Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 9 Ιουνίου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 9 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


imitation game 607

Το Παιχνίδι της Μίμησης του Μόρτεν Τίλντουμ

Το χειμώνα του 1952, οι Βρετανικές αρχές εισέβαλαν στο σπίτι του μαθηματικού κι αναλυτή, Αλαν Τιούρινγκ και τον συνέλαβαν για «απρεπή συμπεριφορά», μία κατηγορία που αργότερα θα οδηγούσε στην καταδίκη του με την κατηγορία της ομοφυλοφιλίας. Ωστόσο, κανένας δεν γνώριζε πως επρόκειτο για ένα πρωτοπόρο και ιδιοφυή επιστήμονα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, είχε καθοδηγήσει με επιτυχία μια ομάδα επιστημόνων κι «έσπασε» τον κώδικα της περίφημης Γερμανικής μηχανής, Enigma. Ενα πορτραίτο ενός σπουδαίου και περίπλοκου ανθρώπου, στον οποίο εκατομμύρια άνθρωποι οφείλουν τη ζωή τους.

Ο Νορβηγός Μόρτεν Τίλντουμ («Κυνηγοί Κεφαλών») μεταφέρει στο σινεμά το διάσημο βιβλίο του Αντριου Χότζες: «Αλαν Τιούρινγκ: Το Αίνιγμα» και δίνει στον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς τον ρόλο-εισιτήριο για τα Οσκαρ. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 02.45 στο Star.

Εφτά Λεπτά Ψυχής 607

Εφτά Λεπτά Ψυχής, του Πάνου Βλάχου

Το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ του πρωτοεμφανιζόμενου Πάνου Βλάχου για τη θρυλική νίκη του Σπύρου Λούη στον αγώνα του Μαραθωνίου στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896. Μια αναπάντεχα διεισδυτική και απολαυστική τεκμηρίωση του «ελληνικού ιδεώδους» - ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για τον καθένα.
Η ιστορία του Σπύρου Λούη, ενός λαϊκού παιδιού που από νερουλάς του Αμαρουσίου, που έτρεχε με τα πόδια δίπλα στα γαϊδούρια με τις κανάτες 53 χιλιόμετρα την ημέρα, έγινε ο πρώτος μεγάλος νικητής του Μαραθωνίου στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896, είναι από μόνη της ένα συναρπαστικό αφήγημα, γραμμένο πριν από οτιδήποτε με τα χρυσά γράμματα των «αθλων» που ανήκουν μόνο στους θρύλους ή συχνά, όπως σε αυτήν την περίπτωση και στους… θρύλους.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo. Διαβάστε περισσότερα εδώ

red eye 607

Νυχτερινή Πτήση του Γουές Κρέιβεν

Η Λίζα ταξιδεύει σε νυχτερινή πτήση από το Τέξας προς το Μαϊάμι. Στη διπλανή της θέση στο αεροπλάνο κάθεται ένας γοητευτικός νεαρός, ο Τζακ Ρίπνερ. Οι δυο τους γνωρίζονται και ξεκινούν ευχάριστη συζήτηση, όμως λίγο αργότερα αποδεικνύεται πως ο νεαρός είναι επαγγελματίας δολοφόνος και συμμετέχει στο σχέδιο δολοφονίας ενός ανώτατου αξιωματούχου. Ο Τζακ εκβιάζει τη Λίζα να τον βοηθήσει στο σχέδιό του, διαφορετικά ένας συνεργάτης του θα σκοτώσει τον πατέρα της.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.45 στο Σκάι.

Io Sono l' Amore

Είμαι ο Ερωτας του Λούκα Γκουαντανίνο

Μια αριστοκρατική art deco βίλα του Μιλάνου, που ανήκει στους Ρέκι μια πανίσχυρη οικογένεια βιομηχάνων. Είναι η βραδιά των γενεθλίων του ιδρυτή της επιχείρησης, που πρόκειται ν’ ανακοινώσει την αλλαγή σκυτάλης στη μικρή αυτοκρατορία που ο ίδιος δημιούργησε. Στη διάρκεια του δείπνου, ο γοητευτικός εγγονός του Εντοάρντο παρουσιάζει την κοπέλα που θέλει να παντρευτεί, η αδελφή του Ελιζαμπέτα χαρίζει ένα πίνακα στο παππού της κι ένας νεαρός σεφ κάνει μια απροσδόκητη εμφάνιση. Έτσι αρχίζει μια αφήγηση που παρακολουθεί την οικογένεια Ρέκι και τα μυστικά της, κάτω από ένα μικροσκόπιο που βγάζει στην επιφάνεια όλη τη διακριτική γοητεία της μιλανέζικης μπουρζουαζίας, αλλά και όλη την υποκρισία της.

