Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς


ιταλικό σινεμά maledetta primavera 607

«Καταραμένη Ανοιξη» («Maledetta Primavera») της Ελίζα Αμορούζο

Η Νίνα είναι 13 ετών και έχει μια υπερβολικά χαοτική οικογένεια. Μεταφέρεται από το κέντρο της Ρώμης σε μια γειτονιά των προαστίων: γκρίζες ογκώδεις πολυκατοικίες, αγόρια με σκούτερ και μια αστεία γιαγιά που ξοδεύει όλο το χρόνο της παίζοντας χαρτιά. Μια ξαφνική συνάντηση με την 13χρονη Σίρλεϊ από τη Βραζιλία αναστατώνει τα πάντα. Η φιλία τους θα οδηγήσει τη Νίνα να χάσει τελικά τον έλεγχο. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης.

H ταινία προβάλλεται στο 1ο Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου που γίνεται online από τις 12-22 Φεβρουαρίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας

una mujer fantastica 607

«Μια Φανταστική Γυναίκα» («Una Mujer Fantastica») του Σεμπαστιάν Λέλιο

Σ' ένα σύμπαν υπερηρώων, η Μαρίνα θα είχε το «χάρισμα» κανείς να μην τη βλέπει. Ως γυναίκα. Η Μαρίνα είναι νέα, όμορφη, μπριόζα, τρανσέξουαλ. Ο σύντροφός της, ο καλόκαρδος και γοητευτικός Ορλάντο, είναι κατά μια εικοσαετία μεγαλύτερος, χωρισμένος, με ένα μεγάλο γιο. Οταν, ανήμερα στα γεννέθλιά της και μετά τη γιορτή που της έχει ετοιμάσει, ο Ορλάντο πεθαίνει ξαφνικά, η οικογένειά του στρέφεται εναντίον της Μαρίνα. Δεν τη θέλει, δεν τη βλέπει, όπως δεν τη βλέπει ο γιατρός, η αστυνομικός, ο αδελφός του θανόντος, οι αρχές: βλέπουν μια ταυτότητα με αντρικό όνομα, ένα πλάσμα στρεβλό. Κανείς δεν βλέπει τη Μαρίνα. Κι έτσι εκείνη δεν μπορεί να συμμετάσχει στον αποχαιρετισμό του άντρα που αγάπησε, ούτε και να πενθήσει με δύναμη και να κλείσει την πόρτα αυτής της σχέσης που υπήρξε υπέροχη. Μετά το θρίαμβο της «Gloria», ο Χιλιανός Σεμπαστιάν Λέλιο, με παραγωγό, μάλιστα, τον συμπατριώτη του Πάμπλο Λαραΐν, φέρνει και πάλι στην οθόνη μια ηρωίδα γεμάτη ενέργεια, αποφασιστικότητα και αυτάρκεια, μια γυναίκα που, έστω με άλλο τρόπο, αρνείται πεισματικά να ενταχθεί σε μια προκαθορισμένη ταμπέλα. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ2

On Body and Soul 607

«Η Ψυχή και το Σώμα» της Ιλντικο Ενιέντι

Ο Εντρε και η Μαρία, δύο εσωστρεφείς άνθρωποι, δουλεύουν μαζί, όταν ανακαλύπτουν κατά τύχη ότι μοιράζονται το ίδιο όνειρο κάθε βράδυ. Αισθάνονται αμήχανοι, δύσπιστοι και φοβισμένοι. Τα όνειρά τους είναι τόσο έντονα και αληθοφανή, ώστε, διστακτικά, θα δεχτούν αυτή την παράξενη σύμπτωση και θα επιδιώξουν να αναπαράξουν στο φως της ημέρας αυτά που έχουν δει το προηγούμενο βράδυ. Μια ταινία για τους φόβους και τις αναστολές του να «ανοίγεται» κανείς σε άλλους και για το πόσο συναρπαστικό μπορεί να είναι, όταν τελικά αυτό συμβαίνει. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για την ταινία.

Το «Η Ψυχή και το Σώμα», σαν σήμερα, το 2017, κέρδισε τη Χρυσή Αρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου! Γιορτάζουμε την επέτειο βλέποντάς την, από τη StraDa Films, μόνο με το τίμημα της θέασης, στο iPlatforma.

Wonder Wheel 607

«Wonder Wheel» του Γούντι Αλεν

Το καλοκαίρι του 1950, στην πολύβουη, πολύχρωμη, σπαρταρούσα από ζωή παραλία του Κόνι Αϊλαντ στα περίχωρα του Μπρούκλιν, ο ναυαγοσώστης Μίκι (Τζάστιν Τίμπερλεϊκ), αφού μας αυτοσυστήνεται σε voiceover ως εκκολαπτόμενος συγγραφέας με φύση ποιητή, αρχίζει να αφηγείται την ιστορία της Τζίνι (Κέιτ Γουίνσλετ), αποτυχημένης ηθοποιού που κατέληξε σερβιτόρα και ζει με τον άξεστο άντρα της, Χάμπτι, και τον πυρομανή ανήλικο γιο της από τον πρώτο της γάμο, Ρίτσι, σε ένα σπίτι δίπλα στο τοπικό πάρκο αναψυχής, όπου ο σύζυγος βγάζει με το ζόρι τα προς το ζην ως χειριστής καρουζέλ. Το 2017 ο Γούντι Aλεν επιστρέφει στα μοτίβα του κλασικού αμερικανικού θεάτρου και τον «νεροχύτη» της Τζάσμιν, με ανάμικτα αποτελέσματα. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix. Βλέπουμε το «Wonder Wheel» περιμένοντας να μάθουμε πότε στο κοντινό ή απώτερο μέλλον θα δούμε τη νέα ταινία του Γούντι Αλεν, «Rifkin's Festival».

Η ταινία προβάλλεται στις 20.15 στο Cosmote Cinema 2

ma rainey's black bottom 607

«Ma Rainey's Black Bottom» του Τζορτζ Σι Γουλφ

Πρόκειται για τη διασκευή του θεατρικού έργου του Ογκουστ Γουίλσον που παίχτηκε πρώτη φορά το 1982 και ανήκει στον κύκλο του Πίτσμπεργκ, το χρονικό του συγγραφέα πάνω στην αφροαμερικανική ιστορία.Οι εντάσεις και οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν κατά τη διάρκεια μιας απογευματινής ηχογράφησης στο Σικάγο της δεκαετιάς του 1920, καθώς μια μπάντα μουσικών περιμένει την ερμηνεύτρια, τη θρυλική «Mother of the Blues», Μα Ρέινι. Αργοπορημένη για το στούντιο, η ατρόμητη, φλογερή Μα βρίσκεται σε διαμάχη με τον λευκό μάνατζερ και παραγωγό της για τα δικαιώματα πάνω στη μουσική της. Καθώς το συγκρότημα περιμένει στην κλειστοφοβική αίθουσα της πρόβας του στούντιο, ο φιλόδοξος τρομπετίστας Λέβι που θέλει να αφήσει το δικό του αποτύπωμα στη μουσική βιομηχανία παρακινεί τους συναδέλφους του μουσικούς σε μια εξομολόγηση ιστοριών, αληθινών και ψεύτικων που θα αλλάξουν για πάντα την πορεία της ζωής τους. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στο Netflix με ελληνικούς υπότιτλους.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς