Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες. Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Και μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2020: Ψηφίστε κι εσείς για την καλύτερη ταινία της χρονιάς και κερδίστε δώρα. Μπείτε εδώ για να μάθετε όλες τις λεπτομέρειες για τη συμμετοχή σας.



Αλφαβίλ (Alphaville) του του Ζαν-Λικ Γκοντάρ

Σε ένα μελλοντικό κόσμο ο Λέμμυ Κώσιον βρίσκεται σε αποστολή στην Αλφαβίλ με τις ακόλουθες οδηγίες: “Επικοινωνείστε με το Καθηγητή Φον Μπράουν για να τον απελευθερώσετε ή, αν αρνηθεί, να τον σκοτώσετε…” Επί τόπου, ο Λέμμυ Κώσιον δεν έχει προλάβει να ξεκινήσει την έρευνα του πριν η Νατάσα, κόρη του καθηγητή, του προσφέρει τη βοήθειά της… Η ταινία προβάλλεται στο αφιέρωμα στην Ανα Καρίνα που διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο.


West Side Story των Ρόμπερτ Γουάιζ, Τζερόμ Ρόμπινς

Μια ακόμη εκδοχή του «Ρωμαίος & Ιουλιέτα» του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, το «West Side Story» αφηγείται τον απαγορευμένο έρωτα ανάμεσα σε ένα αγόρι (Τόνι) και ένα κορίτσι (Μαρία) δυο αντίπαλων συμμοριών στη Νέα Υόρκη του 1957. Η ταινία θα προβληθεί στη 01.00 στην ΕΡΤ2.


Tο Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών του Σύλλα Τζουμέρκα

H τρίτη ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα μετά την Έκρηξη και τη Χώρα Προέλευσης, παρακολουθεί δυο γυναίκες, μια αστυνομικό και μια εργάτρια σε εργοστάσιο παραγωγής χελιών, που ζουν σε μια επαρχιακή πόλη στη Δυτική Ελλάδα. Όταν μια μυστηριώδης αυτοκτονία θα φέρει τα πάνω-κάτω στη μικρή πόλη και θα πυροδοτήσει έναν άγριο κύκλο βίας, οι ζωές των δύο γυναικών που μέχρι χθες αγνοούσαν η μία την ύπαρξη της άλλης, αρχίζουν να συγκλίνουν. Δεν το ξέρουν ακόμη, αλλά από τη συνάντησή τους μπορεί να κρέμεται η σωτηρία τους. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix εδώ. Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση ή αγορά στο iPlatforma.


On the Rocks της Σοφία Κόπολα

Η νέα ταινία της Σοφία Κόπολα είναι μια γλυκόπικρη screwball κομεντί στην οποία η Νέα Υόρκη κι ο Μπιλ Μάρεϊ επιδεικνύουν τις πιο προβλέψιμες αρετές τους, μα που η καρδιά της είναι τρυφερή και η υφή της απολαυστικά χαριτωμένη. H ταινία προβάλλεται στο Apple TV+ με ελληνικούς υπότιτλους.


Συζήτηση Κέιτ Μπλάνσετ και Χρήστο Νίκου για τα «Μήλα»

Η Κέιτ Μπλάνσετ έχει αναλάβει την προώθηση της ελληνικής υποψηφιότητας στη φετινή οσκαρική κούρσα και το ραντεβού της σε ένα on line Q&A με τον Ελληνα σκηνοθέτη, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, ήταν ένα πρώτο βήμα για να τον συστήσει στους ψηφοφόρους της Ακαδημίας.

Το Κορίτσι από τη Δανία του Τομ Χούπερ

Κινηματογραφική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Ντέιβιντ Εμπερσχοφ που αφηγείται μια εκδοχή της ιστορίας του Αϊναρ Βέγκενερ (γνωστού ως Λίλι Ελμπε), την περίοδο που αποφάσισε να κάνει εγχείρηση επαναπροσδιορισμού φύλου, σοκάροντας τους ανθρώπους της εποχής. Ως Αϊναρ ήταν παντρεμένος με τη ζωγράφο Γκέρντα Βέγκενερ που στα έργα της τον συμπεριλάμβανε, αρχικά, ως μυστήρια, μελαχρινή κοπέλα με όμορφα πόδια. Ετσι ανακάλυψε τα θέματα σεξουαλικής ταυτότητας που είχε, αποφασίζοντας να προχωρήσει σε εγχείρηση αλλαγής φύλου. Η ταινία θα προβληθεί στις 22.40 στο Cosmote Cinema 1.


Οι Χριστουγεννιάτικες Ταινίες με τις Οποίες Μεγαλώσαμε

Ξετυλίξτε τις αληθινές ιστορίες πίσω από τα θρυλικά χριστουγεννιάτικα μπλοκμπάστερ «Elf» και «Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης», χάρη σε σκηνές από τα γυρίσματα και συνεντεύξεις με το καστ και το συνεργείο. Και τα δυο επεισόδια παίζονται ήδη στο Netflix.

Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.