Η ταινία είναι διαθέσιμη διαθέσιμη τώρα online από τη StraDa, στο iPlatforma και στη viva.gr

million dollar baby 607

Million Dollar Baby του Κλιντ Ιστγουντ

Ο Φράνκι είναι ένας πρώην πρωταθλητής πυγμαχίας, ο οποίος έχει τώρα το δικό του γυμναστήριο για να προπονεί επίδοξους πυγμάχους. Παρά το σκληροτράχηλο παρουσιαστικό του, στην πραγματικότητα κρύβει πολλές ευαισθησίες αλλά φοβάται να τις δείξει γιατί η ζωή τον έχει πληγώσει βαθιά. Όλα θα αλλάξουν την ημέρα που θα μπει στο γυμναστήριό του η Μάγκι, μια τριαντάχρονη σερβιτόρα με δύσκολο παρελθόν αλλά γεμάτη θέληση και αποφασιστικότητα. Ο Φράνκι επιμένει πως δεν προπονεί γυναίκες, όμως η Μάγκι με την επιμονή της θα τον κάνει να αλλάξει γνώμη. Έτσι, ξεκινά ένα ταξίδι που θα μάθει και στους δύο πολύ περισσότερα απ’ ό,τι μπορούσαν ποτέ να φανταστούν.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Σκάι.

Widows 607

Οι Χήρες του Στιβ ΜακΚουίν

Οι «Χήρες» είναι τέσσερις Πρώτες Κυρίες του εγκλήματος, στο σημερινό Σικάγο, εκεί όπου όλα είναι βρώμικα και διεφθαρμένα, από τον ιστό του υποκόσμου ως τις Αρχές. Οταν οι σύζυγοί τους σκοτώνονται σε μια μεγάλη ληστεία που πηγαίνει μοιραία στραβά, εκείνες, ή κάποιες από εκείνες, θα συνασπιστούν γύρω από το πρόσωπο της Βερόνικα τής Βαϊόλα Ντέιβις και θ' αναλάβουν να... ολοκληρώσουν το έργο, όχι μόνο για να εκδικηθούν, αλλά κυρίως για να επιβιώσουν.

Ο Στιβ ΜακΚουίν («12 Χρόνια Σκλάβος») συνεργάζεται με την Τζίλιαν Φλιν («Gone Girl») για ένα συναρπαστικό heist movie με νεοφεμινιστικές αξιώσεις. Τα καταφέρνει στο πρώτο. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.10 στο Cosmote Cinema 1.

serpico 607

Serpico του Σίντνεϊ Λιούμετ

Το 1970 ο αστυνομικός Φρανκ Σέρπικο καθήλωσε με τις αποκαλύψεις του τα μέλη της επιτροπής Ναπ, που ερευνούσαν υποθέσεις διαφθοράς αστυνομικών του Τμήματος της Νέας Υόρκης. O συγγραφέας Πίτερ Μάας, με βάση την αληθινή ιστορία του Σέρπικο, έγραψε ένα βιβλίο ντοκουμέντο, που απετέλεσε την αφετηρία γι' αυτή την ταινία του Σίντνεϊ Λιούμετ. Ο Φρανκ Σέρπικο είναι ένας έντιμος αστυνομικός, που αρνείται να δωροδοκηθεί για να συγκαλύψει τις παράνομες δραστηριότητες των συναδέλφων του. Όταν αποφασίζει να καταγγείλει τα όσα συμβαίνουν γύρω του, προκαλεί την οργή των διεφθαρμένων συναδέλφων του, βάζοντας τη ζωή του σε κίνδυνο.

Ο Αλ Πατσίνο κέρδισε για την ερμηνεία του τη Χρυσή Σφαίρα και ήταν υποψήφιος για Οσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου, ενώ η ταινία ήταν υποψήφια και για Οσκαρ διασκευασμένου σεναρίου, ενώ τη μουσική της ταινίας υπογράφει ο Μίκης Θεοδωράκης.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στο Mega.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.