Buzz

«Come with me if you want to live»: o Aρνολντ προτρέπει τους fans (όχι μόνο) του Εξολοθρευτή να εμβολιαστούν!

στα 10

Με ατάκα από το «Terminator» και τα μάτια να χαμογελούν κάτω από τη μάσκα, ο Ρεπουμπλικανός Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ εμβολιάζεται on camera.

«Come with me if you want to live»: o Aρνολντ προτρέπει τους fans (όχι μόνο) του Εξολοθρευτή να εμβολιαστούν!

O «Εξολοθρευτής» της καρδιάς μας, Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ, έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου του κορονοϊού.

Και το έκανε on camera, ποστάροντας το βίντεο μετά στα social media του, γιατί ήξερε πολύ καλά τον αντίκτυπο. Οχι στους fans της ταινίας, παρόλο που διάσημη ατάκα της χρησιμοποίησε με χιούμορ. Αλλά γιατί είναι ένας από τους διάσημους Αμερικανούς Ρεπουμπλικάνους, όχι όμως «τραμπικός». Ο Σβαρτσενέγκερ επί 4 χρόνια πολεμούσε την πάρανοια της κυβερνητικής πολιτικής ενός ηγέτη που καταφερόταν εναντίον τον μεταναστών («είμαι ένας από αυτούς»), αγνοούσε επιδεικτικά την κατεπείγουσα ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος (ο ίδιος είναι υπέρμαχος της καθαρής ενέργειας) και, φυσικά, της προκλητικής ανικανότητας να φροντίσει έναν λαό εκατομμυρίων απέναντι στον φονικό ιό.

Διαβάστε κι αυτό Mr. Hanks goes to Washington: η συμβολική επιλογή του Τομ Χανκς στη γιορτή που ακολούθησε της Ορκομωσίας των Τζο Μπάιντεν/Καμάλα Χάρις

Arnold 607

Παρόλο που ο εμβολιασμός είναι ένα σύνθετο θέμα και -αρκετοί, όχι όλοι- αρνητές έχουν θεμιτές επιφυλάξεις και κάποιους λογικούς ενδοιασμούς, οι μεγάλες μάζες επηρεάζονται εύκολα από συνωμοσιολογίες που αυτή τη στιγμή είναι εξαιρετικά επικίνδυνες. Δυστυχώς, η πολιτικοποίηση της νόσου Covid 19 (παντού, όχι μόνο στην Αμερική) είναι κάτι που είχε συνέπειες. Το βλέπει κανείς με τη μάσκα, το βλέπει και με την άρνηση του εμβολιασμού.

Για αυτό και η φιγούρα του 73χρονου πρώην Κυβερνήτη της Καλιφόρνιας να εμβολιάζεται ήταν δήλωση, την οποία έκανε ξεκάθαρη:

«Μόλις έκανα το εμβόλιο και θα το συνέστηνα σε όλους και όλες. Ακολουθήστε με, αν θέλετε να ζήσετε.»

Κι όπως συμπλήρωσε στο twitter: «Σήμερα ήταν μια καλή μέρα. Δεν έχω υπάρξει πιο χαρούμενος, περιμένοντας σε ουρά. Οποιοι ανήκετε στην πληθυσμιακή ομάδα που μπορεί να εμβολιαστεί, ακολουθήστε το παράδειγμά μου και κάντε το εμβόλιο!».


Διαβάστε περισσότερα: