Φεστιβάλ / Βραβεία

To «Maysoon» της Νάνσυ Μπινιαδάκη ανάμεσα στα πρότζεκτ του Co-production Market του 71ου Φεστιβάλ Βερολίνου

στα 10

Η ταινία θα είναι γερμανική παραγωγή και θα διαδραματίζεται στο Βερολίνο

Flix Team
To «Maysoon» της Νάνσυ Μπινιαδάκη ανάμεσα στα πρότζεκτ του Co-production Market του 71ου Φεστιβάλ Βερολίνου

Η δεύτερη μεγάλου μήκους της Νάνσυ Μπινιαδάκη μετά την «Επιφάνεια των Πραγμάτων», είναι ένα από τα 25 project από όλον τον κόσμο που επιλέχθηκαν για να παρουσιαστούν στo Berlinale Co-production Market 2021, την αγορά συμπαραγωγών του 71ου φεστιβάλ Βερολίνου, που φέτος θα διεξαχθεί διαδικτυακά στις αρχές Μαρτίου, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και το «Αποκλονίστηκε η Ψυχή μου», η επόμενη ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα.

Δείτε ακόμη: «Αποκλονίστηκε η Ψυχή μου»: Το νέο πρότζεκτ του Σύλλα Τζουμέρκα στο Co-production Market του 71ου Φεστιβάλ Βερολίνου

νάνσυ μπινιαδάκη 607 Νάνσυ Μπινιαδάκη

Το «Maysoon» ακολουθεί την ιστορία μιας γυναίκας από την Αίγυπτο, η οποία βλέπει την ασφαλή τακτοποιημένη ζωή της στο βερολίνο να αποσυντίθεται, όταν ο άντρας της την εγκαταλείπει για μια άλλη γυναίκα. Καταπιεσμένες ιστορίες από το παρελθόν της και την πολιτική της δράση έρχονται ξανά στο προσκήνιο και ξαφνικά βρίσκεται σε κίνδυνο να χάσει τα παιδιά της και την ελευθερία της.

maysoon 607

Το πρότζεκτ έχει κερδίσει ήδη την υποστήριξη του MEDIA Creative Europe για την ανάπτυξη του κι έχει κερδίσει το Initiative Film Award στο Crossroads Co-production Forum του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 2018. Το σενάριο της ταινίες είχε αναπτυχθεί μέσα από το MFI Script 2 Film 2019, ενώ είχε συμμετάσχει την ίδια χρονιά και στο FEST Pitching Forum.

Δείτε επίσης: Το «Glory B» του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου στο Talent Project Market της Berlinale 2021