Buzz

Γκλεν Κλόουζ: Αν δεν της δώσουν το Οσκαρ, θα το πάρει μόνη της!

στα 10

Ως πρωταγωνίστρια, συν-σεναριογράφος και παραγωγός επιστρέφει η Γκλεν Κλόουζ στον κινηματογράφο, με το «Albert Nobbs» του Ροντρίγκο Γκαρσία.

Γκλεν Κλόουζ: Αν δεν της δώσουν το Οσκαρ, θα το πάρει μόνη της!

Είναι μία από τις καλύτερες σύγχρονες ηθοποιούς και, παρότι έχει υπάρξει υποψήφια για βραβείο Οσκαρ πέντε φορές, δεν το έχει κερδίσει ποτέ. Ετσι, παράλληλα με το τηλεοπτικό «Damages» που της έχει χαρίσει δύο ΕΜΜΥ και μια Χρυσή Σφαίρα, η Γκλεν Κλόουζ παίρνει την καριέρα της στα χέρια της κι επιστρέφει στο σινεμά με τριπλό ρόλο: της ηθοποιού, της συν-σεναριογράφου και της παραγωγού. Οχημα θα είναι η ταινία του Ροντρίγκο Γκαρσία, «Albert Nobbs». Ποιος είδε την Γκλεν σε ετοιμότητα και δεν τη φοβήθηκε!

Βασισμένη στο διήγημα του Τζορτζ Μουρ, «The Singulair Life of Albert Nobbs», η ταινία παρακολουθεί μια γυναίκα που υποδύεται τον άντρα προκειμένου να επιβιώσει στο Δουβλίνο του 19ου αιώνα. Η Γκλεν Κλόουζ είχε υποδυθεί ξανά τον ίδιο ρόλο στο θέατρο, το 1982. Με τον Γκαρσία του «Εννιά Ζωές» να σκηνοθετεί και με συμπρωταγωνιστές τη Μία Γουασικόφσκα, τον Ααρον Τζόνσον του «Kick-Ass», την Μπρέντα Φρίκερ, τον Τζόναθαν Ρις Μέγιερς και τον Μπρένταν Γκλίσον, η ταινία μοιάζει ικανή να υποστηρίξει την Κλόουζ στην ερμηνεία που ονειρεύεται.

Επιπλέον, η εταιρεία παραγωγής της ταινίας, η Roadside (σε συνεργασία με την Liddell), είναι υπεύθυνη για την πρόσφατη άνοδο μέχρι την Ακαδημία των ταινιών «Βiutiful» και «Winter’s Bone», έχουν αποδείξει, δηλαδή, ότι είναι δυναμική στην προώθηση των ταινιών τους.

Ο ίδιος ο Μάικ Λίντελ τονίζει, «Η Γκλεν Κλόουζ εμφανίζεται σχεδόν σε κάθε πλάνο ως Αλμπερτ Νομπς και η ερμηνεία της είναι αριστοτεχνική. Αυτή εδώ είναι μια ευαίσθητη ταινία γεμάτη μεγάλες ιδέες, στην παράδοση του ‘Γκόσφορντ Παρκ’ και του ‘Ευαισθησία και Προκατάληψη’. Και ο Ερικ Ντ’Αρμπελοφ, Πρόεδρος της Roadside, προσθέτει, «Η ιστορία μιας γυναίκας που αναγκάζεται να κρύβεται μπροστά στα μάτια του κόσμου θα αγγίξει το σύγχρονο κοινό. Η Γκλεν Κλόουζ είναι μια από τις σημαντικότερες πρωταγωνίστριες του αμερικανικού σινεμά και το όραμά της γι’ αυτήν την ταινία έδωσε σε όλους μας έμπνευση.»

Το «Albert Nobbs» πιθανότατα θα κάνει την πρώτη εμφάνισή του στο φεστιβαλικό κύκλωμα του φθινοπώρου.