Buzz

Η Εβαν Ρέιτσελ Γουντ εξηγεί σε ένορκη κατάθεσή της στο Κογκρέσο τι σημαίνει να είσαι θύμα βιασμού

στα 10

Λίγο πριν ψηφιστεί ή καταψηφιστεί η νέα νομοθεσία που θα εξασφαλίζει την αξιοπρέπεια των θυμάτων βιασμού στις ΗΠΑ, η Εβαν Ρέιτσελ Γουντ ένωσε τη φωνή της και τη δική της μαρτυρία στο πώς επιβιώνει κανείς μετά από κάτι τέτοιο...

Η Εβαν Ρέιτσελ Γουντ εξηγεί σε ένορκη κατάθεσή της στο Κογκρέσο τι σημαίνει να είσαι θύμα βιασμού

Λίγο πριν φύγει από την Προεδρία, ο Μπαράκ Ομπάμα είχε καταθέσει ένα νέο νόμο που προστατεύει τα θύματα βιασμού, με διάφορους τρόπους - θα τους εξασφαλίζει αξιοπρέπεια στην πιο επώδυνη στιγμή τους (όταν πρέπει να καταθέσουν τη μήνυση και να παραθέσουν αποδεικτικά στοιχεία μετά από σειρά ιατρικών εξετάσεων κι αστυνομικών ανακρίσεων) και θα τους παρέχει την εγγύηση ότι, όσα χρόνια κι αν περάσουν, τα στοιχεία αυτά δε θα καταστρέφονται. Ωστε, ακόμα και μετά τη νομική παραγραφή του εγκλήματος, αν βρεθεί ο δράστης, να μπορούν να έχουν την κάθαρση που χρειάζονται.

Evan Rachel Wood 607 2

Είναι γνωστό ότι από τη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία ο Ντόναλντ Τραμπ ακύρωσε όλες τις νομθετικές κινήσεις του Ομπάμα, έτσι το Sexual Assault Survivor Bill of Rights κινδυνεύει να αναιρεθεί. Γι' αυτό οι δημοκρατικοί λομπίστες στην Ουάσινγκτον δίνουν αγώνα και το Κογκρέσο συλλέγει ένορκες καταθέσεις. Ανάμεσα στις 4 γυναίκες που πριν δυο μέρες κατέθεσαν την επιχειρηματολογία τους για την προστασία και τη στήριξη των θυμάτων βιασμού, ήταν και η Εβαν Ρέιτσελ Γουντ.

Διαβάστε επίσης: H Εβαν Ρέιτσελ Γουντ εναντίον της λογοκριμένης γυναικείας σεξουαλικότητας

Evan Rachel Wood 607 1

H 29χρονη πρωταγωνίστρια («Westworld», «Charlie Countryman», «The Ides of March», «True Blood», «Mildred Pierce») δεν έχει κρύψει ότι έχει πέσει θύμα βιασμού - τόσο στην παιδική της ηλικία από συγγενικό πρόσωπο, όσο και χρόνια αργότερα. Υπήρξε πάντα ειλικρινής και τολμηρή στις αποκαλύψεις της. Διαφορετικό όμως να μοιράζεσαι την εμπειρία σου με δημοσιογράφους και να δίνεις ένορκη κατάθεση μπροστά στα μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου για να στηρίξεις μία νομοθεσία.

Evan Rachel Wood 607 3

Στο δεκάλεπτο που της αναλογούσε η Γουντ προσπάθησε να εξηγήσει γιατί είναι απαραίτητη η στήριξη των θυμάτων βιασμού σε βάθος χρόνου: «Επτά χρόνια μετά τους βιασμούς μου (ναι, πληθυντικός αριθμός) διαγνώσθηκα με μετατραυματικό στρες. Νόμιζα ότι τρελαινόμουν. Κατέστρεψα τις σχέσεις μου με άλλους ανθρώπους. Αυτοκαταστράφηκα. Αποπειράθηκα δύο φορές να αυτοκτονήσω. Κλείστηκα σε ψυχιατρική κλινική. Ο βιασμός δεν είναι μόνο λίγα λεπτά φρίκης. Σε ακολουθεί σε όλη σου τη ζωή σαν αργός θάνατος...»

Ολη της η κατάθεση είναι συγκλονιστική, λεπτομερής κι ανατριχιαστικά ειλικρινής. Πατήστε το play και ακούστε με το μυαλό ανοιχτό:

.

Διαβάστε περισσότερα: