Φεστιβάλ / Βραβεία

Εξι νικητές της Berlinale θα ψηφίσουν για τη Χρυσή Αρκτο του 2021

στα 10

To Φεστιβάλ Βερολίνου δεν το βάζει κάτω και δοκιμάζει ιδέες για μια ιδιαίτερη χρονιά στην ιστορία του.

Εξι νικητές της Berlinale θα ψηφίσουν για τη Χρυσή Αρκτο του 2021

Οι τελευταίες εξελίξεις θέλουν το 71ο Φεστιβάλ Βερολίνου - που παραδοσιακά διεξάγεται μέσα στο Φεβρουάριο - να δοκιμάζει φέτος μια νέα υβριδική μορφή σε δύο φάσεις.

Από την 1η μέχρι και τις 5 Μαρτίου 2021 θα παρουσιαστούν online οι ταινίες του Διαγωνιστικού Τμήματος στους δημοσιογράφους, όπως επίσης και οι ταινίες μικρού μήκους, το τμήμα Encounters και το τμήμα Generation , αλλά και το κομμάτι της Αγοράς. Από τις 9 μέχρι τις 20 Ιουνίου, το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να καλέσει δημοσιογράφους και κοινό για μια ειδική καλοκαιρινή εκδοχή της Berlinale.


Περισσότερη Berlinale 2021


Για την απονομή των βραβείων και δη της Χρυσής Αρκτου αλλά και των άλλων μεγάλων διακρίσεων του Φεστιβάλ, επιλέχθηκε φέτος μια επίσης «υβριδική» επιτροπή με μέλη της έξι βραβευμένους σκηνοθέτες με Χρυσή Αρκτο στο παρελθόν, χωρίς Πρόεδρο.

Τα μέλη αυτά είναι ο Μοχάμαντ Ρασούλοφ (Χρυσή Αρκτος το 2020 για το «There is no Evil»), ο Ναντάβ Λαπίντ (Χρυσή Αρκτος για το «Synonyms» το 2019), η Αντίνα Πιντιλιέ (Χρυσή Αρκτος το 2018 για το «Touch me Not»), η Ιλντικο Ενιέντι (Χρυσή Αρκτος το 2017 για το «On Body And Soul»), ο Τζιανφράνκο Ρόσι (Χρυσή Αρκτος για το «Fuocoamare» του 2016) και η Τζασμίλα Ζμπάνικ από τη Βοζνία και Ερεζεγοβίνη (Χρυσή Αρκτος για το «Grbavica» το 2006).

«Με τιμά και με κάνει χαρούμενο το γεγονός ότι έξι δημιουργοί που θαυμάζω απεριόριστα δέχθηκαν με ενθουσιασμό την πρόσκλησή μας να πάρουν μέρος σε αυτή την ειδική διοργάνωση του Φεστιβάλ. Εκφράζουν όχι μόνο διαφορετικούς τρόπους να κάνεις σινεμά χωρίς συμβιβασμούς και να αφηγείσαι τολμηρές ιστορίες, αλλά αντιπροσωπεύουν και την ιστορία της Berlinale. Σε αυτό το σημείο, έχει σημασία και είναι είναι ένα μεγάλο σημάδι ελπίδας ότι οι νικητές της Χρυσής Αρκτου θα είναι στο Βερολίνο βλέποντας ταινίες σε μια αίθουσα βρίσκοντας τρόπο να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους τους», δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κάρλο Τσατριάν.

βερλιναλε