Φεστιβάλ / Βραβεία

Βραβεία Οσκαρ 2022: Οι Καλύτερες Ατάκες της βραδιάς

στα 10

Σε μία βραδιά που εξελίχθηκε προβλέψιμα και χωρίς ανατροπές στα βραβεία, οι Εϊμι Σούμερ, Γουάντα Σάικς και Ρετζίνα Χολ ξύπνησαν την αίθουσα - με χιούμορ, αλλά και καυστικές σπόντες.

Flix Team
Βραβεία Οσκαρ 2022: Οι Καλύτερες Ατάκες της βραδιάς

Οι πρόσφατες τελετές των βραβείων Οσκαρ ήταν χωρίς οικοδεσπότη/οικοδέσποινα, με την περσινή, λόγω πανδημίας, να πραγματοποιείται εκτός Dolby Theater, με αποστάσεις και ψύχρα - κυριολεκτική και τηλεοπτική.

Φέτος, η Ακαδημία επέστρεψε στη βάση της, άπλωσε το κόκκινο χαλί και έβαλε επί σκηνής τρεις γυναίκες κωμικούς για να παρουσιάσουν την 94η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ.

Οι Εϊμι Σούμερ, Γουάντα Σάικς και Ρετζίνα Χολ ανέλαβαν να κρατήσουν την ατμόσφαιρα ανεβασμένη, αλλά και ηλεκτρική - καυτηριάζοντας τα κακώς κείμενα του Χόλιγουντ, αλλά και της αμερικανικής και παγκόσμιας επικαιρότητας.

Είμαι η Εϊμι Σούμερ. Ή, όπως είμαι γνωστή στο Χόλιγουντ, «αυτή που παίρνουμε όταν η Μελίσα Μακάρθι μάς λέει όχι»

amy

Με κάποιες άτυχες στιγμές, τα αστεία τους επί το πλείστον ήταν επιτυχημένα - ειδικά όταν η Σούμερ έπαιρνε πάνω της την κατάσταση.

Επιλέξαμε λοιπόν τις καλύτερες στιγμές των κοριτσιών και σας τις παραθέτουμε!

Διαβάστε αναλυτικά όλα τα βραβεία της 94ης τελετής των βραβείων Οσκαρ

Φέτος η Ακαδημία προσέλαβε 3 γυναίκες για την παρουσίαση των Οσκαρ. Γιατί ήταν πιο οικονομικό από το να πληρώσουν έναν άντρα»

Οι τρεις παρουσιάστριες ηθοποιοί δεν θα μασήσουν τα λόγια τους και αυτό το δηλώνουν από την αρχή.

Η πρώτη σπόντα πηγαίνει εναντίον της ανισότητας των αμοιβών των ηθοποιών που συζητιέται χρόνια, αλλά δεν έχει ακόμα επιλυθεί!

Ξέρετε ποιες συμπεριλαμβάνονται φέτος στο In Memoriam, έτσι δεν είναι; Οι Χρυσές Σφαίρες!»

amy

Η Εϊμι Σούμερ καίει την πάλαι ποτέ δεύτερη σημαντικότερη κινηματογραφική τελετή απονομής, αυτή των Golden Globes, καυτηριάζοντας το πώς ένας ολόκληρος θεσμός χαντακώθηκε («πέθανε») από τα σκάνδαλα ανισότητας ανάμεσα στα μέλη της Ενωσης Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ.

Για να δούμε, θα αναστηθεί του χρόνου;

«Θα έχουμε μία υπέροχη βραδιά απόψε. Και για όλους εσάς στη Φλόριντα: θα έχουμε μία gay gay GAY βραδιά!»

Η γνωστή λεσβία ακτιβίστρια Γουάντα Σάικς, με την πλήρη υποστήριξη των Εϊμι Σούμερ και Ρετζίνα Χολ φυσικά, καταγγέλει με τον τρόπο της μία νομοθετική αλλαγή που περιμένει την υπογραφή του Κυβερνήτη της Φλόριντα.

Πρόκειται για το διαβόητο «Don't Say Gay» νομοσχέδιο που κατέβασαν οι ρεπουμπλικάνοι της πολιτείας της Φλόριντα και θέλει να απαγορευθούν οι LGBTQ αναφορές στα μαθήματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σε μαθητές κάτω των 12 ετών.

Υποψήφιο και το Don't Look Up. Μάλλον τα μέλη της Ακαδημίας δεν κοιτούν όντως. Τις κριτικές!»

Η Εϊμι Σούμερ κάνει τον Ανταμ ΜακΚέι να γελάσει (αυτοσαρκαστικά ή ψεύτικα, μια χαρά αντέδρασε). Δυστυχώς δεν ήταν εκεί ο Λεονάρντο για να βλέπαμε και τη δική του αντίδραση όταν συνέχισε:

«O Λεονάρντο Ντι Κάπριο ήταν υπέροχος στην ταινία. Ο Λεονάρντο κάνει τόσα για το περιβάλλον όλα αυτά τα χρόνια. Θέλει να αφήσει έναν καθαρό, βιώσιμο πλανήτη στις (σ.σ. πολύ πιο νεότερες) φιλενάδες του!»

Η αντίδραση της Τζέσικα Τσαστέιν... όλα τα λεφτά.

Είσαι παντρεμένος με την κοπέλα που προσλάβαμε για να μην φαίνονται άδειες οι καρέκλες;»

Η Εϊμι Σούμερ εξηγεί στον κόσμο πόσο σπουδαία δουλειά κάνουν όλοι, οι εκατοντάδες εργαζόμενοι για να βγει βραδιά. Για παράδειγμα, οι seat fillers. «Οταν θέλει κάποιος σταρ να πάει τουαλέτα, ή να κλάψει γιατί δεν κέρδισε, κάποιος ή κάποια κάθονται στην καρέκλα του για να μην φαίνεται άδεια στην τηλεοπτική μετάδοση...»

«Να ας πούμε εδώ....» και ...σηκώνει την υποψήφια για Β' Γυναικείο Οσκαρ, Κίρστεν Ντανστ!

Πηγαίνετε στα παρασκήνια να με περιμένετε, βγάλτε τα ρούχα σας και θα έρθω να σας πάρω δείγμα με τη γλώσσα μου»

Αν βρήκες το Covid-tests αστείο της Ρετζίνα Χολ σεξιστικό, το ίδιο κι εμείς.

Είναι πιο εύκολο όταν αλλάζουν οι ρόλοι στα δύο φύλα να καταλάβουμε πώς τέτοιου είδους χιούμορ είναι cringe.

Hμουν πίσω και άλλαζα. Εχασα κάτι;

Η Εϊμι Σούμερ επιστρέφει μετά το άγριο σκηνικό μεταξύ του Γουίλ Σμιθ και του Κρις Ροκ και αποδεικνύει ότι το 'χει με το stand up.

Αυτοσχεδιάζοντας λέει "Αλλαζα ρούχα και μόλις επέστρεψα, έχασα τίποτα; Γιατί σαν να έχει αλλάξει η ατμόσφαιρα...»

Τζούντι Ντεντς, έχασες απόψε. Εχουμε ένα μήνυμα για σένα από την Κιμ Καρντάσιαν: να δουλεύεις πιο σκληρά!»

Οι Γουάντα Σάικς και Ρετζίνα Χολ φυσικά και την λένε στην Κιμ Καρντάσιαν, που είχε γίνει πριν μέρες viral για τη συμβουλή που έδωσε στις εργαζόμενες γυναίκες: «Θέλω να πω στις γυναίκες να σηκωθούν από τον κ*λο τους και να δουλέψουν πιο σκληρά!»

Με την Τζούντι Ντεντς να πέφτει πίσω από τα γέλια, οι δυο τους συνέχισαν: «Αυτό ακριβώς! Σήκω από τον κ*λο σου Τζούντι Ντεντς!»

Ολα όσα θέλετε να μάθετε για τα φετινά Οσκαρ: