Φεστιβάλ / Βραβεία

Kάννες 2017: Το βραβείο της Διεθνούς Ενωσης Κριτικών στο «120 Βattements par Μinute» του Ρομπέν Καμπιγιό

στα 10

Η αγαπημένη ταινία των κριτικών επιβεβαιώνει τις προβλέψεις που τη θέλουν και φαβορί για το φετινό Χρυσό Φοίνικα.

Flix Team
Kάννες 2017: Το βραβείο της Διεθνούς Ενωσης Κριτικών στο «120 Βattements par Μinute» του Ρομπέν Καμπιγιό

Η ταινία του Ρομπέν Καμπιγιό (είναι ο σεναριογράφος της αριστουργηματικής «Τάξης» του Λoράν Καντέ που είχε κερδίσει το Χρυσό Φοίνικα το 2008 και σκηνοθέτης του υπέροχου «Eastern Boys») διαδραματίζεται στο Παρίσι στις αρχές της δεκαετίας του '90, όταν η γαλλική Act Up, στα πρώτα μόλις χρόνια της δημιουργίας της, κορυφώνει τις δράσεις της, ενημερώνοντας για τον ιό του AIDS και απαιτώντας από την κυβέρνηση και τις φαρμακευτικές εταιρίες να επισπεύσουν τις δοκιμές για τα φάρμακα που θα μπορούσαν να σταματήσουν την ιλιγγιώδη θανατηφόρα διαδρομή του ιού όχι μόνο στην γκέι κοινότητα, αλλά και ανάμεσα στους τοξικομανείς, τις ιερόδουλες και τους φυλακισμένους.

120 Battements par Minute 607

Περισσότερα βραβεία από το 70ό Φεστιβάλ Καννών

H - με διαφορά - πιο συγκινητική στιγμή του φετινού Διαγωνιστικού Τμήματος του 70ού Φεστιβάλ Καννών, το «120 Βattements par Μinute» κέρδισε το βραβείο της Διεθνούς Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου (Fipresci), επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις που τη θέλουν φαβορί για το Χρυσό Φοίνικα. Να θυμήσουμε βέβαια εδώ πως το περσινό βραβείο των κριτικών, το «Toni Erdmann» της Μάρεν Αντε δεν πήρε ούτε ένα βραβείο σε ένα από τα πλέον παράδοξα «σκάνδαλα» των τελευταίων χρόνων.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «120 Βattements par Μinute» του Ρομπέν Καμπιγιό

Tesnota 607

Στο τμήμα «Ενα Κάποιο Βλέμμα», το βραβείο των κριτικών κέρδισε το «Tesnota» του Καντεμίρ Μπαλάγκοφ από τη Ρωσία, ενώ στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών το βραβείο κέρδισε το «The Nothing Factory» του Πέντρο Πίνιο από την Πορτογαλία.

To 70ό Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται φέτος από τις 17 μέχρι και τις 28 Μαΐου. Τo Flix θα βρίσκεται εκεί για ενημέρωση κάθε λεπτό για όσα θα συμβούν εντός και εκτός των σκοτεινών αιθουσών. Διαβάστε περισσότερα στο ειδικό του τμήμα, αφιερωμένο στο Φεστιβάλ Καννών, που ανανεώνεται συνεχώς.