Buzz

Ο Γουίλ Σμιθ απολογείται: «Ντρέπομαι. Η χθεσινή συμπεριφορά μου δεν ταιριάζει στον άντρα που προσπαθώ να γίνω...»

στα 10

Ειλικρινής απολογία ή PR μονόδρομος;

Ο Γουίλ Σμιθ απολογείται: «Ντρέπομαι. Η χθεσινή συμπεριφορά μου δεν ταιριάζει στον άντρα που προσπαθώ να γίνω...»

Ο Γουίλ Σμιθ θα θυμάται για πάντα τη νύχτα που κέρδισε το Οσκαρ του. Ομως όχι για καλό. Η απαράδεκτη παρορμητική του επίθεση στον Κρις Ροκ, μετά από το καθόλα κακόγουστο (κι αν γνώριζε για την αρρώστια της, κακοποιητικό) αστείο του τελευταίου προς την Τζέιντα Πίκετ Σμιθ, το χαστούκι σε live μετάδοση, δυστυχώς άφησε μεγαλύτερο εκτόπισμα στην οσκαρική ιστορία από το χρυσό επίτευγμα του πρωταγωνιστή: το πρώτο Οσκαρ της καριέρας του, το Οσκαρ Α' Ανδρικού ρόλου για την «Μέθοδο των Γουίλιαμς».

Διαβάστε περισσότερα: Βραβεία Οσκαρ 2022: Η απαράδεκτη macho αντίδραση του Γουίλ Σμιθ ακυρώνει την μεγάλη στιγμή του

will smith

rock

smith

Τόσο ο απλός κόσμος στα social media, όσο και σύσσωμο το Χόλιγουντ, δεν συζητά τίποτα άλλο που να έχει να κάνει με τα Οσκαρ. Ενα βίαιο περιστατικό επισκίασε ιστορικά ρεκόρ και διακρίσεις που θα άξιζαν περισσότερης προβολής. Κανείς δεν συζητά αρκετά τον θρίαμβο της Τζέιν Κάμπιον, κανείς δεν στέκεται όσο πρέπει για να αναλύσει τους λόγους για την επικράτηση του crowd pleaser «CODA», δεν υπάρχουν αρκετές επικεφαλίδες εφημερίδων που ρίχνουν λαμπερό φως στη δικαίωση του Τρό Κότσερ, ή τον ζεστό, συγκινητικό κουράγιο που έδωσε ο λόγος της Αριάνα ΝτεΜπόουζ στα LGBTQ παιδιά εκεί έξω. Η 934η τελετή των βραβείων Οσκαρ συνοψίστηκε σε δύο λέξεις: Γουίλ. Σμιθ.

Ενα βίαιο περιστατικό επισκίασε ιστορικά ρεκόρ και διακρίσεις που θα άξιζαν περισσότερης προβολής.

will smith

Αμερικανοί δημοσιογράφοι έκαναν ρεπορτάζ και διαπίστωσαν ότι ο Κρις Ροκ δεν έχει υποβάλει μήνυση. Η Ακαδημία απάντησε με άμεση επίσημη δήλωση ότι «καταδικάζει τη βία από όπου κι αν αυτή προέρχεται», αλλά παρέμεινε ασαφές αν ο Σμιθ θα τιμωρηθεί για την συμπεριφορά του. Πολλοί αναρωτιούνται:

  • θα θεωρηθεί persona non grata από μελλοντικές οσκαρικές τελετές;
  • θα του στερήσουν το δικαίωμα να ψηφίζει;
  • θα τον πετάξουν εκτός Ακαδημίας;
  • ή, ακόμα χειρότερα, θα του πάρουν πίσω το Οσκαρ;

Πάντως, το ότι τον άφησαν στη θέση του, στην πρώτη σειρά της τελετής, του έδωσαν κανονικά το βραβείο του και η βραδιά συνεχίστηκε, είναι πρωτάκουστο - αλλά η Ακαδημία δεν έχει εμπειρία με τέτοια περιστατικά, δεν έχει αθλητικούς κώδικες για να δίνει «κόκκινες κάρτες».

Smith O Σμιθ χορεύει με το Οσκαρ του το «Gettin' Jiggy Witt it» στο πάρτυ του Vanity Fair

Μπορούμε όμως όλοι να καταλάβουμε τι έπαθε χθες το βράδυ, η ομάδα που χειρίζεται τις Δημόσιες Σχέσεις του Γουίλ Σμιθ. Oσο εκείνος ακολούθησε κανονικά το εορταστικό πρόγραμμα της βραδιάς πηγαίνοντας στα πάρτι και χορεύοντας σαν να μην είχε συμβεί τίποτα, PRίστες, ατζέντηδες, εκπρόσωποι Τύπου, ενώ ήταν έτοιμοι με θριαμβευτικά δελτία Τύπου για τον 5ο μαύρο ηθοποιό που κατάφερε να κερδίσει Οσκαρ Α' Ανδρικού, τώρα έπρεπε να βρουν τρόπους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Κι όχι μόνο η ομάδα του Σμιθ - μην ξεχνάμε ότι άμεσα συνδεδεμένες με την ταινία και τον ίδιο είναι και οι αδελφές Σερένα και Βένους Γουίλιαμς. Αλλά και οι χορηγοί τους.

williams Oι αδελφές Γουίλιαμς παρακολουθούν το περιστατικό από τα παρασκήνια. Μία εικόνα χίλιες λέξεις.

Σήμερα ξυπνήσαμε με επίσημη απολογία του Γουίλ Σμιθ, ποσταρισμένη στον λογαριασμό του στο insta. Ευχόμαστε όσα αναγράφονται να είναι από καρδιάς (ο Σμιθ άλλωστε ήταν πάντα συμπαθής, έμοιαζε αυτοσαρκαστικός κι ακομπλεξάριστος) κι όχι το καλοδουλεμένο αποτέλεσμα ειδικών problem solvers.

Το μέλλον θα δείξει πώς θα αντιδράσει η κινηματογραφική βιομηχανία γενικότερα και τι αντίκτυπο θα έχει όλο αυτό στην καριέρα και στη ζωή του.

smith

smith

smithOι Μπράντλεϊ Κούπερ, Ντανζέλ Ουάσινγκτον και Τάιλερ Πέρι έτρεξαν στο πλευρό του Σμιθ, στο πρώτο διαφημιστικό διάλειμμα μετά το συμβάν.

Διαβάστε το κείμενο της απολογίας του Γουίλ Σμιθ, όπως αυτό δημοσιεύθηκε στον προσωπικό λογαριασμό του στο instagram:

Με όποια μορφή της, η βία είναι τοξική και καταστροφική. Η συμπεριφορά μου στην χθεσινή τελετή των βραβείων Οσκαρ ήταν απαράδεκτη και αδικαιολόγητη. Το να δέχομαι αστεία εις βάρους μου είναι κομμάτι της δουλειάς, αλλά ένα αστείο πάνω στην αρρώστια της Τζέιντα με ξεπέρασε και αντέδρασα παρορμητικά.

Θα ήθελα να σου ζητήσω μία δημόσια συγγνώμη Κρις, ξεπέρασα κάθε όριο και ήταν λάθος μου. Ντρέπομαι και η συμπεριφορά μου δεν συνάδει με τον άντρα που προσπαθώ να γίνω. Δεν υπάρχει χώρος για βία σ' έναν κόσμο αγάπης και καλοσύνης.

Θα ήθελα επίσης να απολογηθώ και στην Ακαδημία, τους παραγωγούς της τελετής, στον κόσμο στην αίθουσα και σε όσους παρακολουθούσαν από τα σπίτια τους σε όλο τον κόσμο. Θα ήθελα να απολογηθώ στην οικογένεια των Γουίλιαμς, και στην οικογένεια της ταινίας. Μετανιώνω πικρά για την πράξη μου, η οποία λέρωσε ένα τόσο υπέροχο ταξίδι που ήταν η ταινία για όλους μας.

Είμαι ακόμα ένα έργο υπό κατασκευή.

Ειλικρινά,

Γουίλ

Ολα όσα θέλετε να μάθετε για τα φετινά Οσκαρ: