Industry

Μάθετε τα πάντα για τις προσκλήσεις European Co-Development και European Μini Slate

στα 10

Το Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη MEDIA διοργανώνει ένα χρήσιμο infosession την Τετάρτη, 20 Ιουλίου.

Flix Team
Μάθετε τα πάντα για τις προσκλήσεις European Co-Development και European Μini Slate

Την Τετάρτη, 20 Ιουλίου, το Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη MEDIA διοργανώνει σεμινάριο διάρκειας μίας ώρας με αναλυτικές πληροφορίες για τη χρηματοδότηση δράσεων στο πλαίσιο των Προσκλήσεων European Co-Development και European Μini Slate Development.

Διαβάστε ακόμη: Διαδικτυακές φιλανθρωπικές προβολές για την υποστήριξη Ουκρανών κινηματογραφιστών

Στο infosession, στόχος είναι να παρουσιαστούν, μέσω παραδειγμάτων και συγκεκριμένων πληροφοριών, όλες τις πτυχές των απαιτήσεων των προκηρύξεων και της διαδικασίας αίτησης. Αυτό θα διασφαλίσει ότι οι ενδιαφερόμενοι είναι καλά προετοιμασμένοι, ώστε να υποβάλεουν μια ισχυρή αίτηση για την επερχόμενη προθεσμία της 8ης Σεπτεμβρίου.

Η συμμετοχή στο infosession είναι δωρεάν. Κάντε τώρα την εγγραφή σας εδώ.

Οι πρόσκλησεις European Co-Development και European Mini Slate Development υποστηρίζουν τη συν-ανάπτυξη ενός έργου ή μικρής δέσμης έργων κινουμένων σχεδίων, δημιουργικού ντοκιμαντέρ ή μυθοπλασίας για κινηματογράφο, τηλεόραση ή ψηφιακές πλατφόρμες. Κατεβάζετε τα πλήρη έγγραφα των προκηρύξεων εδώ και εδώ.

Τις παρουσιάσεις θα κάνουν:

ελένη χανδρινού

Η Ελένη Χανδρινού εργάζεται ως παραγωγός και σύμβουλος οπτικοακουστικών στις Βρυξέλλες και την Αθήνα. Από το 2002 έως το 2014 εργάστηκε στο πρόγραμμα MEDIA (Creative Europe) στις Βρυξέλλες. Συνεργάζεται με εταιρείες παραγωγής, φεστιβάλ και διεθνείς οργανισμούς σε τομείς όπως η ανάπτυξη κινηματογραφικών σχεδίων, η στρατηγική χρηματοδότησης και διανομής, η αξιολόγηση σχεδίων και ο σχεδιασμός πολιτικής για τον κινηματογράφο και τα οπτικοακουστικά.

βίκυ μίχα

Η Βίκυ Μίχα, ιδρύτρια της asterisk, έχει εργαστεί τα τελευταία δώδεκα χρόνια σε ταινίες οι οποίες συμμετείχαν σε διεθνή φεστιβάλ όπως αυτά των Καννών, του Βερολίνου, του Τορόντο, του Σαν Σεμπαστιάν και του Ρότερνταμ. Οι ταινίες της έχουν χρηματοδοτηθεί από οργανισμούς όπως το CE Media, το Eurimages, το ARTE, την EΡΤ, το Film 4, το World Cinema Fund, το CNC Cinema du Monde, το NRW και το MDM Γερμανίας, το Apulia Film Commission και το IDM, καθώς και από τα κέντρα κινηματογράφου της Ελλάδας, Κύπρου, Λετονίας, Σουηδίας, Εσθονίας, Σερβίας και Αλβανίας. Το συμβουλευτικό τμήμα της asterisk έχει συνεργαστεί με περισσότερες από 90 εταιρίες από 20 χώρες σε πάνω από 300 κινηματογραφικά σχέδια στους τομείς της ανάπτυξης, της χρηματοδότησης και του marketing.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη και το υποπόγραμμα MEDIA, μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη MEDIA (υπεύθυνη: Αννα Κασιμάτη, anna.kasimati@gfc.gr) και Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Πολιτισμός, (Ειρήνη Κομνηνού, ced.greece@culture.gr).