Buzz

Γιατί η Εμεραλντ Φένελ είναι, πράγματι, μια... promising young woman

στα 10

Και άξια να γράψει το σενάριο της «Zatanna» για την DC.

Γιατί η Εμεραλντ Φένελ είναι, πράγματι, μια... promising young woman
φωτογράφηση για το Vulture

Λονδρέζα ως την καρδιά, γεννημένη στο Χάμερσμιθ το 1985, η Εμεραλντ Φένελ (με το εκπληκτικό ονοματεπώνυμο Σμαράγδα Φινοκίου), έχτισε την καριέρα της στο Ηνωμένο Βασίλειο ως ηθοποιός. Πικάντικη, τολμηρή μαία στο «Call the Midwife», με περάσματα από ταινίες σαν τα «Αλμπερτ Νομπς», «Αννα Καρένινα», «Το Κορίτσι από τη Δανία», συνδυάζει το πορσελάνινο δέρμα ενός english rose με τα έντονα χαρακτηριστικά, τον πρωτότυπο αισθησιασμό και το χιούμορ μιας σύγχρονης, δυναμικής γυναίκας.

Διαβάστε ακόμη: Oscars 2021 | Για πρώτη φορά δύο γυναίκες υποψήφιες για Καλύτερη Σκηνοθεσία

εμεραλντ φένελ 607φωτογράφηση για το Vulture

Εάν όλ' αυτά δεν σας λένε τίποτα, πιθανότατα θα προσέξατε την Εμεραλντ Φένελ ως Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς στο «The Crown», εκεί όπου έδωσε ζουμερή σάρκα και ακέραια προσωπικότητα στην τότε ερωμένη κι αργότερα σύζυγο του Πρίγκηπα Καρόλου. Παράλληλα, η Φένελ έβαλε σε τροχιά το άλλο της ταλέντο, τη συγγραφή σεναρίου, υπογράφοντας έξι επεισόδια της δεύτερης σεζόν του «Killing Eve». Προφανώς αυτά τα βήματα της έδωσαν την αυτοπεποίθηση να γράψει, αλλά και να σκηνοθετήσει, για πρώτη φορά, το «Promising Young Woman» (διαβάστε εδώ την κριτική του Flix, με πρωταγωνίστρια την Κάρεϊ Μάλιγκαν και να βρεθεί, φέτος, υποψήφια για δύο Χρυσές Σφαίρες, τρία BAFTA και τρία Οσκαρ, Καλύτερης Ταινίας (ως και παραγωγός), Σκηνοθεσίας (σπάζοντας, μαζί με την Κλόι Ζάο, το ρεκόρ που έφερε δύο γυναίκες υποψήφιες στην κατηγορία για πρώτη φορά) και Σεναρίου. Αλλωστε, μόλις προχθές, το Σωματείο Αμερικανών Σεναριογράφων της απένειμε το Βραβείο Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου της χρονιάς.

εμεραλντ φένελ 607Εμεραλντ Φένελ, Κάρεϊ Μάλιγκαν, promising young women

Και να που τώρα η Εμεραλντ είναι έτοιμη για κάτι... πιο ποπ, σίγουρα πιο mainstream κι εμπορικό. Για τη Warner Bros. και την Bad Robot, θα γράψει το σενάριο της «Zatanna», της ηρωίδα της DC που θα περάσει σύντομα από τα κόμικ της και την τηλεόραση, στη μεγάλη (ελπίζουμε) οθόνη. Η Ζατάνα πρωτοεμφανίστηκε τον Νοέμβριο του 1964 στο Hawkman - έχει κληρονομήσει μαγικές ικανότητες από τον πατέρα της, τον οποίο κι αναζητά. Εχει περάσει τα παιδικά της χρόνια παρέα με τον Μπάτμαν κι ήταν το κορίτσι του Τζον Κόνστανταϊν. Μαγικό θα είναι, εξάλλου, αν η Εμεραλντ Φένελ και σκηνοθετήσει την υπερηρωική ταινία.