Buzz

Είναι οι ταινίες που έγιναν πιο μικρές: Απαστράπτον τρέιλερ για τα 50 χρόνια του «Δόκτορ Ζιβάγκο»

στα 10

To αριστούργημα του Ντέιβιντ Λιν βγαίνει ξανά στις αίθουσες, 50 χρόνια μετά την πρώτη σαρωτική έξοδό του. Το τρέιλερ που συνοδεύει την επιστροφή του αποδεικνύει ότι «δεν τις κάνουν πια όπως τότε».

Είναι οι ταινίες που έγιναν πιο μικρές: Απαστράπτον τρέιλερ για τα 50 χρόνια του «Δόκτορ Ζιβάγκο»

Ψηφιακά αποκατεστημένο, σε κόπια DCP 4K, το «Δρ. Ζιβάγκο» του Ντέιβιντ Λιν είναι έτοιμο για να γιορτάσει τα 50 του χρόνια, στην ολοκληρωμένη εκδοχή των 200 του λεπτών, που κρύβουν μέσα τους όλη τη μεγαλοπρέπεια, τη μελοδραματικότητα και τη χολιγουντιανή μαγεία του.

Κατακρεουργημένο στην εποχή του από τους κριτικούς, το φιλμ που ο Ντέιβιντ Λιν σκηνοθέτησε το 1965 πατώντας πάνω στο μυθιστόρημα του Μπορίς Πάστερνακ, θα άφηνε στην αθανασία τον Ομάρ Σαρίφ στον ομώνυμο ρόλο, θα κέρδιζε πέντε Οσκαρ από τα 10 που είχε προταθεί και θα κέρδιζε μέσα στα χρόνια τη δική του θέση σε εκείνα τα μεγάλα αριστουργήματα του σινεμά, που μέσα στη μεγαλεπήβολη φιλοδοξία τους κατάφερναν να κάνουν την τέχνη του κινηματογράφου ικανή για το ακατόρθωτο.

Dr. Zhivago

Το τρέιλερ για τα 50 χρόνια του «Dr. Zhivago» αποδεικνύει πόση ομορφιά μπορέσει να χωρέσει μέσα σε ένα κινηματογραφικό κάδρο, τη δύναμη του βλέμματος της Τζούλι Κρίστι όταν φωτίζεται από τον Φρέντι Γιανκ και τον τρόπο που κάποτε μια ταινία έμοιαζε «bigger than life» επειδή ήταν.


Διαβάστε ακόμη: