Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2021: Τα βραβεία του Σωματείου Αμερικάνων Σεναριογράφων

στα 10

Ξεκαθαρίζει το τοπίο στις κατηγορίες του Οσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου και Διασκευασμένου Σεναρίου, μετά και τις βραβεύσεις των Σεναριογράφων.

Oscars 2021: Τα βραβεία του Σωματείου Αμερικάνων Σεναριογράφων

Οι μεγάλοι νικητές των βραβείων του Σωματείου Αμερικάνων Σεναριογράφων ήταν η Εμεραλντ Φένελ με το «Promising Young Woman» στην κατηγορία του Πρωτότυπου Σεναρίου και η ομάδα του «Borat Subsequent Moviefilm» με επικεφαλής τον Σάσα Μπάρον Κοέν στην κατηγορία του Διασκευασμένου Σεναρίου.



Και τα δύο σενάρια είναι υποψήφια για Οσκαρ και από δω και στο εξής αδιαφιλονίκητα φαβορί στις κατηγορίες τους. Με σημαντική σημείωση, ωστόσο, το γεγονός πως τα σενάρια του «Nomadland» (στο Πρωτότυπο Σενάριο) και του «The Father» (στο Διασκευασμένο Σενάριο) που βρίσκονται στις υποψηφιότητες των Οσκαρ δεν ήταν καν υποψήφια στο Σωματείο λόγω κανονισμών.

Το σενάριο του «Mank» που δεν πέρασε τελικά ούτε στα Οσκαρ, δεν ήταν υποψήφιο κι εδώ.

Στην κατηγορία του Ντοκιμαντέρ, το βραβείο σεναρίου κέρδισε το «The Dissident», ταινία που δεν έχει περάσει στην πεντάδα του Οσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ



Oscars 2021 | Χρυσές Σφαίρες, σωματεία, λίστες, βραβεία, προγνωστικά. Διαβάστε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε στο δρόμο για τα Οσκαρ 2020, στην ειδική ενότητα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς


Δείτε εδώ την Εμεραλντ Φένελ και την Κάρεϊ Μάλιγκαν να μιλούν για τις σεναριακές προκλήσεις του «Promising Young Woman»: