Buzz

Ξεχάστε το «Justice League: The Snyder Cut». Εδώ υπάρχει το 170λεπτο Schumacher Cut του «Batman Forever»

στα 10

Riddle me this, riddle me that: τελικά πόσο πιθανόν είναι να δούμε αυτή την εκδοχή στις οθόνες μας;

Ξεχάστε το «Justice League: The Snyder Cut». Εδώ υπάρχει το 170λεπτο Schumacher Cut του «Batman Forever»

Μπορεί οι φανς του DCEU να επικεντρώθηκαν τόσο στο να κάνουν εφικτή την κυκλοφορία του «Justice League: The Snyder Cut» που από ότι φαίνεται αγνόησαν πως υπάρχει εκεί έξω και το Schumacher Cut του «Batman Forever», το οποίο μάλιστα πρόκειται για μια πιο «σκοτεινή εκδοχή» της ταινίας του 1995, και φτάνει σε διάρκεια τα 170 λεπτά.

Βέβαια, η αλήθεια είναι πως, κανείς δεν γνώριζε την ύπαρξη της μέχρι πρόσφατα κάτι που επιβεβαιώνεται και από το Variety. Ολα αυτά ξεκίνησαν όταν ο σεναριογράφος Μαρκ Μπερναντίν έκανε ένα tweet το οποίο ανέφερε πως υπάρχει το 170λεπτο Schumacher Cut του «Batman Forever» και εάν οι φανς θα ήθελαν να το δουν. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο η ταινία του Τζόελ Σουμάχερ έδειχνε αρκετά πιο σκοτεινή αρχικά με την πρώτη εκδοχή της να επικεντρώνεται στα ψυχολογικά και συναισθηματικά τραύματα που έκαναν τον Μπρους Γουέιν (Βαλ Κίλμερ) να αποφασίσει να γίνει ο Batman, ανάμεσά τους με τον ίδιο να έρχεται αντιμέτωπος με μια ανθρωπίνων διαστάσεων νυχτερίδα. Επίσης υπάρχουν σκηνές στις οποίες ο Two-Face (Τόμι Λι Τζόουνς) ξεφεύγει από το Ασυλο του Αρκαμ και μια μεγαλύτερη εκδοχή της σκηνής όπου ο Riddler (Τζιμ Κάρεϊ) αποκτά πρόσβαση στη Bat Cave χρησιμοποιώντας το μπαστούνι τους ως όπλο.

Διαβάστε ακόμα: «Οι καμπάνες ήδη ηχούν. Και αυτοί τις έχουν ακούσει.» Πρώτο κλιπ του «Justice League: The Snyder Cut»

batman forever 607

Ομως πόσες πιθανότητες έχουμε για να δούμε αυτή την εκδοχή στις οθόνες μας; Από ότι φαίνεται όχι και πάρα πολλές. Ο κυριότερος λόγος είναι πως ο Σουμάχερ δυστυχώς πέθανε πριν λίγο καιρό και έτσι, σε αντίθεση με την εκδοχή του Ζακ Σνάιντερ για το «Justice League», εδώ δεν υπάρχει ο σκηνοθέτης για να αναλάβει για να φτιάξει την ταινία. Επίσης το υλικό αυτό βρίσκεται αδρανές για πάνω από δυο δεκαετίες και κανείς δεν γνωρίζει σε τι κατάσταση βρίσκεται. Μπορεί να έχει διατηρηθεί και να βρίσκεται σε καλή κατάσταση, από την άλλη, και το πιο πιθανόν, μπορεί και όχι. Και φυσικά υπάρχει και το θέμα των χρημάτων μιας και η Warner δεν θα είναι διατεθειμένη να ξοδέψει λεφτά για τα εφέ, το μοντάζ και την αποκατάσταση του υλικού αυτού έτσι ώστε αυτό να βγει μια ταινία που να βλέπεται.

Η ταινία μπορεί να μην ήταν τόσο camp όσο το σίκουελ της «Batman & Robin» αλλά, ακόμα και σήμερα, θεωρείται από αρκετούς μια από τις πιο καλτ ταινίες του Batman, μετά και τις πιο γκόθικ εκδοχές του Τιμ Μπάρτον. Ελπίζουμε πως η Warner θα βρει τον τρόπο να τιμήσει τους φανς αλλά και κυρίως την ταινία αυτή κυκλοφορώντας κάποια στιγμή στο μέλλον την εκδοχή που πραγματικά της αρμόζει.

Διαβάστε ακόμα: Ο Χένρι Κάβιλ απάντα στις φήμες για την επιστροφή του στον ρόλο του Superman