Buzz

Ο Κρις Ροκ απαντά για την σφαλιάρα του Γουίλ Σμιθ στα Οσκαρ

στα 10

«Εξακολουθώ να επεξεργάζομαι αυτό που συνέβη», δήλωσε η Ροκ κατά την διάρκεια εμφάνισής του στο Wilbur Theater της Βοστώνης.

Ο Κρις Ροκ απαντά για την σφαλιάρα του Γουίλ Σμιθ στα Οσκαρ

Εχουν περάσει σχεδόν τέσσερις μέρες από εκείνο το χαστούκι που ταρακούνησε σύσσωμο το Χόλιγουντ. Ακόμα και τώρα αρκετοί είναι αυτοί που ακόμα μιλάνε για εκείνη την στιγμή στα φετινά Οσκαρ όπου ο Γουίλ Σμιθ χαστούκισε σε live μετάδοση τον Κρις Ροκ μετά από το καθόλα κακόγουστο (κι αν γνώριζε για την αρρώστια της, κακοποιητικό) αστείο του τελευταίου προς την Τζέιντα Πίκετ Σμιθ. Μια στιγμή που επισκίασε τη μεγάλη στιγμή του Σμιθ όταν αργότερα κέρδισε το Οσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για τη «Μέθοδο των Γουίλιαμς».

Μέσα σε αυτές τις μέρες ακούστηκαν πολλά, ανάμεσά του και μια γραπτή απολογία του Σμιθ στο Instagram, ο οποίος ανέφερε, ανάμεσα σε άλλα, πως «θα ήθελα να σου ζητήσω μία δημόσια συγγνώμη Κρις, ξεπέρασα κάθε όριο και ήταν λάθος μου. Ντρέπομαι και η συμπεριφορά μου δεν συνάδει με τον άντρα που προσπαθώ να γίνω. Δεν υπάρχει χώρος για βία σ' έναν κόσμο αγάπης και καλοσύνης.»

Διαβάστε ακόμα: Βραβεία Οσκαρ 2022: Η απαράδεκτη macho αντίδραση του Γουίλ Σμιθ ακυρώνει την μεγάλη στιγμή του

will smith

will smith

Αλλά όλοι αναρωτιόντουσαν όμως τι σκέφτεται ο Κρις Ροκ; Ο κωμικός όλο αυτό το διάστημα κρατούσε σιγήν ιχθύος για το περιστατικό και όλα αυτά μέχρι χτες το απόγευμα, όταν ο Ροκ έσπασε τη σιωπή του και μίλησε δημόσια για το θέμα σε ένα standup show στη Βοστώνη. Σύμφωνα με άρθρο του Variety ο Ροκ, όταν ανέβηκε στην σκηνή του κατάμεστου Wilbur Theater καταχειροκροτήθηκε σε ένα standing ovation από 1000 και πάνω άτομα το οποίο κράτησε περίπου δυο λεπτά.

Μετά από λίγη ώρα ο Ροκ είπε «πώς ήταν το Σαββατοκύριακό σας;» κλείνοντας το μάτι αποσπώντας ένα κύμα γέλιου από το κοινό. «Δεν έχω πολλά πράγματα για το τι συνέβη, οπότε αν ήρθατε να ακούσετε γι’ αυτό, έχω μια ολόκληρη εκπομπή που έγραψα πριν από αυτό το Σαββατοκύριακο. Εξακολουθώ να επεξεργάζομαι αυτό που συνέβη. Λοιπόν, κάποια στιγμή θα μιλήσω για αυτό. Και θα είναι σοβαρό και αστείο». Τότε ένας από το κοινό φώναξε «γαμιέται ο Γουίλ Σμιθ» με τον Ροκ να τον αγνοεί και να λέει «τώρα θα πω μερικά αστεία. Είναι ωραίο που είμαι εδώ.»

Μέσα σε όλα αυτά η Ακαδημία έστειλε μια επιστολή προς όλα τα μέλη της αναφέροντας πως ηγεσία της είναι «αναστατωμένη και εξοργισμένη» για το συμβάν που επισκίασε τον εορτασμό της κινηματογραφικής βιομηχανίας και πως διεξάγει έρευνα για το τι συνέβη αλλά και τις κυρώσεις που θα επιβληθούν. Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την επιστολή της Ακαδημίας.

Αγαπητά μέλη,

Το τηλεοπτικό σόου της Κυριακής των 94ων Οσκαρ προοριζόταν ως μια γιορτή για τα μέλη της κοινότητάς μας που έκαναν απίστευτη δουλειά τον περασμένο χρόνο. Είμαστε αναστατωμένοι και εξοργισμένοι που αυτές οι στιγμές επισκιάστηκαν από την απαράδεκτη και επιβλαβή συμπεριφορά ενός υποψηφίου επί σκηνής. Για να είμαστε σαφείς, καταδικάζουμε τις ενέργειες του κ. Σμιθ που συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής.

Οπως περιγράφεται στο καταστατικό μας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ακαδημίας θα κληθεί να πάρει απόφαση για την κατάλληλη δράση απέναντι στον κ. Σμιθ. Οπως περιγράφεται στη νομοθεσία της Καλιφόρνια σχετικά με τα μέλη μη κερδοσκοπικών οργανισμών όπως η Ακαδημία, και όπως ορίζεται στον Κώδικα Δεοντολογίας μας, αυτό θα ξεκινήσει μια επίσημη διαδικασία που θα διαρκέσει μερικές εβδομάδες.

Θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για οποιεσδήποτε εξελίξεις, αλλά ζητάμε επίσης να σεβαστείτε το Διοικητικό Συμβούλιο, το προσωπικό της Ακαδημίας και την διαδικασία καθώς αυτή εξελίσσεται, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει με τον προβλεπόμενο τρόπο.

Σας παρακαλούμε δείξετε εμπιστοσύνη προς το Διοικητικό Συμβούλιο πως θα διεξαγάγει την διαδικασία με τρόπο που θα είναι ενδεδειγμένος και σεβαστός προς όλους τους εμπλεκόμενους, διατηρώντας παράλληλα τα πρότυπα της Ακαδημίας.

Ευχαριστούμε,
Ντέιβιντ Ρούμπιν, Πρόεδρος
Ντον Χάντσον, Διευθύνων Σύμβουλος