Φεστιβάλ / Βραβεία

H Γκλεν Κλόουζ είναι έτοιμη για το Οσκαρ της! Δείτε μια πρώτη σκηνή από το «Albert Nobbs»

στα 10

Το όνομα της συζητείται φέτος περισσότερο από οποιοασδήποτε άλλης για το Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου. Αν το κερδίσει θα είναι γιατί υποδύεται καταπληκτικά έναν άντρα, όπως αποδεικνύει και η πρώτη σκηνή από το φιλμ του Ροντρίγκο Γκαρσία «Albert Nobbs».

H Γκλεν Κλόουζ είναι έτοιμη για το Οσκαρ της! Δείτε μια πρώτη σκηνή από το «Albert Nobbs»
Η Γκλεν Κλόουζ μαζί με την Μία Γουασικόφσκα σε σκηνή της ταινίας

Οι πρώτες κριτικές που πήρε το «Αlbert Nobbs» στο φεστιβάλ του Telluride, όπου και προβληθηκε πριν λίγο καιρό μπορεί να μην ήταν ενθουσιαστικές, αλλά δεν υπήρξε ούτε ένας κριτικός που να μην σταθεί στην ερμηνεία της Γκλεν Κλόουζ.

Προσωπικό πρότζεκτ της Κλόουζ εδώ και 15 χρόνια, το «Albert Nobbs» βρίσκει την 64χρονη ηθοποιό στο ρόλο του παραγωγού, του συνσεναριογράφου και του...πρωταγωνιστή, αφού υποδύεται μια γυναίκα στην Ιρλανδία του 19ου αιώνα όπου υποδύεται τον άντρα προκειμένου να επιβιώσει.

Διαβάστε περισσότερα για την ταινία εδώ

Η ταινία θα προβληθεί και στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, ενισχύοντας έτσι τις πιθανότητες να είναι αυτός ο ρόλος που θα χαρίσει την Κλόουζ το Οσκαρ που τόσα χρόνια κυνηγά.

Στις 18 Σεπτεμβρίου η Γκλεν Κλόουζ θα τιμηθεί για την προσφορά της στον κινηματογράφο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν, παρουσιάζοντας την ευρωπαϊκή πρεμιέρα της ταινίας.

Μέχρι να μάθουμε πότε θα βγει και στην Ελλάδα το «Albert Nobbs», θαυμάστε στο βίντεο παρακάτω μια μεγάλη ηθοποιό που μπορεί τελικά να κάνει τη «ζημιά» στο φαβορί Μέριλ Στριπ που με το «Iron Lady» προσδοκά να είναι αυτή που θα φύγει από τη φετινή τελετή των Οσκαρ με το αγαλματάκι.

Διαβάστε περισσότερα για τις προβλέψεις των Οσκαρ εδώ