Φεστιβάλ / Βραβεία

Δείτε την Γκλεν Κλόουζ να μεταμορφώνεται σε άντρα!

στα 10

Χρειάστηκαν ατέλειωτες ώρες υπομονής και μέικ απ για να μεταμορφωθεί η Γκλεν Κλόουζ στο ρόλο της ζωής της. Δείτε το βίντεο για να μην αναρωτιέστε γιατί η ομάδα των μακιγιέρ του «Albert Nobbs» βρίσκεται υποψήφια για Οσκαρ.

Δείτε την Γκλεν Κλόουζ να μεταμορφώνεται σε άντρα!
Θέλει αρετή και τόλμη...

Δύο ώρες καθημερινά απαιτούνταν για να μπορέσει η Γκλεν Κλόουζ να γυρίσει τις σκηνές της ως Αλμπερτ Νομπς στην ταινία του Ροντρίγκο Γκαρσία που ακόμη κι αν δεν συμπεριλαμβανόταν σε οποιαδήποτε άλλη κατηγορία των φετινών υποψηφιοτήτων για τα βραβεία Οσκαρ, δεν θα μπορούσε να λείπει από την κατηγορία του μέικ απ.

Ο βετεράνος του μακιγιάζ Μάθιου Μανγκλ (Οσκαρ για τον «Δράκουλα» του Φράνσις Φορντ Κόπολα και υποψήφιος για τη «Λίστα του Σίντλερ» και το «Ghosts of Mississipi») δούλεψε με επιμονή προκειμένου η μεταμόρφωση της Κλόουζ σε άντρα να μην προδοθεί από την εικόνα high definition. Χρειάστηκε μια προσθετική μύτης από σιλικόνη, λωβούς αυτιών από ζελατίνα, γεμίσματα στο πίσω μέρος των αυτιών για να φαίνονται πιο πεταχτά, ειδική απόχρωση δέρματος για όλο το πρόσωπο της ηθοποιού και τη βοήθεια της συνυποψήφιας του για Οσκαρ κομμώτριας Μαρτιάλ Κορνεβίλ η οποία τον προμήθευσε με μια μικροσκοπικη περούκα.

Οπως δήλωσε η ίδια η Γκλεν Κλόουζ, η εικόνα που ήθελε για τον Αλμπερτ Νομπς ήταν πολύ καθαρή στο μυαλό της. Χρόνια πριν είχε πέσει πάνω σε μια φωτογραφία του National Geographic που απεικόνιζε μια γυναίκα από την Αλβανία που ζούσε σαν άντρας (τις αποκαλούν «ορκισμένες παρθένες»). «Ηταν συναρπαστικό. Τα αυτία της, τα φρύδια της, οι φύτρες των μαλλίων της... Ωστόσο ομολογώ πως καμία επέμβαση δεν έγινε στις βλεφαρίδες μου. Αν φαίνονται πιο αχνές απ' ότι είναι στην πραγματικότητα, αυτό οφείλεται στο ότι στην Ιρλανδία κάνει εξανλητικό κρύο!».

Επειδή, όμως, όλα σε αυτή τη ζωή είναι συνήθεια, οταν η Γκλεν Κλόουζ τέλειωσε τα απαιτητικά γυρίσματα του «Albert Nobbs» και επέστρεψε στο πλατό του τηλεοπτικού «Damages» αναφώνησε: «Πάλι τακούνια και γυναικεία κοστούμια... Είναι τόσο εύκολο να είσαι άντρας!»

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την Γκλεν Κλόουζ να μεταμορφώνεται σε άντρα και στοιχηματίστε από τώρα για το Οσκαρ καλύτερου μακιγιάζ. Οι προβλέψεις δίνουν προβάδισμα στην «Σιδηρά Κυρία» της Μέριλ Στριπ, κάνοντας τη Κλόουζ να χάνει τόσο το Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου όσο και του μέικ απ από μια...γυναίκα!

To «Albert Nobbs» θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 9 Φεβρουαρίου από τη Seven Films

Δείτε εδώ όλες τις υποψηφιότητες των φετινών Οσκαρ