Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 8 Ιουνίου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 8 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Μικρά Αγγλία 607

Μικρά Αγγλία του Παντελή Βούλγαρη

Η Ανδρος του 1930 είναι ένα νησί ναυτικό: οι άντρες περιπλανώνται στις θάλασσες του κόσμου προσπαθώντας να γίνουν καπετάνιοι και να κάνουν ένα κομπόδεμα, αλλά συχνά χάνονται στα κύματα. Οι γυναίκες μένουν πίσω στο νησί και παλεύουν να φτιάξουν μια τύχη για κείνες και για τις οικογένειές τους. Μια τέτοια γυναίκα, η Μίνα, με στρατηγικό πολυμήχανο μυαλό, κανονίζει τα προξενιά των κοριτσιών της, της Ορσας και της Μόσχας, εξασφαλίζοντάς τους καλή ζωή, χωρίς να νοιάζεται για «αισθήματα» και ρομάντζα. Μόνο που οι δυο κόρες αγαπούν τον ίδιο άντρα και οι μηχανορραφίες της μάνας τους θα φέρουν μοιραίες συγκρούσεις στην οικογένειά τους.
Ο Παντελής Βούλγαρης μεταφέρει στο σινεμά το βιβλίο της Ιωάννας Καρυστιάνη, σ’ ένα συγκινητικό, θεαματικό, απολαυστικό δράμα εποχής.

Η ταινία προβάλλεται στις 22:00 στην ΕΡΤ1. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Social Network 607 1

The Social Network του Ντέιβιντ Φίντσερ

Κάποτε ήταν το ραδιόφωνο, το τηλέφωνο, το αυτοκίνητο, η τηλεόραση. Σήμερα είναι το Facebook. Όταν ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ (Τζέσι Αιζενμπεργκ), ο Εντουάρντο Σάβεριν (Αντριου Γκάρφιλντ), ο Σον Πάρκερ (Τζάστιν Τίμπερλεϊκ) και οι αδερφοί Γουίνκελβος (Άρμι Χάμερ και Τζος Πενς) εμπνεύστηκαν ένα διαφορετικό είδος κοινωνικής δικτύωσης, δεν ήξεραν ότι έβαζαν τα θεμέλια για το πιο επαναστατικό κοινωνικό φαινόμενο του 21ου αιώνα. Και σίγουρα δε φαντάζονταν την τροπή που θα έπαιρνε η φιλία τους, μπροστά στην επιτυχία. Υποκειμενικές ματιές, αντικρουόμενες ιστορίες, μηνύσεις και δικαστικές αναμετρήσεις: η ιστορία της δημιουργίας του Facebook μέσα από τα μάτια των εμπνευστών είναι στην πραγματικότητα τρεις διαφορετικές ιστορίες που αμφισβητούν την έννοια της μίας και μοναδικής αλήθειας.

Η ταινία προβάλλεται στις 00:00 στο Mega.

Εφτά Λεπτά Ψυχής 607

Εφτά Λεπτά Ψυχής, του Πάνου Βλάχου

Το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ του πρωτοεμφανιζόμενου Πάνου Βλάχου για τη θρυλική νίκη του Σπύρου Λούη στον αγώνα του Μαραθωνίου στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896. Μια αναπάντεχα διεισδυτική και απολαυστική τεκμηρίωση του «ελληνικού ιδεώδους» - ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για τον καθένα.
Η ιστορία του Σπύρου Λούη, ενός λαϊκού παιδιού που από νερουλάς του Αμαρουσίου, που έτρεχε με τα πόδια δίπλα στα γαϊδούρια με τις κανάτες 53 χιλιόμετρα την ημέρα, έγινε ο πρώτος μεγάλος νικητής του Μαραθωνίου στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896, είναι από μόνη της ένα συναρπαστικό αφήγημα, γραμμένο πριν από οτιδήποτε με τα χρυσά γράμματα των «αθλων» που ανήκουν μόνο στους θρύλους ή συχνά, όπως σε αυτήν την περίπτωση και στους… θρύλους.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo. Διαβάστε περισσότερα εδώ_

lemebel 607

Lemebel της Ζοάνα Ρεπόσι Γκαριμπάλντι

Μια αναδρομή στον βίο και τα πεπραγμένα του Χιλιανού εικαστικού καλλιτέχνη και συγγραφέα Πέδρο Λεμεμπέλ – ένα ταξίδι καλλιτεχνικής δημιουργίας και αντίστασης μέσα σε μια συντηρητική κοινωνία, από τα πρώτα χρόνια της αφάνειας μέχρι την εποχή της καταξίωσης του. Μέσα από προσωπικές φωτογραφίες και βίντεο, συνεντεύξεις και αρχειακό υλικό από εμβληματικές παραστάσεις, σκιαγραφείται το συγκινητικό πορτρέτο ενός καλλιτέχνη που, επί Πινοσέτ, μετατράπηκε σε σύμβολο της queer κουλτούρας και έδωσε, με όπλο την τέχνη του, σθεναρή μάχη ενάντια σε κάθε μορφή κομφορμισμού και αυταρχισμού.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Mubi. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Stavisky 607

Stavisky του Αλέν Ρενέ

Δεκαετία του 1930. Ο ακαταμάχητα γοητευτικός και ταλαντούχος μικροαπατεώνας Σερζ Αλεξάντρ, γνωστότερος ως Σταβίσκι, πετυχαίνει να κάνει φιλίες μέσα από τα υψηλότερα κλιμάκια της γαλλικής βιομηχανίας και πολιτικής. Τίποτα όμως δεν κρατά για πάντα και μια μεγάλη του απάτη με πολλά φράνκα ξεσκεπάζεται, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει ένα σκάνδαλο που παραλίγο να ξεκινήσει εμφύλιο πόλεμο.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix.

one cut for the dead 607

One Cut of the Dead του Σινιτσίρο Ουέντα

Αυτή η βίαιη zombie κωμωδία ξεκινά με ένα θεαματικό μονοπλάνο 37 λεπτών στο οποίο ένα κινηματογραφικό συνεργείο το οποίο γυρίζει μια ταινία με ζόμπι σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο όπου κάποτε διεξάγονταν πειράματα, έρχεται αντιμέτωπο με μια αληθινή επιδρομή ζόμπι που διψούν για σάρκα.Το φιλμ που γυρίστηκε με σχεδόν μηδενικό μπάτζετ κι αγνωστους ηθοποιούς ξεκίνησε την καριέρα του στις αίθουσες με δυο προβολές σε ένα μικρό σινεμά του Τόκιο οι οποίες γέμισαν, όπως και οι επόμενες δύο και οι επόμενες δύο μετα από αυτές. Και σύντομα μεταμορφώθηκε σε ένα αληθινό φαινόμενο που ξεπέρασε τα όρια της χώρας.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Spamflix. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Leonardo Di Caprio The Revenant 607 2

Η Επιστροφή (The Revenant), του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου

Σε μια αποστολή στην άγρια φύση της Αμερικής, ο θρυλικός εξερευνητής Χιου Γκλας δέχεται επίθεση από μια αρκούδα και εγκαταλείπεται από τα μέλη της ομάδας του, οι οποίοι τον θεωρούν νεκρό. Προσπαθώντας να επιβιώσει, ο Γκλας υπομένει τις αφάνταστες δυσκολίες, καθώς και την προδοσία του έμπιστου ανθρώπου του, Τζον Φιτζέραλντ. Με οδηγό του την δύναμη της θέλησης και την αγάπη για την οικογένειά του, ο Γκλας πρέπει να αντέξει τον βαρύ χειμώνα σε μια ανελέητη προσπάθεια να ζήσει και να βρει λύτρωση.
Σινεμά με τόλμη και όραμα με ποιήση και βία. Οχι δίχως ατέλειες, μα που δεν σου αφήνει άλλη επιλογή από το να του υποκλιθείς.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Amazon Prime Video. Διαβάστε περισσότερα εδώ


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.