τις πληροφορίες σχετικά με το Φεστιβάλ. Κάθε Παρασκευή, ο εγγεγραμμένος χρήστης θα λαμβάνει ένα ηλεκτρονικό μήνυμα με πληροφορίες για το πρόγραμμα των επόμενων ημερών. Εξαιτίας των γεωγραφικών περιορισμών που αφορούν στα δικαιώματα μετάδοσης των ταινιών, η είσοδος στο Φεστιβάλ επιτρέπεται αποκλειστικά σε χρήστες που διαμένουν στην ελληνική επικράτεια. Δεν υπάρχει όριο στις θεάσεις. Οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.