Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς



Πολιορκία στην Οδό Λιπέρτη του Σταύρου Παμπαλλή

Στην πρώτη του μεγάλου μήκους δουλειά, ο Σταύρος Παμπαλλής εμπνέεται από την φόρμα και τους κανόνες του western για να παρουσιάσει την σύγχρονη κυπριακή πραγματικότητα ως μία κοινωνία όπου η οικονομική κρίση και η μόνιμη υπενθύμιση της Τουρκικής κατοχής δημιουργούν μια άγονη, σκληρή, με τους δικούς της ηθικούς κανόνες πραγματικότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο μοναχικός αντι-ήρωας του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη είναι ένας άνδρας με μετατραυματικό στρες που πασχίζει εδώ και χρόνια να ξαναβρεί δουλειά ύστερα από την τραγική απώλεια της προηγούμενης εργασίας του, όσο η οικογένειά του καταρρέει κάτω από τα οικονομικά χρέη και την ανηλεή αντιμετώπιση των τραπεζών. Ο ίδιος κρύβει τις προειδοποιητικές επιστολές εκποίησης που λαμβάνει, στο γκαράζ μαζί με το G3 του στρατού. Η γυναίκα του από την άλλη, πλένει και σιδερώνει ρούχα προκειμένου να εξασφαλίσει λίγα χρήματα για τις βασικές τους ανάγκες. Το μόνο που φαίνεται να κρατά την συνεκτικότητα της οικογένειάς τους είναι το σπίτι στο οποίο ζουν, λίγα μέτρα από την Πράσινη Γραμμή της Λευκωσίας. Οταν όμως έρθει η ώρα να τους το πάρουν, οι εξελίξεις θα είναι απροσδόκητες. Ο σχεδόν ανώνυμος μοναχικός πιστολέρο της αφήγησης (μόνο ένα Π προδίδει την ταυτότητά του) θα έρθει σε μια ύστατη σύγκρουση με το σύστημα, τους ανθρώπους γύρω του και, στην τελική, τον ίδιο του τον εαυτό. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix.

«H Πολιορκία στην Οδό Λιπέρτη» προβάλλεται online στις 19 , 20, 21 και 22 Φεβρουαρίου σε online streaming στο viva.gr


Μα φυσικά και Νοιάζομαι (I Care a Lot) του Τζέι Μπλέικσον

H Μαρλα Γκρέισον μαζί με τη σύντροφό της στη ζωή και τη δουλειά, Φραν, έχουν στήσει μια καλοκουρδισμένη απάτη: Με την βοήθεια μιας γιατρού που κάτι έχει καταλάβει λάθος στον ιπποκράτειο όρκο κι ενός ανιδεου, ευκολόπιστου δικαστη, βάζουν στόχο ηλικιωμένους με σημαντική περιουσία, αλλά δίχως οικογένεια, τους ανακυρήσουν ανίκανους να φροντίσουν τον εαυτό τους και η Μάρλα γίνεται η νόμιμη προστάτης τους και διαχειριστής της περιουσίας τους. Οταν όμως ανακαλύψουν ένα αληθινό λαυράκι, την Τζέιν Πίτερσον, το σχέδιό τους θα πέσει σε έναν απροσδόκητο σκόπελο. Η καλοκάγαθη ηλικιωμένη κυρία δεν είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται εκ πρώτης όψεως και ο μηχανισμός της απάτης τους θα κινδυνεύσει να τιναχθεί στον αέρα. Αν η Μάρλα και η Φραν κατορθώσουν να βγουν ζωντανές. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το «Μα Φυσικά και Νοιάζομαι».

H ταινία προβάλλεται στο Netflix.


Wolfwalkers των Τομ Μουρ, Ρος Στιούαρτ

Στην Ιρλανδία του 17ου αιώνα η Ρόμπιν είναι η νεαρή κόρη ενός βρετανού στρατιώτη, στον οποίο ο τοποτηρητής της περιοχής έχει αναθέσει την εξόντωση μιας αγέλης λύκων που τρομοκρατούν τους χωρικούς, εμποδίζουν την αποψίλωση του δάσους κι επιτίθενται στ πρόβατα. Η Ρόμπιν ονειρεύεται να γίνει κι αυτή κυνηγός λύκων στ΄ αχνάρια του πατέρα της, όταν όμως τον ακολουθήσει κρυφά σε μια από τις αποστολές του, τα πάντα θα αλλάξουν, όταν ανακαλύψει ένα μυστηριώδες κορίτσι που έχει την ικανότητα να μεταμορφώνεται σε λύκο και να ελέγχει την αγέλη. H νέα ταινία του ιρλανδικού στούντιο κινουμένων σχεδίων Cartoon Sallon, που μας έχει δώσει φιλμ όπως τα «Breadwinner», «Song of the Sea» και «The Secret of the Kells» είναι ένα πανέμορφο παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, με ποιητικό animation κι ένα χρήσιμο μήνυμα. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το «Wolfwalkers».

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Apple TV+


Οι Αδελφές Μακαλούζο της Εμα Ντάντε

Μαρία, Πινούτσια, Λία, Κάτια, Αντονέλλα. Η παιδική ηλικία, η ενηλικίωση και τα γηρατειά πέντε αδελφών που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε ένα διαμέρισμα στον τελευταίο όροφο μιας μικρής πολυκατοικίας στα προάστια του Παλέρμο, όπου ζουν μόνες τους, χωρίς τους γονείς τους. Όταν οι αδελφές είναι μεταξύ εννέα και δεκαοκτώ ετών, η νεότερη, η Αντονέλλα, πεθαίνει στη θάλασσα. Τριάντα χρόνια αργότερα, η Αντονέλλα ζει ακόμα ανάμεσά τους, είναι ακόμα παιδί, κατοικεί στη μνήμη των αδελφών της. Ένα σπίτι που φέρει τα σημάδια του χρόνου που περνά, όπως και αυτοί που έχουν μεγαλώσει σε αυτό και εξακολουθούν να ζουν μέσα του. Η ιστορία πέντε γυναικών, ιστορία μιας οικογένειας, για το ποιος φεύγει, ποιος μένει και ποιος αντιστέκεται.

Η ταινία προβάλλεται στο 1ο Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου της Ταινιοθήκης της Ελλάδας ως τις 22/02


Toy Story 3 του Λι Ανκριτς

Ο Aντι έχει πια μεγαλώσει και ετοιμάζεται να περάσει τις πύλες του κολλεγίου. Πριν όμως μετακομίσει στο νέο χώρο του, θα πρέπει να απαλλάξει το άλλοτε παιδικό δωμάτιό του από κάθε περιττό αντικείμενο. Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο, ο Μπαζ, ο Γούντι, ο Σούστας και τα υπόλοιπα παιχνίδια, αρχίζουν να ανησυχούν για το αβέβαιο μέλλον τους. Πριν καλά καλά το καταλάβουν, θα βρεθούν μέσα στον γειτονικό παιδικό σταθμό «Ηλιαχτίδα», ανάμεσα σε ασυγκράτητα νήπια που δε βλέπουν την ώρα να πάρουν τα. παιχνίδια στα χέρια τους, χωρίς φυσικά να έχουν πάντα και τις καλύτερες προθέσεις. Στο χάος που ακολουθεί, η ομάδα των παιχνιδιών θα προσπαθήσει να μείνει ενωμένη, ενώ στο δρόμο τους, θα βρεθεί ένας μεγάλος ροζ αρκούδος με άρωμα φράουλας, που θα προσπαθήσει να τους βοηθήσει. Κανείς όμως δεν γνωρίζει το παρελθόν του και τις πραγματικές του προθέσεις... Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το «Toy Story 3».

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στις 21.00 στον ALPHA.


Ο Πύργος του Downton του Μάικλ Ενγκλερ

Η ιστορία ξεκινά εκεί όπου τελείωσε η σειρά. Στον Πύργο του Downton ζουν γαλήνια η οικογένεια του Λόρδου Γκράνθαμ (με τακτικές επισκέψεις από τη μητέρα του, τη Λαίδη Βάιολετ της Μάγκι Σμιθ), μόνο που τώρα τα ηνία έχει πάρει η πρωτότοκη κόρη Μέρι, με σίγουρο χέρι και στιγμές ανασφάλειας. Στο «κάτω πάτωμα», των υπηρετών, τίποτα δεν έχει αλλάξει: η Πάτμορ μαγειρεύει λιγουρευτά, ο Μπάροου έχει αναλάβει χρέη Μπάτλερ, η Ντέιζι ετοιμάζεται να παντρευτεί. Αυτή την περίοδο αρμονίας θα ταράξει η βασιλική επίσκεψη και θα φέρει τον κάθε ήρωα αντιμέτωπο με τη θέση που θέλει να έχει στο μέλλον του. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για τον «Πύργο του Downton».

Η ταινία προβάλλεται στις 19.50 στο Cosmote Cinema 2.


Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Στίβεν (Κόλιν Φάρελ) είναι ένας διαπρεπής καρδιοχειρουργός, παντρεμένος με την Άννα (Νικόλ Κίντμαν), μία καταξιωμένη οφθαλμίατρο. Είναι ευκατάστατοι και ζουν ευτυχισμένοι με τα δύο τους παιδιά, τη δεκατετράχρονη Κιμ (Ράφι Κάσιντι) και τον δωδεκάχρονο Μπομπ (Σάνι Σούλζικ). O Στίβεν έχει αναπτύξει φιλική σχέση με τον Μάρτιν (Μπάρι Κέγκαν), ένα δεκαεξάχρονο αγόρι, ορφανό από πατέρα, το οποίο μοιάζει να έχει υπό την προστασία του. Τα πράγματα παίρνουν ολέθρια τροπή όταν ο γιατρός συστήνει τον Μάρτιν στην οικογένεια του, αναστατώνοντας τον κόσμο τους, ενώ ο ίδιος καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε μια ασύλληπτη θυσία και τον κίνδυνο να χάσει τα πάντα. Διαβάστε την γνώμη του Flix για το «Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού».

H ταινία προβάλλεται στο ΕΡΤFlix.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς