Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς


the dig 607

H Ανασκαφή (The Dig) του Σάιμον Στόουν
Βασισμένη σε ένα βιβλίο που με την σειρά του αφηγούνταν μια αληθινή ιστορία, «η Ανασκαφή» καταγράφει την ανακάλυψη ενός από τα σημαντικότερα ευρήματα στην ιστορία της βρετανικής αρχαιολογίας, η οποία έγινε όχι σε μια επιστημονική ανασκαφή, αλλά στην ιδιοκτησία μιας νεαρής πλούσιας χήρας από έναν άντρα που δεν ήταν επισήμως αρχαιολόγος. Βρισκόμαστε λίγο πριν το ξεκίνημα του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και η Ιντιθ Πρίτι, πεπεισμένη ότι κάτι κρύβεται κάτω από τους παράξενους μικρούς λόφους που υπάρχουν διασκορπισμένοι στο κτήμα της, προσλαμβάνει τον Μπέιζιλ Μπράουν, έναν πεπειραμένο «σκαφτιά» που όπως δεν έχει πτυχίο αρχαιολόγου, προκειμένου να βρουν όσα είναι θαμμένα εκεί.
Αυτό που θα ανακαλύψουν θα φέρει στο χωράφι της Ιντιθ τους κορυφαιους αρχαιολόγους της χώρας και με την ηχώ του επικείμενου πολέμου να ακούγεται όλο και πιο δυνατά, η ανάγκη να εξερευνηθεί η ανασκαφή όσο το δυνατόν γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά, θα γεννήσει εντάσεις και τριγμούς στην σχέση όσων εμπλέκονται. Καθώς η ανασκαφή προχωρά κι όλο και περισσότερα εντυπωσιακά ευρήματα έρχονται στο φως, το φιλμ ανασκάπτει την ίδια στιγμή τις ιστορίες και την ψυχολογία των ανθρώπων που κινούνται γύρω της, και παρατηρεί με την λεπτότητα και την προσοχή αρχαιολόγου τα όσα τους ορίζουν. Διαβάστε την γνώμη του Flix για την ταινία εδώ.

Η «Ανασκαφή» είναι διαθέσιμη από σήμερα στο Netflix

palmer 607

Palmer του Φίσερ Στίβενς
Ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ πρωταγωνιστεί στον ρόλο του Πάλμερ, ενός πρώην αθλητή του φούτμπολ, ο οποίος βγαίνοντας από την φυλακή επιστρέφει στην μικρή του πόλη για να προσπαθήσει να χτίσει την ζωή του από την αρχή. Και κάπως έτσι και θα βρεθεί υπέυθυνος για ένα οχτάχρονο αγόρι που έχει εγκαταλείψει η μητέρα του η οποία ήταν γειτόνισσά του. Ο μικρός Σαμ, που του αρέσει να κάνει παρέα με κορίτσια κι αγαπά τις πριγκίπισσες δείχνει να μην ταιριάζει στο γενετικό του φύλο κι εν πολλοίς είναι κι εκείνος όπως κι ο Πάλμερ παράταιρος στην μικρή τους πόλη. Κάτι που θα φέρει τους δυο τους κοντά και τους βοηθήσει να χτίσουν μια σχέση που και οι δυο έχουν ανάγκη.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Apple TV+

home 607

Home της Ούρσουλα Μέιερ
Η ειρηνική καθημερινότητα μιας οικογένειας απειλείται όταν ένας πολυσύχναστος αυτοκινητόδρομος κατασκευάζεται λίγα μόλις μέτρα από το απομονωμένο σπίτι τους στην μέση του πουθενά. Αρνούμενοι να μετακομίσουν, η Μαρτ, ο Μισέλ και τα τρία παιδιά τους, εφευρίσκουν πρωτότυπους τρόπους να προσαρμοστούν στο νέο περιβάλλον και συνεχίζουν την ξένοιαστη ρουτίνα τους παρά το καθημερινό στρες που τους προκαλούν τα εκατοντάδες διερχόμενα αυτοκίνητα. Όμως οι υποψίες για τους άγνωστους μακροπρόθεσμους κινδύνους προκαλούν ένταση στην οικογένεια. Το να παραμείνουν στο διαταραγμένο τους νοικοκυριό μπορεί να μην είναι τόσο εύκολο, αλλά παραμένει ακόμα το σπίτι τους…

Η ταινία προβάλλεται στo πλαίσιo του αφιερώματος στο Νέο Ελβετικό Κινηματογράφο της Ταινιοθήκης της Ελλάδος.

Working Girls 607

Working Girls (Filles de Joie) των Φρεντερίκ Φοντέιν, Αν Πολίτσεβιτς
Το φιλμ αφηγείται την ιστορία τριών γυναικών, της Αξέλ, της Κονσό και της Ντομινίκ που δεν έχουν τίποτα κοινό, εκτός από το γεγονός ότι είναι συνάδελφοι και κάθε μέρα διασχίζουν τα σύνορα για να πάνε στη δουλειά τους. Προκειμένου να μπορούν να ζήσουν μια αξιοπρεπή ζωή από την μια πλευρά των συνόρων, στο Ρουμπέ, δουλεύουν ως πόρνες στην άλλη πλευρά, στο Βέλγιο. Αυτή η διπλή ζωή είναι το κοινό μυστικό τους.

Η ταινία προβάλλεται στo του My French Film Festival..

Οικογενειακή Υπόθεση 607

Μια Οικογενειακή Υπόθεση της Αγγελικής Αριστομενοπούλου
Οι Ξυλούρηδες είναι η πιο γνωστή μουσική οικογένεια της Ελλάδας. Από τον θρυλικό Νίκο Ξυλούρη και τα αδέρφια του, τον φημισμένο λυράρη Ψαραντώνη και τον δεξιοτέχνη λαουτιέρη Ψαρογιάννη, μέχρι τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, τρεις γενιές μουσικών κρατούν ζωντανή τη μουσική παράδοση της οικογένειας και τη μεταφέρουν σε χιλιάδες θαυμαστές στον κόσμο. Με κεντρικούς χαρακτήρες τον Ψαρογιώργη (Γιώργη Ξυλούρη), τα τρία παιδιά του που σπουδάζουν στη Μελβούρνη και τον πατέρα του, Ψαραντώνη, η ταινία ακολουθεί την οικογένεια μέσα από επαγγελματικές προκλήσεις και δύσκολες προσωπικές αποφάσεις και καταγράφει τη ζωή τους για διάστημα δύο ετών. Η ταινία ξεκινάει το 2012. Είναι μια χρονιά κρίσιμων αποφάσεων και αλλαγών για την οικογένεια του Ψαρογιώργη, που ζει μεταξύ Κρήτης και Αυστραλίας. Διαβάστε τη γνώμη του Flix για το «Μια Οικογενειακή Υπόθεση »

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Vimeo Pro στο πλαίσιο του Greece in a Box


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς