Φεστιβάλ / Βραβεία

Βραβεία Οσκαρ 2022: To χαστούκι του Γουιλ Σμιθ στον Κρις Ροκ ήταν αληθινό

στα 10

Ηταν η πιο παράξενη στιγμή της 94ης τελετής (και ίσως και της ιστορίας των Οσκαρ). Ο Γουίλ Σμιθ τσαντίστηκε με το αστείο του Κρις Ροκ, ανέβηκε στη σκηνή του Dolby Theater και τον χτύπησε. Στημένο ή αληθινό;

Βραβεία Οσκαρ 2022: To χαστούκι του Γουιλ Σμιθ στον Κρις Ροκ ήταν αληθινό

Ο Κρις Ροκ ανέβηκε στη σκηνή του Dolby Theater για να παρουσιάσει το Οσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ.

Κάνοντας τα αναμενόμενα αστεία με τους σταρ της πρώτης σειράς, αστειεύεται με τον Γουιλ Σμιθ (μέχρι εδώ καλά), αλλά μετά συνεχίζει με ένα αστείο για το ξυρισμένο κεφάλι της συζύγου του, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ (ότι «θα μπορούσε να διεκδικήσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο "G.I. Jane 2"»).

Το πρώτο δείγμα ότι κάτι δεν πάει καλά ήταν το ύφος της Πίνκετ - δεν γέλασε καθόλου, αντιθέτως η 50χρονη ηθοποιός που πάσχει από αλωπεκία, σήκωσε φρύδι, φανερά ενοχλημένη.

Διαβάστε αναλυτικά όλα τα βραβεία της 94ης τελετής των βραβείων Οσκαρ

smith jada

Αμέσως μετά ο Σμιθ ανεβαίνει στη σκηνή, ο Ροκ ακόμα νομίζει ότι κάτι αστείο θα συμβεί, ο Σμιθ του ρίχνει ένα χαστούκι, επιστρέφει στη θέση του στην πρώτη σειρά και του φωνάζει «να μην ξαναπιάσει τη γυναίκα του στο γ*μημένο στόμα του».

Ο Ροκ τα χάνει και προσπαθεί να αστειευτεί («Ο Γουίλ Σμιθ μου γάμησε τα μούτρα»), αλλά όλοι είχαν παγώσει.

smith rock

reactions

reactions

reactions

Θα μπορούσε όλο αυτό να ήταν ένα στημένο αστείο; Τίποτα δε θα μάς έκανε έκπληξη στο Χόλιγουντ.

Ομως... όχι. Πρώτον, τα Οσκαρ σε prime-time μετάδοση δε θα επέτρεπαν τη λέξη fuck στον αέρα (μάλιστα 2 και 3 φορές) σε γραμμένο σκετς. Και, δεύτερον, ο Ροκ προσπαθεί να μιλήσει και το μάγουλό του μοιάζει πεσμένο, η φωνή του βγαίνει όπως ενός ανθρώπου που έχει όντως φάει μπουνιά. Τρίτον και κυριότερον: ο Γουιλ Σμιθ λίγο μετά κερδίζει το Οσκαρ Α' Ανδρικού και απολογείται επί σκηνής στην Ακαδημία για το σκηνικό.

will

Δεν ξέρουμε (ακόμα) τι ακολούθησε μετά στα παρασκήνια, αλλά σε επαφή με τον Γουίλ Σμιθ ήρθαν ο ατζέντης του, ο Τάιλερ Πέρι αλλά και ο Ντένζελ Γουάσινγκτον.

Πάντως, σε μία τελετή που όλα κύλησαν προβλέψιμα και κάπως βαρετά, αυτή ήταν μία από τις στιγμές που έγραψαν ιστορία. Τα Οσκαρ του 2022 θα είναι για πάντα αυτά που ο Γουιλ Σμιθ χαστούκισε λάιβ τον Κρις Ροκ.

Δείτε εδώ ολόκληρο το περιστατικό:


Λίγο αργότερα ο Γουιλ Σμιθ κέρδισε, όπως ήταν αναμενόμενο το Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για τη «Μέθοδο των Γουίλιαμς». Ο ευχαριστήριος λόγος του ήταν και μια δημόσια συγγνώμη. «Η αγάπη σε κάνει να κάνεις τρελά πράγματα. Ελπίζω η Ακαδημία να με φωνάξει πίσω του χρόνου».

Ο Κρις Ροκ αρνήθηκε να υποβάλλει μήνυση για το περιστατικό.

H Ακαδημία από την πλευρά της εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Ακαδημία δεν υιοθετεί καμία μορφή βίας. Σήμερα είμαστε ενθουσιασμένοι για τους νικητές των 94ων Βραβείων της Ακαδημίας, οι οποίοι αξίζουν αυτή τη στιγμή της αναγνώρισης από τους κοντινούς τους ανθρώπους και τους εραστές του σινεμά σε όλον τον κόσμο.»

Ολα όσα θέλετε να μάθετε για τα φετινά Οσκαρ: